Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
Praktisch dienstbetoon
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Denken en dienen Romeinen 12-15
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Psalm 25.
Wandel en gedrag Romeinen
Genade en veroordeling
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
HOEZO BIDDEN?.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Verlangens van God.
Paulus’ bediening.
Verlangen naar licht.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zitten - Wandelen - Standhouden
Preek Jakobus 2:
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Eén Heer: Christus Jezus
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Transcript van de presentatie:

Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden

En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken opwerpen naast het onderricht dat u hebt ontvangen, en keer je van hen af. Romeinen 16:17

16:17 aanspreken = parakaleo langsbij-roepen: arm om je schouder

16:18 hen in het oog te houden.. opmerken: skopeo Lucas 11:35 dat het licht in je geen duisternis is 2 Corinthiërs 4:18 niet wat gezien wordt, maar wat niet gezien wordt Filippenzen 2:4 niet alleen wat van jezelf is Filippenzen 3:17 hen die ook zo wandelen

16:17 die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken opwerpen

16:17 onenigheden en struikelblokken: charismatische leer: doop in de heilige geest gaven van de geest – spreken in tongen

houden van de Thora: dagen (sabbat), maanden, vaste tijden, en de 10 geboden, voedselregels

menselijke werken toevoegen aan de genade van God

16:17 naast het onderricht dat u hebt ontvangen: 1:16 evangelie is kracht van God tot redding voor ieder die gelooft 3:24 gerechtvaardigd om niet in Zijn genade door de vrijkoping in Christus Jezus 5:9 wij worden gered van de verontwaardiging door Hem 8:1 geen veroordeling voor hen die in Christus Jezus zijn 8:38,39 niets kan ons scheiden van Zijn liefde die in Christus Jezus is

16:17 mijdt hen (mijden: uit-buigen) Romeinen 3:12 God 1 Petrus 3:11 het kwaad

16:18 Want zulke dienen niet onze Heer Jezus Christus liefhebben: dienen als slaaf (douleuo)

16:18 Want zulke mensen dienen niet onze Heere Jezus Christus, maar hun eigen buik afwijken van het onderricht van het evangelie leidt tot interesse in het zelf, of : zichzelf - zet de mens centraal ipv God/Christus

16:18 en door fraaie woorden en mooie praat misleiden zij de harten van de argelozen. fraaie woorden: chrestologias (complimenten) en mooie praat: eulogias

Misleiden: 1. Ipv Gods gerechtigheid door het geloof van Jezus Christus diverse leringen over menselijke inspanning 2. Het vlees, menselijk intellect op de voorgrond ipv Gods liefde waarin Hij Zij Zoon voor zondaren overgeeft

16:19 Want uw gehoorzaamheid is tot allen doorgedrongen. Ik verblijd mij dan ook over u en ik wil dat u wijs bent tot in het goede, maar oprecht tot in het kwade. wijs bent tot in het goede: niet de wijsheid van de wereld  regels opleggen tot disciplinering van de mens Maar: Gods wijsheid in het kruis van Christus (1 Cor.1:18-31) oprecht tot in het kwade: volledig verzekerd dat God in staat is wat Hij beloofde ook te doen (Romeinen 4:21)

En de God van de vrede zal de satan spoedig onder uw voeten verpletteren. De genade van onze Heer Jezus Christus zij met u. Amen.