De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Speciale zorg op een gewone plaats

Verwante presentaties


Presentatie over: "Speciale zorg op een gewone plaats"— Transcript van de presentatie:

1 Speciale zorg op een gewone plaats
11/15/2013 FLEXIEKIDS Speciale zorg op een gewone plaats

2 11/15/2013 Wat is Flexiekids Flexiekids is een thuiszorgorganisatie voor kinderen met een chronische of acute aandoening die verpleegkundige zorg nodig hebben thuis of op de locatie waar ze verblijven. Wij zijn een professionele organisatie die in onze aanpak kind en ouders centraal stelt. De leeftijdscategorie beslaat de leeftijd van 0 tot ongeveer 18 jaar. Flexiekids doet meer: aanschuiven bij een MDO, casemanagerschap bij probleemgezinnen, initiatiefnemer van palliatief overleggroep, instructie geven op afdelingen en poli’s over handelingen thuis.

3 11/15/2013 Welke zorg leveren we? Wij leveren geplande zorg maar zijn voor acute problemen ook 24 uur/7 dagen per week oproepbaar. (zoals het sneuvelen van een infuus of sonde) De kinderverpleegkundigen verlenen hun gespecialiseerde zorg bij het kind thuis of op een andere plek waar het kind verblijft. (bv kinderdagverblijf of op school) Flexiekids levert ook zorg bij kinderen die in een palliatieve terminale fase zijn gekomen.

4 11/15/2013 Waar leveren we zorg? Sinds 2005 levert Flexiekids zorg in een grote regio in Zuid- Holland Noord en Noord-Holland Zuid. Naast thuiszorg voor kinderen zijn er verpleegkundig kinderzorghuizen, waaronder Mappa Mondo, de biezenwaard, Zonnacare etc. Er zijn diverse verpleegkundig kinderdagverblijven Zigzagzorg in Amsterdam, de Schavuiten in Leiden, Crescendo in rijswijk, Kombino in Zoetermeer, etc. Met alle vormen van zorg voor zieke kinderen wordt intensief samengewerkt.

5 Handelingen Flexiekids voert o.a. de volgende handelingen uit:
11/15/2013 Handelingen Flexiekids voert o.a. de volgende handelingen uit: Sonde inbrengen en voeding geven Infuus therapie Tracheacanule zorg en thuisbeademing Bloedsuiker prikken en insulinepomp therapie Katheteriseren en darmspoelen PAC aanprikken Het verzorgen van terminale kinderen

6 11/15/2013 Canulezorg

7 11/15/2013 Infuustherapie thuis

8 11/15/2013 Dus ook op de boerderij

9 11/15/2013 Medewerkers Flexiekids werkt uitsluitend met BIG geregistreerde kinderverpleegkundigen Tevens hebben wij een eigen kinderdiabetes verpleegkundige, oncologie kinderverpleegkundige en SPH opgeleide kinderverpleegkundige en diverse aandachtfunctionarissen. Flexiekids schoolt zijn eigen kinderverpleegkundigen in alle voorkomende handelingen. Ook leid Flexiekids zijn eigen verpleegkundigen op tot kinderverpleegkundige. Daarvoor is een CZO erkenning behaald. Flexiekids heeft 2 aandachtfunctionarissen kindermishandeling en huiselijk geweld. Tussen de verschillende gezinnen waar je komt is het schakelen in je aanpassingsvermogen zonder de professionaliteit uit het oog te verliezen.

10 11/20/2017 MKS

11 Medisch Kindzorg Systeem
11/15/2013 Medisch Kindzorg Systeem Sinds 2015 aandacht voor het zieke kind in de politiek Start van het MKS Sinds 2017 zelf indiceren van de zorg door HBO-V kinderverpleegkundigen Via een behoefte inventarisatie en het maken van een flexibel zorgplan wordt er zorg geleverd bij het zieke kind en zijn gezin

12 11/20/2017 De praktijk Er ligt een kindje in het ziekenhuis die straks naar huis mag. Het kindje zal de eerste week/weken na ontslag naar een kinderzorghuis gaan zodat ouders kunnen wennen aan de zorg in een huiselijke setting. De thuiszorgkinderverpleegkundige komt daarna gedurende de eerste weken dagelijks in een afbouwend regime bij het kindje thuis. Zodra het kindje wat is gewend aan de nieuwe situatie en hij/zij dit aankan zal het verpleegkundig kinderdagverblijf wat dagen in de week de zorg overnemen zodat ouders weer kunnen gaan werken. Eens in de maand gaat het kindje nog naar het kinderzorghuis zodat ouders op adem kunnen komen. De thuiszorgkinderverpleegkundige kan nog steeds worden ingeroepen bij technische handelingen als dit nodig is.

13 Hoe zijn wij te bereiken?
11/15/2013 Hoe zijn wij te bereiken? Telefoon: Mail: Website: Via Point voor alle aanvragen @flexiekids


Download ppt "Speciale zorg op een gewone plaats"

Verwante presentaties


Ads door Google