Netwerking & Organisatieontwikkeling Netwerken naar kwaliteit: ervaringen uit de privé-sector Annette Geirnaert Directeur Vlaams centrum voor kwaliteitszorg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ingeborg Van Wonterghem Directeur Ingro
Advertisements

De ideeën van Kaplan & Norton over de Balanced Scorecard
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
“Die verzuimdossiers kosten mij teveel tijd”
Ontwikkeling van het Netwerk Naamkunde
1 Workshop voor maatschappelijke organisaties ter voorbereiding op de Beursvloer.
BERENSCHOT | VAN DOOREN ADVIES | CHARISTAR
HoekscheWaardDuurzaam
Kwaliteit met beleid Petra Verhagen
Strategie Arie Meulepas 9 & 10 nov
Versnellen van innovatie in de zorg Januari 2013.
Het innovatiemodel van IMEC
Q-KENNIS Een kennis-systeem is veelal gebaseerd op het ontsluiten van aanwezige kennis en ter faciliterering van de ontwikkeling van nieuwe kennis. Het.
Een continuüm van kwaliteit een samenhangend, ononderbroken geheel van sensibiliseringsprojecten rond kwaliteitszorg, waarvan de elementen geleidelijk.
en wordt mede mogelijk gemaakt door:
Samenwerken om te verbeteren “Netwerking als middel voor organisatieontwikkeling”
Theo Wijnen en Ruud Bourmanne
Integrale kwaliteitszorg (IKZ)
Inleiding tot management en organisaties
KENNISCENTRUM VOOR FIETSBELEID ONTWIKKELING, VERSPREIDING EN UITWISSELING PRAKTIJKGERICHTE KENNIS.
“werken aan kwaliteit in de organisatie is een voortdurend streven naar verbetering, naar een excellente werking van de organisatie, zowel intern als in.
Netwerk Kwaliteit in de Vlaamse Overheid. Beleidsinitiatieven Nota Vlaamse Regering van 1 juli Integriteitsbeleid.
NME: kiezen, leren, meedoen
Missie, visie, strategie & jaarplan
Jongeren Preventie Team
Zorgnetwerk Midden-Brabant. Inwoners: Zorgnetwerk Midden- Brabant Historie 28 december februari 2003.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
De succesvolle ondernemer Het juiste personeel
Luc Kupers, voorzitter VVOS Samen op weg naar de toekomst van de VVOS.
The Quality Businesses Network Ruud Vlek en Kees van Oosterhout.
Hoe krijg je het op gang?.
Naar een PODMI-kennisbank met inspirerende praktijken Provinciale ontmoetingsdagen- herfst 2014.
Samenwerking met organisaties: troeven en valkuilen
Governance en systeemtoezicht Rian Vos Coördinerend/specialist senior inspecteur IGZ.
Uitdagingen voor regionale (samen)werking in Midden-West-Vlaanderen
Word kapitein van je project Doe ook mee !
Kennismanagement & Sociale media
Cultureel Ondernemerschap
Project ‘Oog Voor Elkaar’. Oog voor elkaar, verbindt elkaar 6 projecten ‘oog voor elkaar’ in Vlaanderen Ons Centrum werkt mee aan één van deze projecten.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
P. van der Terp DienstverleningPlus. 2 Agenda Historisch perspectief Ingreep Overgangsjaar 2007 Historische kosten Vergelijking kosten Filenet.
(mee)Bewegen in de jeugdzorg. Kaders 1.Landelijke visies op opvoeding en jeugdzorg 2.Transitie jeugdzorg 3.Gedeelde missie en visie in Overijssel 4.Organisaties.
H.C. ‘s-Hertogenbosch Gerard Booij en Pieter Bak, sponsorcommissie H.C. ‘s-Hertogenbosch HockeySociëteit ‘s-Hertogenbosch.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
V&VN Oncologie Oncologie V&VN Oncologie Afdeling binnen V&VN Ruim 2500 leden Bundelen en verspreiden van vakkennis Kwaliteit van zorg verbeteren.
1 Financiële risico’s decentralisaties Robert ‘t Hart
Zelforganisatie: einde van instituties? 10 november 2010 Inleiding Ton van Overbeek Voorzitter Raad van Bestuur Careyn Zuwe Aveant.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
INNOVATIE DOOR NETWERKEN met ‘altruïsme, vertrouwen, redelijkheid en vrijgevigheid’ als basis Hilde de Groot en Jan A. Jurriëns Lectoraat Innovatie HAN/FEM.
22 maart 2011Oncologie V&VN Oncologie Afdeling V&VN 2500 leden Bundelen en verspreiden van vakkennis Kwaliteit van zorg verbeteren Ontwikkeling beroep.
Matching ideals stichting laluz & logo IO invoegen!! Contactgegevens account manager.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
Embedded Librarianship
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
Verwijzen naar kookboek.
Prijsvraag digitale economie informatiesessie 19 oktober
WELKOM Verdiepingsdag Europees Parlement Ambassador Scholen
Progressief universalisme
100% West-Vlaams werkt samen
Les 1: Brainstorm en kennismaken
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Voeg hier het organisatie onderdeel in
De week van de vrijwilliger
Naar een stad waarin iedereen meedoet
Total Quality Management (IKZ) is een bedrijfsfilosofie
Leefbaarheid Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid
Van Ondernemingsraad naar Raad van de Onderneming – kan dat?
Hoe zit het werkveld praktisch in elkaar?
Introductie.
Tessenderlo, in de neus van limburg
Transcript van de presentatie:

