Een continuüm van kwaliteit een samenhangend, ononderbroken geheel van sensibiliseringsprojecten rond kwaliteitszorg, waarvan de elementen geleidelijk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De ideeën van Kaplan & Norton over de Balanced Scorecard
Advertisements

Satisfaction survey Externe consultants 2012 Randstad Professionals.
In 48 uur de wereld rond De integrale organisatiediagnose in 48 uur
1 Wat doet Europa voor de beroepsopleiding? Wegwijs in de Europese mogelijkheden: EUROGUIDANCE, PLOTEUS, EUROMODULES… Tanja Biebaut & Jef Vanraepenbusch,
THEMANAMIDDAG DUURZAAM ONDERNEMEN WERKT! ‘MILIEUCHARTER-PROJECTEN STIMULEREN PREVENTIE’ 11 mei 2006 ir. Laetitia Lemahieu VOKA - Kamer van Koophandel Kempen.
JCI Vlaanderen Toon je passie 2.Projecten 3.Groei 4.PR & Communicatie 5.Online Tools TOON JE PASSIE JCI Vlaanderen.
Project VOCATIO Camille Delbecque Communicatie en contact laureaten
DeNieuweArbeidsrelatie “World is changing” Leon Vincken MKB-Arbeidsvoorwaarden 1 juni 2011.
1 KM2.0 Bijeenkomst De Praktijk NUON: ‘Hoe gaan we om met vergrijzing?’
De kracht van it suits IT Als groothandel of brandowner in fashion bent aan het juiste adres voor automatisering en professionalisering van al uw – generieke.
Vereniging FORUM voor Volkshuisvesting. Wat Waarom Wie Waar En verder Vereniging voor Volkshuisvesting Opgericht in 1988 door onder anderen: studenten.
KIK Kwaliteit in Kinderopvang! Onderscheidend Ondernemerschap ?
Verslag Engage 4 Results Café Data Quality. Welk type data (klantendata / productdata / transactionele data / …) heeft binnen uw bedrijf een kwaliteitsprobleem?
Nationaal Innovatie Event
W e l k o m. De Plaatselijke Groep en de rol van de coördinator Brussel – studiedag VRN – 22 april 2008.
Middelen voor je buurt, je dorp je streek? Over oproepen, fondsen en projectrekeningen in de schoot van de Koning Boudewijnstichting Ludwig Forrest 23/03/10.
Taal(beleid) in het Hoger Onderwijs: een veld onder spanning Linguapolis 17 maart 2011 Prof. Dr. Joke Denekens Voorzitter Onderwijsraad.
Oproep Ondernemerschap “Startersinitiatieven”. Achtergrond Invulling van uitdagingen in ViA en het actieplan ondernemerschap - ‘meer en betere starters’
Integraal Gezondheids Management in het MKB Kansen en Weerstanden Horeca Gouda
Het innovatiemodel van IMEC
LEERPARK DORDRECHT: nieuw concept voor leren, wonen en werken Urgenda 26 november 2009, Rein Meester Monic van Eerden.
UA – 11 mei Missie Stichting Lezen wil brede bevolkings- groepen het plezier en het nut van lezen laten ontdekken en beleven om zo hun persoonlijke.
Q-KENNIS Een kennis-systeem is veelal gebaseerd op het ontsluiten van aanwezige kennis en ter faciliterering van de ontwikkeling van nieuwe kennis. Het.
Ondernemen na je studie!
Jozef Reyntjens afdelingshoofd kwaliteit ISO-aanpak van De Lijn Tweede netwerk kwaliteit 22 april 2004.
Netwerking & Organisatieontwikkeling Netwerken naar kwaliteit: ervaringen uit de privé-sector Annette Geirnaert Directeur Vlaams centrum voor kwaliteitszorg.
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
De kracht van Pylades B.V. Pylades is een integrale ICT dienstverlener op het gebied van Dynamics AX, CRM, SharePoint, Business Intelligence en software.
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
WAT KAN HET LEONARDO DA VINCI PROGRAMMA VOOR U BETEKENEN? Brussel, 26 november 2009.
