De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

handvaardgheid / techniek

Verwante presentaties


Presentatie over: "handvaardgheid / techniek"— Transcript van de presentatie:

1 handvaardgheid / techniek

2 Introductie http://www.youtube.com/watch?v=cdhNZSOVEcU&feature=fvst

3 Stappenplan Fase 1: ontwerp en stappenplan Fase 2: bouwen
Fase 3: afronden en presentatie Fase 4: evaluatie

4 Fase 1: ontwerp en stappenplan
Je gaat je knikkerbaan ontwerpen op papier  bouwtekening Welk traject moet de knikker afleggen? Wat heb je nodig? Hoe monteer je alle onderdelen? Is een bouwtekening fout/mislukt? Bewaar die en maak een nieuwe. Het gaat niet alleen om het eindresultaat maar ook de weg er naar toe telt mee voor je punt. Wanneer de knikkerbaan helemaal af is maak je een definitieve bouwtekening van de baan (achteraf dus) Maak afspraken: wie zorgt voor / doet / maakt wat? Vermeld dit in je taakverdeling/logboek

5 Fase 2: bouwen In fase twee gaan jullie bouwen. Ga planmatig aan het werk en test niet op het eind maar ook tussendoor. Let op: ! Puntvermindering bij gebruik van: Plakband en nietmachine ! Elke les het logboek invullen en de taakverdeling bijhouden. ! Hoe hoog je project wordt maakt niet uit maar de L x B mag niet groter zijn dan je tafeltje

6 Fase 3: afronden en presentatie
De laatste les worden de laatste dingen afgerond. Je hebt kort de tijd om “de laatste puntjes op de i te zetten”. Daarna wordt er gepresenteerd en er een beoordeling gegeven.

7 Fase 4: evaluatie Na de laatste les zorg je dat je een definitief bouwontwerp hebt van je knikkerbaan. De kans is groot dat de knikkerbaan tijdens het bouwen aanpassingen heeft gekregen. Zorg dus voor een eindontwerp. Na het project schrijft iedereen individueel een reflectie/evaluatie. Hierin wordt beschreven hoe het ging: samenwerking, nakomen van afspraken, taakverdeling, etc.

8 Je punt wordt berekend door de volgende punten:
Ontwerpen (incl. eindontwerp) Presentatie knikkerbaan originaliteit / complexiteit / traject / etc. 3. Evaluatie dus samenwerking, nakomen afspraken, jouw aandeel, etc.)

9 Maak zelf groepjes van 3. Je mag niet met iemand in een projectgroepje zitten waarmee je al samenwerkt met het project ‘de droomschool’. Lukt dit niet binnen 3 minuten…maken wij groepjes Succes ;)


Download ppt "handvaardgheid / techniek"

Verwante presentaties


Ads door Google