Netwerking & Organisatieontwikkeling Netwerken naar kwaliteit: ervaringen uit de privé-sector Annette Geirnaert Directeur Vlaams centrum voor kwaliteitszorg

VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG

Missie en visie VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG Coördinerende organisatie voor Kwaliteitszorg innovatie en menselijke betrokkenheidCoördinerende organisatie voor Kwaliteitszorg innovatie en menselijke betrokkenheid Streven ernaar een brug te slaan tussen instellingen, bedrijven, groeperingen, organisaties en burgersStreven ernaar een brug te slaan tussen instellingen, bedrijven, groeperingen, organisaties en burgers Haalbare en resultaatgerichte instapHaalbare en resultaatgerichte instap Stelselmatig werken aan communicatie-en sensibiliseringsprojectenStelselmatig werken aan communicatie-en sensibiliseringsprojecten

Internationale uitstraling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG VCK is …VCK is … –Lid van de algemene vergadering EOQ. (European Organisation for Quality) –National Partner Organisation van EFQM (European Foundation for Quality Management)

Projecten VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG SensibiliseringSensibilisering Erkenningen van kwaliteitErkenningen van kwaliteit GroeperingenGroeperingen Uitgaven en PublicatiesUitgaven en Publicaties Europese ProjectenEuropese Projecten PeterschapsprojectenPeterschapsprojecten

De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN

De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Voor … –Kleine organisaties die Kwaliteit willen bieden aan hun klanten –Organisaties die willen meegroeien met de tijd –Organisaties die zich aanpassen aan veranderende omstandigheden –Organisaties die willen verbeteren Kwaliteit komt nooit vanzelf: Ga onmiddellijk aan de slag. Voortdurende zorg voor Kwaliteit brengt op!

De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Biedt … –Een georganiseerde uitwisseling van ideeën tijdens “Kwaliteitscafés” –Leren uit eigen projecten –Contact met diverse sectoren –Een Kwaliteitsnetwerk –Een Quality-Peter Ondernemen betekent ook: Optimaal de relatie met je klant beheren en maximaal de klachten beheersen.

De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Quality-Peter … –Stelt belangeloos zijn kennis ter beschikking –Heeft een uitgebreide knowhow op het gebied van klantenzorg en bedrijfsefficiency –Treed op als coach bij het opstellen en uitvoeren van verbeterplannen en klachtenprocedures –Verlaagt de drempel om aan kwaliteitszorg te werken –Je kiest er zelf voor De Kwaliteitsversnelling: Voor een krachtige onderneming.

De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Als lid dien je een dossier in … –Klachtenbeheersingprocedure –Verbeterplan –Beoordelingsdocument voor de klant Je werkt op eigen tempo Je Quality-Peter is je beste teamgenoot!

De Kwaliteitsversnelling VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG KWALITEITSCLUB VLAANDEREN Kwaliteitsfeest … –Starter-Bronzen versnelling –Stijger-Zilveren versnelling –Kenner-Gouden versnelling –Best of class De Kwaliteitsversnelling: Brengt je naar de kopgroep.

VLAAMSE ASSOCIATIE VOOR LEIDERS IN DE KWALITEIT VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG VALK MAANDELIJKSE SAMENKOMSTEN –Spreker over een actueel onderwerp –Nadien netwerken –Voorzitter uit de leden –Secretaris uit de leden –Jaarlijks diner –Uitnodiging voor alle activiteiten

VCKCONNECT VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG VCKCONNECT LIDMAATSCHAP VOOR ORGANISATIES –3 leden in de VALK –Netwerken met elkaar –De kwaliteitskrant –Gratis 2 mensen naar het jaarlijks congres –Reductie bij deelneming aan projecten –Uitnodiging voor alle activiteiten

CREATOPIA SALON VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG CREATOPIA SALON PROJECT ROND INNOVATIE Uitwisseling van waarden, gevoelens en ideeën over de dingen die ieder nauw aan het hart liggen. Vrije uitwisseling van ideeën maakt creativiteit en verandering mogelijk. Bereidheid vooraf bedachte ideeën en concepten los te laten. De Franse revolutie ontstond in de salons Thema’s van dit jaar: –risico’s nemen, –uitdaging & motivatie, –tijd maken voor ideeën en vertrouwen.

GOED GEDAAN VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG GOED GEDAAN HET BEHEERSEN VAN MENSELIJKE FOUTEN Inzicht verwerven in de oorzaken van de menselijke fouten. Opzoeken van de risicofactoren en ze wegwerken. 40 tot 80 % van de kosten van niet kwaliteit komen van het rechtzetten van vergissingen. Beter gebruik van de bestaande middelen en materialen Samen met andere organisaties een strijd aanbinden met verspilling Maandelijks samen komen ter ondersteuning van eigen projecten.

SAMENWERKING VLAAMS CENTRUM voor KWALITEITSZORG MOGELIJKHEDEN ‘’leren van elkaar’’: bedrijven uit de privé-sector versus het lokaal bestuur‘’leren van elkaar’’: bedrijven uit de privé-sector versus het lokaal bestuur samenwerkingsplan ‘’in de maak’’ tussen VCK en VVSG op het gebied van kwaliteitszorg’; b.v. congressen/studiedagen, trefdag vvsg, valk, via publicaties….samenwerkingsplan ‘’in de maak’’ tussen VCK en VVSG op het gebied van kwaliteitszorg’; b.v. congressen/studiedagen, trefdag vvsg, valk, via publicaties….