Doel van deze workshop Het maken van een test plan (draaiboek) voor een usability test http://www.youtube.com/watch?v=r0A6IW2TFFI&playnext=1&list=PLB9C3EB49F8EC0F20&feature=results_video.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Basisboek Interviewen 3e druk 2012
Advertisements

Het tweede werkstuk.
Opwarmer : zoek de 5 verschillen
1. Spreek de woorden ritmisch uit op de muziek.
Bedrijfsverbetering met de Code
ORGANISATIE Tafeltennistrainer 2
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Mijn gegevens op het web!?
Video Verwerking Movie Maker
July 14Happy User Studio Wereld-usabilitydag. July 14Happy User Studio Usability appels & donuts Bent u een appel of een donut?
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
HGW en gesprekken met leerlingen
die niet om jou zou huilen.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Presentatie, deelpagina over mijn fantasie, mijn animatie liefde
Redactioneel schrijven Les 2
Hoe ga je te werk bij aardrijkskunde?
Workshop Testen 18 februari.
Workshop Testen 16 februari 2011
Presentatie productvoorstellen
handvaardgheid / techniek
Proces en Product.
Welkom! Media & Creativiteit Les 4/5
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
Inspirerend Coachen - praktijkervaring - het G®ROW kader
VRIENDSCHAP maria maria.
VRIENDSCHAP maria maria.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
pret met intervisie: ket-lessen Conferentie BV NT2 24 mei 2014
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
CanDo Coaching.
Een onverwacht feest Les 2
TIBETAANSE PERSOONLIJKHEIDSTEST
Medmec04 Engagement. LesOnderwerpenHuiswerk voor komende week en les 1 o Inleiding module & werkwijze o Inleiding opdracht 1 en 2 o Bestuderen modulewijzer.
Thema 3 communicatie Gesprekken voeren..
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
HOE VOELT HET OM ZELF EEN MANTELZORGER TE ZIJN?. Oefening:  Aan iedere deelnemer wordt een bepaalde rol toegekend, waarvan 1 persoon de mantelzorger.
Onze doelen en visie in beeld
Les 2:Vriendschap, relatie en seksualiteit
Welkom.
Windesheim zet kennis in werking Update Beeldcommunicatie in de GGZ Nieuwe verpleegkundige zorg. Opduikende interventies in telezorgpraktijken.
Week 3 Skills DoD (Definition of done) en Burn down chart Kwartaal 3: 2014/2015.
Ondernemen moet je doen
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
Onderzoeksvaardigheden 3
Lezen: doe het goed voor
Pemprl.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
PRAKTIJKERVARING EN REFLECTIE HAFIDA EL GHARBAOUI KAMER L
Plan voor uitvoering. Gebruik je boek Begin bij 8.4 de innovatiecyclus Stap 1 is eigenlijk het onderzoek wat je al gedaan hebt Je begint je ontwerp met.
Vraag 1 Van deze bijeenkomst heb ik hoge verwachtingen.
Instructie eBook Pack via Entree-account (met activeringscode)
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Regie op je eigen loopbaan: workshops ter inspiratie
Evalueren ZESC 2016 Regio Scouting Zeeland | Versie 1.0.
Anders kijken, anders doen
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Nee Zeggen!.
Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test
waar / niet waar ALLES WAT IK DOE MOET IN 1 KEER GOED GAAN
Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test
Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test
Laat de vragen eerst even aan de docent zien!!
volgende bladzijde terug Interviewen
Klik hier voor voorbeeld vragen
volgende bladzijde terug
Wat leer je allemaal op school?
Transcript van de presentatie:

Doel van deze workshop Het maken van een test plan (draaiboek) voor een usability test http://www.youtube.com/watch?v=r0A6IW2TFFI&playnext=1&list=PLB9C3EB49F8EC0F20&feature=results_video

Doel van usability testen Het testen van de techniek Het testen van de navigatie Het testen van de vormgeving Het testen van de content Het testen van de behoefte voorziening Het testen van de beleving

Doel van usability testen Het testen van de efficiëntie en de effectiviteit van je product/prototype Hoe kan het gebruiksvriendelijker gemaakt worden? Waar zitten de usability issues?

Hoe ziet een usability test eruit? In het user lab… Ontvangen participant Doel van de test uitleggen aan de participant Kort interview De test Exit interview met participant Evalueren

De test Wat heb ik nodig? Participanten Tijd en ruimte Testplan

Testplan (draaiboek) Beschrijf hoe een testsessie eruit gaat zien Hoe registreer je de test? Wat moet jij doen als test leider? Test persoon ontvangen, opname starten, test afnemen, evalueren met test persoon, evalueren met observanten. Wat moet de participant doen: de test instructies Waar let je op? Zet dit alles in een draaiboek! Zie voorbeelden

En dus… Materialen klaar hebben prototype, testpersonen, registratiemateriaal, etc Beslis welke onderdelen van het formulier je wilt testen: Essentiele en belangrijke taken (“vul het formulier in”) Pijnpunten; belangrijke taken waarvan je vermoed dat ze niet vlekkeloos zullen verlopen (“?”) Vorm de taken (eventueel) om tot realistische test instructies…

Test instructies Taak = het invullen van het formulier. Test instructie = “Stel dat je veel moet bellen voor je werk en toestemming hebt gekregen een mobiel aan te vragen. Kun je me laten zien hoe je dat zou doen?”

Draaiboek afronden Doorloop zelf de test Pas het draaiboek aan (indien nodig) Ga proefdraaien met iemand van je team (rollenspel) Ga proefdraaien met iemand die jouw test niet kent Nodig mij gerust uit voor het proefdraaien.

Testen Observanten en test leider hebben draaiboek. Test persoon niet Voer de usability test uit in het user lab adhv je draaiboek Pas het draaiboek alleen nog aan als het echt noodzakelijk is

Evalueren Observanten noteren tijdens de test opvallende dingen die de test persoon doet of zegt Als de test persoon weg is kiezen de observanten en test leider ieder de 3 meest opvallende zaken (wat ging goed en wat ging niet goed)… Zullen veel of weinig mensen last ondervinden van een issue? Is het issue louter hinderlijk of ernstig De observanten en test leider bespreken hoe ze de gevonden problemen eenvoudig op kunnen lossen (tweaken)