DE EFOD.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
20 april 2014 Den Haag. 10 Spreek tot de Israelieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef, en DE OOGST daarvan binnenhaalt, dan.
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Godsdienst.
1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
gekocht maar terzijde gesteld
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Water, schapen en vrouwen
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Het dak eraf Marcus21-12.
Bestemming God eren ….
de hogepriester & de lampen
Exodus De HERE sprak tot Mozes: 2 Zie, Ik heb bij name geroepen Besaleel, de zoon van Uri, de zoon van Chur, uit de stam Juda, schaduw Bezaleël.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
9 januari 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 11 1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. 2.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
De bloedbruidegom Exodus 4.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
de krijgsgevangen vrouw
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Zzz 2Koningen 11: Kronieken 22/23 2Koningen 11: Kronieken 22/23.
de bloeiende staf van Aäron
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
Groot geloof 1.
Zondag 26 mei 2013 Zoetermeer 1. opschrift Psalm 20: bede om overwinning van de koning Hij geve u naar uw hart, en doe al uw plannen in vervulling gaan.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Matteüs TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
KOM HOGER #6 Het Woord is gekomen. Openbaring 4: 1 Na deze dingen zag ik, en zie, er was een deur geopend in de hemel; en de eerste stem, die ik gehoord.
Verbonden … Van boven bekeken
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wie is God voor jou?.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Geest beweegt nog steeds gelovigen
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
We see things and persons as we are, not as they are
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Strijd tegen de zonde?.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Dag Dagon! 25 jan Zoetermeer.
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
Olie in overvloed 2Koningen 4:1-7.
De gezouten waarheid.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
ETEN & DRINKEN Urk.
Op heterdaad... Johannes
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
8 februari 2015 Zoetermeer. 2Samuel 9 1 David zeide: Is er soms nog iemand over van het huis van Saul?... "overblijfsel" > > term die in profetische passages.
De vrucht van de Geest & de lampen in het heiligdom.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
De zoom van Aarons kleed Psalm 133 & Exodus 28 1.
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Transcript van de presentatie:

DE EFOD

6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, Exodus 28 6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, scharlaken en getweernd fijn linnen: kunstig werk.

6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, Exodus 28 6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, scharlaken en getweernd fijn linnen: kunstig werk.

6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, Exodus 28 6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, scharlaken en getweernd fijn linnen: kunstig werk. St. Vert.: hemelblauw

6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, Exodus 28 6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, scharlaken en getweernd fijn linnen: kunstig werk. St. Vert.: purper

6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, Exodus 28 6 Zij zullen de efod maken van goud, blauwpurper, roodpurper, scharlaken en getweernd fijn linnen: kunstig werk. = gevlochten

zullen op hun hoofd zijn en linnen broeken aan hun heupen, 18 Linnen hoofddoeken zullen op hun hoofd zijn en linnen broeken aan hun heupen, zij zullen zich niet omgorden met iets dat doet zweten. Ezechiël 44 ... Mijn juk is zacht en Mijn last is licht... Matteüs 11:30

7 Twee verbonden schouderstukken zal hij hebben, aan de beide einden Exodus 28 7 Twee verbonden schouderstukken zal hij hebben, aan de beide einden moet hij verbonden worden.

op dezelfde wijze vervaardigd, zal daarmee een geheel vormen, Exodus 28 8 De gordel aan de efod om die aan te binden, op dezelfde wijze vervaardigd, zal daarmee een geheel vormen, van goud, hemelblauw, purper, scharlaken en getweernd fijn linnen.

9 Gij zult twee chrysopraasstenen nemen Exodus 28 9 Gij zult twee chrysopraasstenen nemen en de namen der zonen van Israel daarin graveren, St. Vert.: sardonixstenen

10 zes van hun namen op de ene steen Exodus 28 10 zes van hun namen op de ene steen en de zes overige namen op de andere steen, naar de volgorde van hun geboorte.

