Enkele projecten Inleefreis 2010. maendeleo youth center Het Maendeleo Jeugdcentrum neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Advertisements

Special Education Professionals Eline Delcour en Tom Reynaert SEP Kenya.
Ontwikkelingen in het VO. Passend Onderwijs • Samenwerkingsverbanden in de regio • De huidige organisatie van passend onderwijs is ingewikkeld. Ook is.
Senegal Senegal.
Tuur & Gert bezoeken. M A E N D E L E O Het jeugdcentrum Maendeleo neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit echter op een heel.
Welkom Presentatie Passend Onderwijs voor ouders 11 februari 2014
MKKJ IN IZEGEM. Izegem, jeugd en mkkj  inwoners  7291 personen worden als jeugd gerekend.  1537 jongeren zijn actief in een jeugdvereniging.
Prenataal en Postnataal
Bijbelverhalen voor kinderen in de township
De ECHO van elk kind Project ECHO Bangalore India Empowerment of Children and Human rights Organisation Een PowerPoint over Good Practice…
Jeugd Rode Kruis.
Sterven doe je niet ineens maar af en toe een beetje en alle beetjes die je stierf, 't is vreemd maar die vergeet je. Het is je dikwijls zelf ontgaan,
Allochtonen in het hoger onderwijs
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
Nieuwe vrienden maken en
Welkom op de ouderavond van klas 3
De dynamische driehoek: ouders - kind - school
MS Landen Tiensestraat Landen 1. Begeleiders  Directie  Leerkracht voor begeleiding van leerstoornissen  Begeleider huiswerkklas  Leerlingbegeleider.
Overleg loont: met kwetsbare kinderen en jongeren op weg.
Zp3 tweede oproep Huize Ter Walle vzw CIGB
Caraes NGO. Broeders van Liefde stichter PJ Triest cultuur van de caritas/liefde verspreiden door dienstbaarheid bij armen en de meest uitgestotenen via.
Cordaid Straatkinderen in Kameroen. Vanuit intentieverklaring NUOVO een projectvoorstellen: Trainen en integreren van straatkinderen in de samenleving.
Handreiking samenwerking huisarts en JGZ
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Residentiële hulpverlening Drs. C.P.G. Tilanus. Wat is residentiële hulpverlening? = de persoon krijgt dag en nacht opvang en begeleiding in een tehuis.
Aan de slag met een 6 Minuten Zone!
Autisme in de dagelijkse praktijk
Ontwikkelingen Wmo/AWBZ
Welkom op de ouderavond van klas 3 Schooljaar
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Het Mezennestje vzw KDV & BOKDV.  Voorschoolse opvang van 6u30 tot 9u  Naschoolse opvang van 15u30 tot 19u  Woensdagnamiddag van 12u tot 19u  Vakantie-
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Tumbador vzw.
Social work: Het verschil dat jij maakt.
En wat als het woonzorgcentrum de context wordt
GRENZEN EN ZINVOLHEID INTEGRATIE IN HET ONDERWIJS SOFIE VUYLSTEKE – 1 BASWB Bron: Loesje, 1988.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Marion van de Sande De Haagse Hogeschool NOT, 29 januari 2011 Ouderbetrokkenheid: nut of noodzaak?
Ketenzorg (O)GGZ Midden- Holland Inleiding casus Volwassenenzorg.
Jeugdwerkactie 2014 Actiedoelen. Drie pijlers onder de actie Thema 1Sterk in je schoenen Weerbaarheid van jongeren Thema 2Schouder aan schouder Zorg voor.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
INNER WHEEL INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE. Een internationale serviceclub die staat voor:  Eén van de grootst opererende serviceorganisaties  Wereldwijd.
Psychiatrisch Centrum Duffel  Maakt deel uit van Emmaüs vzw  Psychiatrisch ziekenhuis: 601 bedden  Psychiatrische verzorgingstehuis:
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
Programma Sociaal Domein De Nieuwe Regio Gemeenteraden 11 februari.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Masterclass Marketing voor kleinere zorgorganisaties 2013 Jan Verschuren BTN Saskia ter Kuile In voor zorg!
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Resultaten van de Monitor de Bibliotheek op school 2015 School X.
Ouderinformatieavond Andere schooltijden Het belang van alle kinderen staat voorop!
Vzw Balavikas. Balavikas betekent: ‘Breng het kind op een hoger peil’ De vzw steunt projecten voor kinderen en jongeren met een beperking in Zuid-India.
Welkom Op de informatie avond van groep 7 en 8!.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Gemeenten: Oss, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Geffen, Mill en Sint-Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Oedenrode, Uden, Meierijstad.
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
Wat is jeugdwelzijnswerk?
Humanitas afdeling Nijmegen en omstreken
Informatiebijeenkomst Opleidingsaanbod verpleegkunde 5 april 2017
Speciale zorg op een gewone plaats
Visie ontwikkeling les 4
Veteranen Ontmoetings Centrum Zeeland Sterk door samenwerking
Waar?. Waar? Waar? Egypte ligt in Afrika, op 3200 km van België De hoofdstad van Egypte is Cairo In Cairo wonen ongeveer 20 miljoen mensen (in België.
KINDVRIENDELIJKE WOONOMGEVING
Wmo beleid in de Drechtsteden
  Verzorging van ouderen in de thuissituatie. Waar lopen wij als verpleegkundige tegenaan?
Dwars door de Boerenbuiten
Multiple sclerose en toch niet alleen!!!
Transcript van de presentatie:

enkele projecten Inleefreis 2010

maendeleo youth center Het Maendeleo Jeugdcentrum neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit echter op een heel eigenzinnige wijze. De jongeren worden niet als “slachtoffers” behandeld, maar op hun verantwoordelijkheid gewezen. Men vraagt niet: “wat kunnen we voor jullie doen”, maar “wat kunnen jullie voor de maatschappij doen?”. Niet wat ze tekort komen wordt centraal gesteld, maar wat ze aan capaciteiten hebben. In het jeugdcentrum worden de jongeren gevormd en opgeroepen om actief buiten het centrum de maatschappij op te bouwen. Dit doen ze in kleine groepen, onder leiding van een ‘ancien’. De jongeren verzorgen zieken aan huis, bouwen hutten voor bejaarden, bezoeken gevangenen, brengen water op moeilijk bereikbare plaatsen, organiseren sportactiviteiten in de sloppenwijken, zetten een jeugdbeweging op enz. In ruil krijgen ze de kans om te groeien in verantwoordelijkheid, een plaats om te slapen en wat te eten. Hier gaan wij tijdens onze inleefreis regelmatig eten. Dit om in contact te komen met de jeugd in Kigoma.

sint-dymphna marumba Sint-Dymphna is een psychiatrisch centrum te Marumba. Gelegen tussen Kigoma en Kasulu. Sint-Dymphna is ook een organisatie van NGO caraes (Broeders van Liefde). Het centrum behandelt voornamelijk mensen met een psychisch lijden. Psychoses en schizofrenie zijn het meest voorkomend. Anderzijds is er een tweede groep van patiënten: mensen met epilepsie. Het centrum doet voornamelijk consultaties, maar indien de situatie of de toestand van de patiënt te acuut wordt, kan men tot een opname overgaan. Het centrum heeft een mannen en een vrouwen afdeling. Er worden – indien gewenst en haalbaar – patiënten thuis begeleid. Gedurende een aantal dagen zullen een 4 tal studenten tijdens de inleefreis meedraaien op de verblijfsafdelingen van het centrum.

newman college Caraes, de NGO van de Broeders van Liefde, startte in 1997 met een project om de jongeren uit de regio een degelijke opleiding en zo ook een betere toekomst te bieden. In het Newman College worden vandaag drie verschillende onderwijsprogramma’s aangeboden: het hoger middelbaar onderwijs, de opleiding tot maatschappelijk assistent in het Institute of Social Work en de bijscholing van leerkrachten in het Teachers Resource Center. De school wordt ook gesteund door ‘Leraars zonder grenzen’. Dit in samenwerking met departement Sociaal-Agogisch werk te Gent.

mwochachi Een weeshuis opgericht door NGO Neighbours without Borders. Momenteel wordt het weeshuis gerund door zusters met de steun van de Broeders van Liefde. Er verblijven 143 jongens en 79 meisjes tussen de 5 en 17 jaar. Het weeshuis staat ook in voor onderwijs.

sanguanika b Sanguanika B. te Kigoma is een opvangcentrum voor straatkinderen. Het voorziet ook onderwijs voor de kinderen tot 12 jaar. Ook worden er activiteiten georganiseerd en krijgen de kinderen er eten

kabanga hospital Het Kabanga Hospidal te Kasulu telt ruim 160 bedden. Deze zijn verdeeld over diverse specifieke afdelingen. Het ziekenhuis heeft een grote regiofunctie en draagt dus ook zorg voor patiënten die in afgelegen gebieden wonen. Gezien deze doelgroep niet altijd de mogelijkheden hebben om het ziekenhuis binnen een aanzienlijke tijd te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van de mobile clinic. Dat houdt in dat medisch personeel er met middelen opuit trekt om in deze gebieden zorg te verlenen. Bij het ziekenhuis is een lokale opleiding voor verpleegkunde gevestigd. En ook hier gaan een aantal studenten meedraaien in het dagelijkse werk.

Maweni hospital Het Maweni Hospital te Kigoma is een groot regionaal ziekenhuis dat door de overheid wordt gefinancierd. Dit ziekenhuis geeft de kans om een aantal studenten gedurende verschillende dagen op te vangen. Het grote aanbod aan afdelingen geeft een grote keuze mogelijkheid voor de student.

baptist hospital Het Baptist Hospital is een privé geleid ziekenhuis. Dit ziekenhuis valt onder de ‘districtziekenhuizen’, kleiner dan een regionaal ziekenhuis. Het Baptist Hospital zit momenteel in financiële problemen en heeft hierdoor verschillende afdelingen moeten sluiten. De aandacht van het ziekenhuis wordt momenteel gericht op de begeleiding van moeder en kind. Er is ook nog een goed draaiende tandartsen praktijk.

bangwe Het Bangwe Centrum te Kigoma staat in voor een 20 tal mentaal gehandicapte kinderen, verstoten door de ouders en de maatschappij. Ook dit is een initiatief van de Broeders van Liefde. Er is één verpleegkundige verantwoordelijk voor de werking van dit centrum. Hij krijgt wel hulp van de jongeren uit het Maendeleo Jeugd Centrum.