Gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek in Almere

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bossche Samenscholingsdagen Oktober 2012 Verwijsbrieven via ZorgDomein
Advertisements

Kwaliteit van de informatie in het EMD
Verbeteringen in de farmacotherapie keten.
Jaap Dik Apotheker te Vianen Lid GR VZVZ
Integratie van zorgsystemen van Departementale Systemen tot Nationaal Patient Dossier Olivier Caudron, S.E., InterSystems.
Geef uw zorgverlener toestemming voor het delen van uw medische gegevens! Informatiefolder gegevensuitwisseling voor zorgconsumenten in Zuid-Holland.
Regionaal Project Thuismedicatie
Deze presentatie wordt u aangeboden door
Van recept naar medicijn
Hét aanspreekpunt voor uitwisseling van zorgcommunicatie.
In 2005 zijn alle gegevens van alle patiënten uit de regio 7 x 24 uur overal veilig beschikbaar voor daartoe bevoegde zorgverleners alsook voor de cliënt.
Priska israel Registratie in het HIS POH ggz februari 2014 priska israel
Wordt de patiënt door ICT ondersteund in het vervullen van zijn behoeften(zijn leefwereld)? Wouter Meijer 4C-able BV.
‘Op weg naar de huisarts’
Nierfunctie.
Q koorts in Herpen bewonersavond
Het veilig uitwisselen van elektronische patiëntengegevens.
Het Amphia ziekenhuis en de nazorg voor mensen met kanker
individuele medicatievoorbereiding
CQ-index Huisartsenzorg: pilot schriftelijke vs. electronische dataverzameling CQI-onderzoekersforum 18 september 2008.
TPA Westelijke Mijnstreek Bedsideconsultatie E. van den Berken & N. Lenaerts.
Zelfmanagement bij de ziekte van Parkinson
Zijn uw patiënten tevreden over uw bereikbaarheid?
Medrave Software AB/Microbais Groep, Maart 2011 Rave 4 door Medrave Software AB.
Therapietrouw & Medicatieveiligheid
•Yuri Fisscher, huisarts en ondernemer
GEÏNTEGREERDE EERSTELIJNS ZORG ZORG OP MAAT GEÏNTEGREERDE EERSTELIJNS ZORG Wat blijft hetzelfde en wat verandert er?
Voorlichtingsavond Diabetes mellitus type 2
Innovaties opschalen, het kan Op dit moment > 3 miljoen apps beschikbaar, waarvan 5% in categorieën Health en Medical Bron:
FTO mei 2015 Judith Weiland en Jacob Jan Hamstra
Pilservice module KNMP Voorjaarsdag 18 maart 2003.
Wesley van Hout, aiotho VUmc
Medicatieoverdracht Regionale werkafspraken medicatieoverdracht in de keten, Regio Den Bosch e.o. en Oss-Uden-Veghel.
Sandra Schouws20 september 2012 Verbeteren van therapietrouw: includeren van patiënten in Herhaalrecept Service.
Verbeteren van therapietrouw: includeren van patiënten in herhaalprogramma’s 13 juni 2014.
Johan Krijgsman (Nictiz) Grafisch werk door Roel Schenk (Nictiz)
Herhaalservice Mediq 31 maart 2014 Martijn van der Heijden Mei Yong Quach.
Van recept naar medicijn
Zuyderland Trombosedienst Sittard-Geleen
Gnathologie Casus mevrouw De Wilde. Mevrouw De Wilde heeft in het verleden bij u in de praktijk als tandartsassistente gewerkt. Ondanks dat zij haar dienstverband.
Wijs met medicijnen Voor ouderen die verschillende medicijnen tegelijk gebruiken.
Het Verwijzersportaal Een inkijkmogelijkheid voor verwijzers in het databestand van het Martini ziekenhuis.
De beschikbaarheid van kwalitatief goede zorg voor expats Lucie Cunningham, Delft Business Consultancy Adviseur Expat Project Team Delft.
CoRPS Center of Research on Psychology in Somatic diseases De rol van persoonlijkheid bij het lichamelijk en psychisch welzijn van melanoom patiënten.
“HELP, de dokter verzuipt!” De toekomst van de eerstelijns gezondheidszorg in Maasbree.
Duurzame transmurale nascholing. Opzet nascholing Competentie: professionaliteit. Leerdoelen: Verbeteren ICC huisarts-specialist Verhogen wederzijds begrip.
Open communicatie na ernstige klachten of calamiteiten
Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Postbus BN Utrecht Otterstraat NHG-Wetenschapsdag.
De apotheker, geneesmiddelenspecialist
Emissie PFOA: gezondheidsonderzoek waarom (niet)? 12 april 2016 Henk Klapwijk Arts maatschappij en gezondheid Arts medische milieukunde i.o.
Symposium Medicatiebeoordeling 30 juni 2016 Mevr. Dr. M.F. Warlé-Van Herwaarden ‘Laag hangend fruit: nu in de praktijk.’
Gezondheidszorg voor asielzoekers GC A. Disclosure dia Geen conflicterende belangen.
Kerntaak: triëren Werken o.a. aan werkproces 1.1: de zorgvrager op een professionele wijze te woord staan en het kanaliseren van de zorgvraag. Werken.
Taak 1 Inleiding in de gezondheidszorg Hoofdstuk 2
OZIS vs LSP Jaap Dik.
NIERFUNCTIE.
Medicatieoverdracht Regionale werkafspraken medicatieoverdracht in de keten, Regio Den Bosch e.o. en Oss-Uden-Veghel.
Doktersassistenten en Praktijkondersteuners Caroline van den Berg
Uitwisseling via het LSP
Taak 4 De centrale rol van de computer
Opt-in Herman Levelink.
Taak 1 Inleiding in de gezondheidszorg Hoofdstuk 2
FTO Baxterprotocol en Herhaalservice
Bouwstenen De verschillende bouwstenen voor gegevensuitwisseling op een rij
WET BIG/WgbO Voor opleiding TA 2016.
Convenant medicatieproces in MN in de thuissituatie van de patient/client met de huisarts als hoofdbehandelaar.
Taak 1 Inleiding in de gezondheidszorg Hoofdstuk 2
Voorlichtingsavond Diabetes mellitus type 2
Korte intro Phd Annemiek Silven
Transcript van de presentatie:

Gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek in Almere Extramurale Stage 10-14 maart Gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek in Almere Fiona Gelink 5800927 Suraja Padarath 5745039

De gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek Meerdere huisartsen, praktijkondersteuner, consultatiebureau, fysiotherapie, tandartsen, algemeen maatschappelijk werker, hypnotherapeuten, Apotheek

Stagedoel Kennis in medische informatieverwerking verruimen. Verschillende soorten medische informatie in praktijk ervaren. Observeren van onderlinge samenwerking van verschillende hulpverleners. Indruk in gebruik van HIS, door huisarts en door doktersassistente.

Het leerproces Huisarts Mw. M. Noll We hebben te maken gehad met 5 doktersassistenten. Op huisvisite met huisarts P. Springer & M. Noll. Gezondheidscentrum maakt gebruik van HIS Medicom, grafisch en opvolger van MIRA. Als ander eerstelijns discipline fysiotherapie met als systeem Fysicom. Helpende hand bij apotheek met als systeem Pharmacom.

Spreekuur bijwonen van huisarts Huisarts maakt veel gebruik van Medicom Hierdoor kan de huisarts goed samenwerken met andere collega’s Ook is er door Medicom een goed overzicht te krijgen van het dossier van de patient. Conclusie: Huisarts kon goed overweg met Medicom, ze kon alle gegevens kwijt, alleen het in vullen van de gegevens gaan ten koste van het contact met de patient.

Behandelspreekuur en baliewerkzaamheden van assistent De dokterassistente verwerkte alle gegevens van de patient die bij de behandeling naar voren kwamen. Deze gegevens werden gelinkt aan de postvak van de huisarts. De dokterassistente maakte afspraken(spoedafspraken), herhaalrecepten en verwerkte brieven door middel van het Medicom. Conclusie: Ook voor hun was het systeem makkelijk te gebruiken, alle gegevens konden verwerkt worden.

Fysiotherapie Fysiotherapie maakt gebruik van Fysicom Het systeem is op MS-DOS, niet makkelijk om gegevens in te verwerken, alles moet met het toetsenbord. Fysicom is met Medicom, maar alleen de verwijsbrieven. Visueel materiaal is gewenst Er kan niet in een patientendossier worden gekeken van een andere collega Voeba-systeem Verloop, onderzoek, evaluatie, behandelinformatie en advies Conclusie: het systeem is wel te gebruiken maar kost veel kennis in het gebruik van het systeem. En het dossier moet ingekeken kunnen worden door collega.

Apotheek Ze werken met Farmacom Ook niet makkelijk te gebruiken, is ook met toetsenbord, niet grafisch Ook gelinkt aan medicom, maar alleen de medicatie-history Contra-indicatie wordt zo laag mogelijk gehouden door meldingen en pop-ups Conclusie: Het systeem was goed te gebruiken, ook een duidelijke link tussen huisarts en apotheker, alleen het gebruik was moeilijker

Informatiestromen Verschillende instanties  brief als post  huisarts postvak  gemarkeerde informatie  assistente  Medicom  huisarts postvak Medicom Verschillende instanties  brief als elektronische post  assistente  Medicom  huisarts postvak Medicom Arts  recept  Medicom  apotheek  medicatie  patiënt Recept  apotheek  Farmacom  controle  etiket  medicatie  controle  patient

Informatiestromen Arts  recept  patiënt  recept  apotheek  medicatie  patiënt Arts  verwijsbrief  patiënt  verwijsbrief  specialist Ziekenhuis  lab en röntgenuitslagen elektronisch  assistente  gemarkeerde informatie  Medicom  huisarts postvak Medicom Specialist  telefonische informatie  assistent  huisarts

Evaluatie Goede samenwerking De kennis in medische informatieverwerking hebben we niet verruimt maar wel in praktijk beoefend. We hebben verschillende soorten medische informatie in praktijk ervaren. Fysicom, Pharmacom en Medicom. Ook hebben we de onderlinge samenwerking van verschillende hulpverleners geobserveerd. Medicom was goed te gebruiken door de huisarts en doktersassistenten.