Mobiliteit duurzaam maken
“werken aan kwaliteit in de organisatie is een voortdurend streven naar verbetering, naar een excellente werking van de organisatie, zowel intern als in.
Netwerk Kwaliteit in de Vlaamse Overheid. Beleidsinitiatieven Nota Vlaamse Regering van 1 juli Integriteitsbeleid.
UA 3 mei Stichting Lezen wil brede bevolkingsgroepen het plezier en het nut van lezen laten ontdekken en beleven om zo hun persoonlijke ontwikkeling.
© Kars cum suis bv Benchmarking publiekszaken Workshop Procesmanagement 7 februari 2007.
HET VLAAMS STATISTIEKBELEID IN DE TOEKOMST Thierry Vergeynst administratie Planning en Statistiek 4 maart 2004.
NGO’s in het OOG van de STORM. “Hoe goed is het goede doel?” “Van elke € 100 gaat er slechts één naar het Zuiden” “Geen financiële transparantie in de.
ICT – POWERPOINT OEFENING 2 Fevlado Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (vzw)
TOM keurmerk Marius Berendse.
Zorgnetwerk Midden-Brabant. Inwoners: Zorgnetwerk Midden- Brabant Historie 28 december februari 2003.
Divers personeel Een aangepaste klantenservice voor een divers doelpubliek Opbouwen van een sterk imago. Verborgen talenten, creativiteit en flexibiliteit.
3 april 2009Dialoogdag hulp- en dienstverlening gedetineerden 1 Hulp- en dienstverlening aan (ex-)gedetineerden: wat doet het beleidsdomein WSE? Michiel.
Sjiera de Vries Lector Sociale Innovatie en Verscheidenheid Sociale Innovatie.
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID HOE MAKEN WE DIT HAALBAAR?
Centrale facilitering van personeelsprocessen
Wat eraan voorafging ………………… Prof.dr. Toine Lagro-Janssen NHG Werkgroep Vrouwen en Huisartsgeneeskunde
Nike Supply Chain Management
Agenda Opening/welkom Informatie over project ‘Dementietafel: delen en verbeteren’ Voorstellen verschillende organisaties – wie doet mee? – werkgroep.
Samenwerking bij tandartsen algemene inleiding en situering van de huidige situatie. Paul De Hondt Stafmedewerker STV-Innovatie & Arbeid.
Het INK-managementmodel: inhoud, filosofie, toepassing
Den Haag, 24 september 2011 Nederland - Suriname.
Duurzaamheid in de Nederlandse kledingsector. Opzet drieluik Visie Ervaringen MODINT Initiatieven 26 februari
Better Practices Theater Trends, Cases en Onderzoek Welkom in het Better Practices Theater Doe mee aan het Nationaal Benchmark- en Trendonderzoek Klantinteractie.
Persoonscertificering. Waartoe? Nederland heeft Q nodig Wij zijn trots op ons werk en beroep Wij zijn vakgenoten die een hoogwaardig niveau nastreven.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Landelijke Beroepsvereniging Coördinatoren vrijwilligerswerk Corry Baarsma, lid van bestuur AGORA Regiocoördinator vrijwilligerswerk bij grote zorginstelling.
A3 methodiek A3 methodiek: leiderschap in transitie-control?
Matching ideals stichting laluz & logo IO invoegen!! Contactgegevens account manager.
1. Jobkanaal Gezamenlijk project van: UNIZO Verso VKW Voka 2.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Les 1: Brainstorm en kennismaken
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
SHEQ SHQ.
Naar een stad waarin iedereen meedoet
Total Quality Management (IKZ) is een bedrijfsfilosofie
Zero Accidents Netwerk Nederland Voorjaar 2014
Team charter Instrument.
Flits-sessie Het verhogen van de aantrekkingskracht van de instelling
Nederland Filantropieland
Transcript van de presentatie:

Een continuüm van kwaliteit een samenhangend, ononderbroken geheel van sensibiliseringsprojecten rond kwaliteitszorg, waarvan de elementen geleidelijk in elkaar overgaan, met een integrale kwaliteitsverbetering als resultaat.

Missie & visie Coördinerend platform voor Kwaliteitszorg in Vlaanderen streven ernaar een brug te slaan tussen instellingen, bedrijven, groeperingen, organisaties en burgers haalbare en resultaatgerichte instap naar Kwaliteitszorg stelselmatig werken aan communicatie-en sensibiliseringsprojecten

Internationale uitstraling VCK is EOQlid van EOQ en lid van de Executive. (European Organisation for Quality) EFQMNational Partner Organisation van EFQM (European Foundation for Quality Management)

Allianties American Society for quality, QPC/Goal (memory joggers) KDI/Nederlanse vereniging voor kwaliteitsverbetering/ CBO/INK o.a. Kamers van Koophandel, Jonge Kamers, scholen, VEV, VCVO, LVZ, VIZO, Unizo, VKW, IWT, Beroepsfederaties…etc.

Werking budget –33% overheidssteun projecten –33% sponsoring –33% eigen inkomsten medewerkers –4 fulltime –1 part-time

Projecten Sensibiliseren Erkenningen van kwaliteit Groeperingen Uitgaven en Publicaties Europese Projecten

Sensibiliseren Vlaamse Kwaliteitsmaand Vlaams Kwaliteitscongres –16de Kwaliteitscongres in 2003 –thema ‘performantie resultaten’ –Prof. Kaplan (balanced scorecards) Kwaliteitsclub Vlaanderen –Q-peters dragen de kwaliteitsboodschap uit

Erkenningen van kwaliteit K2 onderscheiding Quality Award –tweejaarlijkse onderscheiding Quality Manager van het Jaar

Groeperingen Kwaliteitsclubs voor KMO’s, zelfstandigen en vrije beroepen VALK (Vlaamse Associatie van Leiders in de Kwaliteit) VCK Connect

Uitgaven en Publicaties Kwaliteitskrant – ex / 6 x per jaar –verspreiding met abonnementen Bizz/ Industrie Website: Kwaliteit als paradigma –Boek rond Kwaliteit in Vlaanderen –Met medewerking van Prof. Etienne Vermeersch, Jef Geeraerts, Gerard Bodifée, Prof. Yvan Vanden Berghe en Karel Vinck

Europese Projecten enkele voorbeelden: ECSI: European Customer Satisfaction Index CD-ROM Businessmodel voor Excellente Ondernemingen en Gelijke Kansen Interreg II –Zorg voor Zorg –Procesbeheersing in de voeding

GET CONNECTED …

VCKConnect Een netwerk is meer dan de optelsom van zijn afzonderlijke elementen. Veel meer! Het is de basis voor een community, een backbone voor waardevolle contacten... connecteren is aansluiten bij een nationaal en internationaal interdisciplinair netwerk dat zich toespitst op "business excellence" in al zijn facetten een hecht netwerk tussen personen, bedrijven en organisaties

VCKConnect: Activiteit en interactiviteit de Kwaliteitsmaand het Kwaliteitscongres de Kwaliteitskrant aparte bijeenkomsten voor VCKConnect bedrijven Via VALK (Vlaamse Associatie voor Leiders in Kwaliteit): activiteiten die de interactiviteit tussen connectoren bevorderen de mogelijkheid om op de hoogte te blijven en deel te nemen aan de activiteiten van buitenlandse zusterorganisaties de mogelijkheid om zelf initiatieven te nemen en werkgroepen te vormen

VCKConnect: de voordelen op een rijtje jaarlijks symposium met spreker, exclusief voor VCKConnect forum voor waardevolle contacten en informatie exclusieve topontmoeting met een opgemerkte opinieleider, enkel voor VCKConnect vermelding op onze website, met een link naar uw organisatie 20% korting bij deelname aan K2 (erkenning voor excellente ondernemingen), korting geldig voor K2b en K2c 3 gratis lidmaatschappen voor VALK 2 gratis deelnemers aan het jaarlijkse kwaliteitscongres 1 gratis jaarabonnement op de kwaliteitskrant mogelijkheid om eigen werkgroepen op te richten VCKConnect kost 992 Euro per jaar (excl. 21% BTW)

Verse zuurstof voor de marathonloper? Als Quality Manager zit je in een vrij eenzame positie in je bedrijf, daarom wil de VALK voldoen aan de nood aan persoonlijke contacten onder vaklui wil nieuwe inzichten, methodieken en instrumenten voor IKZ evalueren, verspreiden en opvolgen wil instaan voor het uitbreiden van de kennis en de middelen, ter verbetering van de kwaliteitszorg biedt de mogelijkheid om op regelmatige bijeenkomsten intensief van gedachten te wisselen met collega's

VALK programma 2004

K2 project voor Y2K exponentiële kwaliteit moeilijkst te beklimmen berg ter wereld

Wat is K2 K2 erkent Business Excellence K2 is een platform voor bedrijven die TQM in management integreren K2 is een platform voor ervaringsuitwisseling en benchmarking groeiproces: –K2a voor de starters –K2b voor gevorderden –K2c voor de Top

Troeven K2 verlaagt drempel gebaseerd op peterschap gebaseerd op vrijwilligheid & ondernemerschap holistische kijk op organisatie erkenning van geleverde inspanningen zichtbaar maken geleverde inspanningen netwerking benchmarking

DE KWALITEITSKRANT De Kwaliteitskrant is een tweemaandelijkse uitgave van het VCK. Het algemeen thema is de integrale kwaliteitszorg. De Kwaliteitskrant wordt verspreid samen met de Nederlandstalige uitgave van Industrie. oplage: ex.

De Kwaliteitsversnelling voor KMO’s en zelfstandigen de drijfveer is continu verbeteren groepeert bedrijfsleiders die willen meegroeien met de tijd die zich aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden Werken aan Kwaliteitszorg resulteert in een verhoogde rendabiliteit en een grotere tevredenheid van klanten, medewerkers en omgeving je staat er niet alleen voor, een Q-peter helpt je KWALITEITSCLUB VLAANDEREN

Dank u voor uw aandacht. Tine Van Bruggen