Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
De les van de graankorrel
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Evangelie der genade Vragen :
De christelijke boodschap
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
O, Heer mijn God opwekking 407
Leven door Christus’ dood
Genade en veroordeling
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
In deze presentatie staan beide.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
Gelukkig Domweg gelukkig of ‘Alles op Zijn plaats’? DE DAPPERSTRAAT
Genade schenken 1.
De wedstrijd van het leven
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Waarom al dat lijden als God goed is?
Zijn we werkelijk anders?!
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Welkom in deze kerkdienst
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Handelingen 21:10-14 geboeid door de Geest geboeid door de Geest 1) Paulus wordt letterlijk geboeid: hij lijdt om Christus' wil.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
6. Met Christus lijden Van lijden… naar levensvreugde.
Ik leer dat de brieven in het Nieuwe Testament mij aanmoedigen en
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Transcript van de presentatie:

Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!

Welkom kruis De wonderlijke weg die God wijst is niet een weg waarbij Hij het lijden opheft, waarbij Hij ons om het lijden heen laat gaan of er over heen tilt. De weg die Hij met ons gaat is de weg langs het kruis: met ons mee door het lijden heen naar het leven. Deze lijn komen we bij Paulus en Petrus niet zomaar toevallig, maar als basisonderwijs tegen. Een bloemlezing:

Rom 5:3, 4 En dat niet alleen, we prijzen ons zelfs gelukkig onder alle ellende, omdat we weten dat ellende tot volharding leidt, volharding tot betrouwbaarheid, en betrouwbaarheid tot hoop. 2Kor 4:10 We dragen in ons bestaan altijd het sterven van Jezus met ons mee, opdat ook het leven van Jezus in ons bestaan zichtbaar wordt. Fil 1:29 Aan u is de genade geschonken niet alleen in Christus te geloven, maar ook omwille van hem te lijden.

Fil 3:10 Ik wil Christus kennen en de kracht van zijn opstanding ervaren, ik wil delen in zijn lijden en aan hem gelijk worden in zijn dood. Kol 1:24 Ik ben blij dat ik nu voor u lijd en dat ik in mijn lichaam mag aanvullen wat er nog aan Christus’ lijden ontbreekt, ten behoeve van zijn lichaam, de kerk. 2Tim 1:8 Schaam je er dus niet voor om van onze Heer te getuigen; schaam je ook niet voor mij, die omwille van hem gevangenzit, maar deel in het lijden voor het evangelie, met de kracht die God je geeft.

2Tim 2:3 Deel in het lijden als een goed soldaat van Christus Jezus. 2Tim 3:12 Allen die vroom en in eenheid met Christus Jezus willen leven, zullen worden vervolgd. Petr 4:13 Hoe meer u deel hebt aan Christus’ lijden, des te meer moet u zich verheugen, en des te uitbundiger zal uw vreugde zijn wanneer zijn luister geopenbaard wordt.

Welkom kruis Lijden: een impasse Lijden: een passie Lijden: passief Lijden: met compassie

1/4 Lijden: een impasse Gelukkig wie de impasse waarin wij mensen zitten pijn doet Gelukkig wie lijdt aan zijn of haar eigen zonde Gelukkig wie verdriet heeft om zijn eigen toestand Gelukkig wie schrikt als de Heilige Geest het licht aan doet

2/4 Lijden: een passie Wie vol passie achter Christus aangaat zal bloed, zweet en tranen tegenkomen: Passie voor hen die Christus niet kennen kost je wat Passie voor Christus betekent afzien van jezelf, je leven afstemmen op Hem Passie betekent jezelf verliezen aan Christus en strijden als goede soldaat

3/4 Lijden passief Sta niet verbaasd over lijden wat over je komt: Ja we leven ècht in een kapotte wereld In het hele Nieuwe Testament komt naar voren dat lijden hoort bij het Christelijk leven Je bent geroepen om te delen in het lijden van Christus en te delen in het lijden van de wereld om te roepen om de komst van Gods koninkrijk. HEER ONTFERM U!

4/4 Lijden met compassie Compassie = mee-lijden; met ontferming bewogen zijn; warmhartigheid, barmhartigheid Compassie zet aan tot: Zoeken van recht en gerechtigheid (onrecht en ontwrichting, milieu, 3e wereld problematiek, overconsumeren) Betrokken zijn op alle mensen die in het donker leven