Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen. Niet klikken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Op zoek naar licht Mensen komen binnen.
Life in the universe.
Rode rozen in de sneeuw Marva.
Het seminarie Waar ik aan denk? Jezus zei: Als je bidt, wees dan niet als de hypocrieten, die opstaan in de kerk en op de hoek van de straat, zodat iedereen.
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Zang : Sarah Brightman & Andrea Bocelli. Time to say goodbye
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
De schepping.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Het is nooit te laat om te worden wie je had willen zijn.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
WIJZE SPREUKEN !.
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
Zoekend naar de zin van ons bestaan, begint verwondering van voor af aan.
Een kruiwagen vol bloemen !
Zingen Vers 1 Voor alle heil'gen in de heerlijkheid
Wie is de baas?.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Wie is mijn naaste? Lucas
Welkom in deze kerkdienst
…..overrompeld door verdriet
Wie nodig je als eerste uit?
Thema voor vanavond is Gods leiding in ons leven en kiezen
De vlinder en de bloem.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Het hart van verbondenheid
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Wie is God voor jou?.
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: How deep the Father's love for us © 1995 Kingsway's Thankyou Music / Universal.
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Vader abt Joseph « In het klooster… ». Het was tijd voor de oude abt Joseph om zijn zaterdags bad te nemen.
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Een brandend hart.
Leven zoals past bij God
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Wat is de zin van het leven?
Protestantse gemeente
Herinneringskamp Westerbork
Welkom in de samenkomst
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in deze kerkdienst
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Thema 4.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen.
Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen.
Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen.
Transcript van de presentatie:

Hier een mooi verhaal dat iedereen zou moeten kennen. Niet klikken

We hebben allemaal op een bepaald moment deze aangrijpende melodie gehoord ter ere van de gesneuvelden, die ons hart beroerd en een traan doet wegpinken.

Kent u het verhaal van het ontstaan van deze melodie? Indien niet, denk ik dat je verwonderd zult zijn van dit werkelijk gebeurd verhaal.

Het verhaal begint in 1862 tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Terwijl het leger van de Unie van kapitein Robert Ellicombe in de buurt was van Harrison´s Landing in Virginia, stond aan de andere kant van deze smalle landsgrens het leger van de Confederatie.

Tijdens de nacht, hoorde kapitein Ellicombe het gekreun van een ernstig gewonde soldaat. Niet wetende of het een soldaat van de Unie of van de Confederatie was, besloot de kapitein ondanks het levensgevaar de gewonde soldaat te gaan zoeken om hem medische verzorging te bieden. In het onophoudelijk vuur van het gevecht, sluipt hij tot bij de gewonde soldaat en brengt hem naar het kamp van het leger van de Unie.

Wanneer hij uiteindelijk zijn kamp bereikt, ontdekt hij dat het een vijandelijke soldaat is. …de soldaat was reeds overleden.

De kapitein ontstak een lantaarn en in de schemering zag hij het gezicht van de soldaat. Het was zijn eigen zoon. De jongen studeerde muziek in het Zuiden toen de oorlog uitbrak. Zonder zijn vader te verwittigen, nam hij dienst in het leger van de Confederatie.

De volgende ochtend, met een gebroken hart, vraagt de kapitein ondanks de vijandelijke status van zijn zoon aan zijn oversten om hem met militaire eer te begraven. Zijn verzoek werd uitzonderlijk ingewilligd. De kapitein vroeg ook of de muziekkapel van het leger de gegrafenis mocht begeleiden. Zijn verzoek werd geweigerd wegens het feit dat zijn zoon een vijandelijke soldaat was.

Maar uit respect voor de vader, werd toch besloten om één enkele muzikant toe te wijzen. De kapitein koos voor een hoornblazer. Hij vroeg de muzikant een reeks noten te spelen van een stukje papier die hij gevonden had in de jaszak van het uniform van de jonge militair, die zijn zoon was.

Zo ontstond de ingrijpende melodie « The Last Post », die tegenwoordig op iedere militaire begrafenis weerklinkt.

De tekst is als volgt: Day is done. Gone the sun. De dag is voorbij. De zon is weg. From the lakes. From the hills. Van de meren. Van de heuvels. From the sky. All is well. Van de hemel. Alles is goed. Safely rest. God is nigh. Veilig rusten. God is nabij.

Fading light. Dims the sight. Het licht vervaagd. Verduisterd het zicht. And a star. Gems the sky. En een ster. Schitterd aan de hemel. Gleaming bright. From afar. Glanzend helder. Vanuit de verte. Drawing nigh. Falls the night. Tekenend nabij. Valt de nacht.

Thanks and praise. For our days. Dank en loof. Voor onze dagen. Neath the sun Neath the stars. Onder de zon. Onder de sterren. Neath the sky As we go. Onder de hemel. Als we gaan. This we know. God is nigh Dit weten we. God is babij.

De 11 e november, wanneer we de klaroen horen op deze herdenkingsdag, herinneren wij ons met een droevig hart, de vele soldaten die hun leven hebben gegeven voor ons land of gehandicapt werden voor de rest van hun bestaan. Een kort fragment van deze melodie wordt iedere avond om 20 uur aan de Menenpoort te Ieper gespeeld door de klaroenblazers van de brandweer en dit sedert 1928.

Het is zeker aan deze moedige mannen en vrouwen te danken dat wij nu leven in een vrij land met grondwettelijke rechten.