11 Als kunstwerk van een steensnijder, als zegelgraveerwerk, Exodus 28 11 Als kunstwerk van een steensnijder, als zegelgraveerwerk, zult gij de twee stenen met de namen der zonen van Israel graveren; ingevat in gouden kassen zult gij ze maken.

12 Dan zult gij de twee stenen Exodus 28 12 Dan zult gij de twee stenen op de schouderstukken van de efod zetten als gedachtenisstenen voor de Israelieten: Aaron zal hun namen ter gedachtenis voor het aangezicht des HEREN op zijn beide schouderstukken dragen.

borstschild der beslissing maken, kunstig werk. Op dezelfde wijze Exodus 28 (...) 15 Gij zult een borstschild der beslissing maken, kunstig werk. Op dezelfde wijze als de efod zult gij het maken: van goud, hemelblauw, purper, scharlaken en getweernd fijn linnen zult gij het maken. lett. van het gericht

16 Vierkant zal het zijn, dubbel, een span lang en een span breed. Exodus 28 16 Vierkant zal het zijn, dubbel, een span lang en een span breed.

21 En de stenen zullen overeenkomstig de namen der zonen van Israel Exodus 28 (...) 21 En de stenen zullen overeenkomstig de namen der zonen van Israel twaalf in getal zijn, overeenkomstig hun namen; als zegelgraveerwerk zullen zij, elk met zijn naam, zijn voor de twaalf stammen.

28 Dan zal men het borstschild met zijn ringen Exodus 28 (...) 28 Dan zal men het borstschild met zijn ringen aan de ringen van de efod vastbinden met een hemelblauw snoer, zodat het op de gordel van de efod vastzit, en het borstschild niet van de efod kan afschuiven.

de namen der zonen van Israel in het borstschild van het gericht Exodus 28 29 Zo zal Aaron de namen der zonen van Israel in het borstschild van het gericht op zijn hart dragen, wanneer hij in het heiligdom komt, tot een voortdurende gedachtenis voor het aangezicht des HEREN.

lichten en volmaaktheden geven Exodus 28 30 En gij zult in het borstschild van het gericht de Urim en de Tummim leggen... lett. lichten en volmaaktheden geven

het aangezicht des HEREN komt, en Aaron zal het gericht Exodus 28 30 ... zij zullen op het hart van Aaron zijn, wanneer hij voor het aangezicht des HEREN komt, en Aaron zal het gericht voor de Israelieten voortdurend op zijn hart dragen, voor het aangezicht des HEREN.

1Samuël 30

6 ...Maar David sterkte zich in de HERE, zijn God. 1Samuël 30 6 ...Maar David sterkte zich in de HERE, zijn God.

1Samuël 30 7 Toen beval David de priester Abjatar, de zoon van Achimelek: Breng mij DE EFOD. En Abjatar bracht David de efod.

1Samuël 30 8 Daarop vroeg David de HERE*: Moet ik deze bende achtervolgen? Zal ik ze inhalen? En Hij antwoordde hem: Achtervolg, want stellig, gij zult inhalen en bevrijden. * vergl. 1Sam.28:6

2Samuël 6

14 En David danste uit alle macht voor het aangezicht des HEREN; 2Samuel 6 14 En David danste uit alle macht voor het aangezicht des HEREN; David nu was omgord met een linnen lijfrok. lett. EFOD

15 David en het gehele huis Israels haalden de ark des HEREN, 2Samuel 6 15 David en het gehele huis Israels haalden de ark des HEREN, onder gejubel en hoorngeschal.

de stad Davids binnenkwam, keek Mikal, de dochter van Saul, 2Samuel 6 16 Toen de ark des HEREN de stad Davids binnenkwam, keek Mikal, de dochter van Saul, door het venster en zag koning David huppelen en dansen voor het aangezicht des HEREN; en zij verachtte hem in haar hart.

17 Nadat zij de ark des HEREN binnengebracht hadden, 2Samuel 6 17 Nadat zij de ark des HEREN binnengebracht hadden, zetten zij haar neer op haar plaats, in de tent die David voor haar gespannen had, en David bracht brandoffers en vredeoffers voor het aangezicht des HEREN.