Hemelvaart: Met ons Hoofd in de wolken en de voeten op aarde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MARANATHA… Kom Heer Jezus, Kom!
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Uitzien naar de komst van Jezus 3. De kleine dingen die het doen.
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Evangelie der genade Vragen :
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Christus: Zijn namen en levensgang
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Welkom.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
Een heilig leven leiden betekent:
een Idool VAN DALE: 1 afgod 2 aanbeden figuur CITAAT: verafgoding in deze ontkerkelijkte maatschappij.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1978 Universal Songs 1/3 SAMEN IN DE NAAM VAN JEZUS (C.A.E. Groot / Arr.: Hans Lieberton)
Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk.
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Genade en veroordeling
Godsdienst.
Thema voor vanavond is:
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Hemelvaart. Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
In deze presentatie staan beide.
‘Moeder’ leert ons naar boven en naar buiten kijken, om echt kerk van Christus te zijn. preek over Galaten 4 : 26.
Breuken in de Kerk overzicht in vogelvlucht God openbaarde zich in de geschiedenis van het Joodse volk.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Leven zoals past bij God
Preek Jakobus 2:
Waar is Jezus? Waar zijn wij? HC zondag 18 Hebreeën 10:19-25.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Jezus’ hemelvaart: winst of verlies? Jezus’ hemelvaart: pure winst.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
De schepping van de mens 1 Genesis 3. 2 Hoe kan ik, als christen, Genesis 3 een zinvolle plek geven in mijn leven in deze wereld?
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Geloof en wetenschap in het scheppingevolutie debat.
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Welke God? De drie-enige God Occultisme Afgoden Allah = God?
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Welkom in deze kerkdienst
Job 2: 7-10 Satan zorgde ervoor dat Job heel erg ziek werd.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Transcript van de presentatie:

Hemelvaart: Met ons Hoofd in de wolken en de voeten op aarde

1/3 Ingewikkeld gedoe? (1) Heidelbergse Catechismus is 400 jaar oud Afstand daagt ons uit Uitgangspunt: Stevig verankerd in de traditie staan helpt ons om geloven in deze tijd vorm te geven

2/3 Ingewikkeld gedoe? (2) Vraag 47: Is Christus dan niet bij ons tot aan de voleinding van de wereld, zoals Hij ons beloofd heeft? Christus is echt mens en echt God. Naar zijn menselijke natuur is Hij niet meer op aarde, maar naar zijn godheid, majesteit, genade en Geest verlaat Hij ons nooit meer.

2/3 Ingewikkeld gedoe? (2) Vraag 48: Maar als de menselijke natuur niet overal is waar de godheid is, worden dan de twee naturen in Christus niet van elkaar gescheiden? Beslist niet. Want zijn godheid kan door niets ingesloten worden en is overal tegenwoordig. Daaruit volgt dat deze godheid wel buiten haar aangenomen mensheid is, maar toch ook in haar is en persoonlijk met haar verenigd blijft.

2/3 Ingewikkeld gedoe? (2)  Wat moet je hiermee?  Ingewikkeld gedoe, dus maar overslaan?  Historische achtergrond van de catechismus  Katholieke kerk  Luthersche kerk  Wederdopers (ana-baptisten)

2/3 Ingewikkeld gedoe? (2)

 Wat doet dit verschil er toe?  De Here Jezus werd echt mens en bleef echt mens  Zijn mens-zijn en God-zijn kunnen niet tegen elkaar uitgespeeld worden en heffen elkaar niet op  Dat bepaald hoe we aankijken tegen de verhoudingen: Hemel-Aarde God-Mens Geest-Materie  In Jezus Christus zijn hemel en aarde op elkaar betrokken

2/3 Ingewikkeld gedoe? (2)  Dit is nog steeds actueel:  Tegenover stromingen en visies die het goddelijke in de mens zoeken  Het helpt om het aardse op waarde te schatten: in de maatschappij, kunst, cultuur, wetenschap, economie onze plek in nemen op God betrokken.  Het helpt om het aardse niet te overschatten: we komen tot onze bestemming door op God betrokken te zijn.

3/3 Hemelvaart, wat heb je eraan? Met ons Hoofd in de wolken en de voeten op aarde: 1)Met ons Hoofd in de wolken:  Vrijheid: Dat de Here Jezus voor ons pleit, maakt de betrokkenheid van God op ons en van ons op Hem mogelijk. 2)Met ons hoofd in de wolken:  Onderpand leert ons omhoog kijken en te leven vanuit betrokkenheid op de hemel 3)Met de voeten op de aarde “Hemelvaartsmensen zijn geen zwevende figuren, maar vol van de Geest en van kracht, om op aarde te werken voor de Heer en zijn eer. Zij zoeken niet wat op de aarde is, maar zij zoeken er te brengen wat er niet is: de muziek van de hemel!”