De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uitzien naar de komst van Jezus 3. De kleine dingen die het doen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uitzien naar de komst van Jezus 3. De kleine dingen die het doen."— Transcript van de presentatie:

1 Uitzien naar de komst van Jezus 3. De kleine dingen die het doen

2 Onopvallend  Christelijk gedrag?  Waarom doe je ‘t?  Verrassing: heb ik dat gedaan?

3 De grote scheiding …

4 Bang?  Oordeel: aan welke kant van de streep?  “Angst veronderstelt straf” (1 Joh. 4:18)  Mensenzoon = Jezus “In mijn nachtelijke visioenen zag ik dat er met de wolken van de hemel iemand kwam die eruitzag als een mens [als een Mensenzoon]. Hij naderde de oude wijze en werd voor hem geleid. Hem werden macht, eer en het koningschap verleend, en alle volken en naties, welke taal zij ook spraken, dienden hem. Zijn heerschappij was een eeuwige heerschappij die nooit ten einde zou komen, zijn koningschap zou nooit te gronde gaan.” (Daniël 7:13-14)

5 Vol liefde  Mensenzoon: één van ons God werd mens Nam mijn schuld op zich  Jezus’ liefde door alles heen  Rechter is Redder In het rood van zijn bloed

6 Zo simpel?  In de hemel door die kleine dingen?  Geloof, of daden?  Geloof = daden! Aan Jezus verknocht, achter Hem aan  Niet meer voor jezelf, alles opgeven  Kleine dingen –> test voor je geloof Zoek die test maar op!

7 Vooruitkijkspiegel  Angst: achterom kijken, je indekken  Liefde: vooruit kijken, naar Jezus  Bevrijd om goed te doen  Was ik dat? Dat was Jezus!


Download ppt "Uitzien naar de komst van Jezus 3. De kleine dingen die het doen."

Verwante presentaties


Ads door Google