Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Levensles van de Vlinder
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Godsdienst.
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
De barst in de kruik Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 06/2010.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
… en wat wil Jezus van jou?
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Een verhaal om te onthouden
Bestemming God eren ….
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Even de tijd nemen... om verder te kijken dan wat te zien is...
Toen ik jong was, heeft mijn moeder mij gevraagd welk het belangrijkste deel was van ons lichaam. . Ria Slides.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Dinsdag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
EEN VERRASSING KRIJGEN
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Lieve zoon/dochter ....
WELKOM OP TOV!.
Is het allemaal wel waar?
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
De vlinder en de bloem.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
“Geef en je zal gegeven worden.”
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Les meilleures photos de L'année 2005 D'après NBC
Een liefdesgeschiedenis
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Jezus roept de leerlingen
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Lekker gegeten??.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
DE SPIEGEL.
Preek 1 Koningen 16: :16 Elia op de Horeb Grieks orthodox icoon.
Gods aanwezigheid ontdekken
Een voorbeeld dat navolging verdient
Startviering Technicum 1 september 2015 STA OP.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Transcript van de presentatie:

Push for life!

Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had voor hem en Hij toonde hem een grote rots voor zijn hut.

De Heer legde de man uit dat hij uit alle macht tegen die rots moest duwen. En de man deed dat, dag na dag.

Jarenlang zwoegde hij zo van zonsopgang tot zonsondergang, zette zijn schouders stevig tegen het koude, massieve oppervlak van de onbeweeglijke rots, duwde uit alle macht… En elke avond keerde hij naar zijn hut terug, geïrriteerd en bekaf, met het gevoel dat zijn hele dag weer vergeefs was verlopen.

Zo gauw de man ontmoediging vertoonde, besloot de Tegenstander (Satan) zijn intrede te doen op het toneel door gedachten in te voeren in de vermoeid rakende geest: “Je hebt nu reeds lange tijd tegen die rots geduwd, en ze heeft hoegenaamd niet bewogen."

Hij gaf de man dus de indruk dat de taak onmogelijk was en dat hij een mislukkeling was. Deze gedachten ontmoedigden de man en maakten hem bedroefd.

Satan zei, "Waarom jezelf ongelukkig maken over dat werk? Klop gewoon je uren, geef juist het minimum aan inspanning; en dat zal meer dan genoeg zijn."

De lusteloze man wou dat zo doen, maar … hij besloot daar toch eerst rond te bidden en zijn verwarde gedachten bij de Heer te brengen.

“Heer, zei hij, ik heb lang en hard gewerkt in uw dienst, ik heb al mijn kracht ingezet om te doen wat U me gevraagd hebt. Maar kijk, na al die tijd heb ik zelfs geen klein beetje beweging kunnen brengen in die rots, geen millimeter. Wat is er mis? Waarom misluk ik?”

Vol mededogen antwoordde de Heer: "Mijn vriend, toen Ik je vroeg om Mij te dienen en jij dat hebt aangenomen, heb ik je meegedeeld dat het jouw taak was tegen de rots te duwen met alle kracht die jou gegeven is.”

“Op geen enkel moment heb Ik vermeld dat er van jou werd verwacht dat je die rots moest verplaatsen. Jouw taak was te duwen. En nu kom je tot Mij met je verbruikte kracht, menend dat je mislukt bent. Maar, is dat echt zo?”

Door tegenstand ben je sterk gegroeid en je talenten overstijgen wat je gewoon was te bezitten.” “Kijk eens naar jezelf. Jouw armen zijn sterk en gespierd geworden, je rug pezig en gebruind; je handen zijn eeltig door voortdurende druk, jouw benen ontwikkeld en sterk…

En nu, mijn vriend, zal IK de rots verplaatsen.” “’t Is waar, je hebt de rots niet verplaatst. Maar je was geroepen om gehoorzaam te zijn en te duwen en je geloof en vertrouwen in mijn wijsheid te be- oefenen. Wel, dat heb je gedaan.

In tijden dat we een woord van God horen, willen we ons eigen verstand gebruiken om te ontcijferen wat Hij juist verlangt, terwijl wat God normaal verlangt juist eenvoudige gehoorzaamheid is en geloof in Hem..

Beoefen met alle middelen het geloof dat bergen verzet, maar weet dat het God is die bergen verzet.

Wanneer alles verkeerd lijkt te gaan... “P.U.S.H.” dan!

Wanneer je werk je neerhaalt... “P.U.S.H.” dan!

Wanneer mensen niet reageren op de wijze dat het volgens jou zou moeten... “P.U.S.H” dan gewoon!

Wanneer het geld weg is en de rekeningen moeten betaald worden... “P.U.S.H” dan!

Wanneer mensen je eenvoudigweg niet verstaan.... “P.U.S.H.!”

P = Pray (pray,pray) U = Until S = Something H = Happens (Bid tot er iets gebeurt)

Geef dit door aan al je dierbaren en vrienden die dit kunnen gebruiken; zij krijgen het wellicht juist op tijd. Oprechte, grote vrienden zijn lastig te vinden, moeilijk om ze te verlaten en onmogelijk om te vergeten!

Bid tot er iets gebeurt! Terug naar diapresentaties Terug naar thuispagina