Gehaktballetjes met krieken en rijst

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Hoe kan ik mijn oogst het best bewaren ?
Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Indonesisch eten.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
met een PowerPoint-voorstelling
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Drogen en bewaren van kruiden.
Made By Amelie Nathan Kaethe En Liselore
GOED OF FOUT - QUIZ.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
“Leonardo Project” F&B 4You
‘Niet harder werken, maar anders’ Gee de Wilde Geuzenveld-Slotermeer, 11 november 2010 VAN ODENHOVEN & DE WILDE.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Zeep maken Hoe doe je dat? Zoek op zeep. 1.
Verse worstenbroodjes
Amber moen 4D ict 31 oktober
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Programmastructuurdiagrammen
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
DNA extractie van een ui
WINA.
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Plastic.
* Lava.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
Surinaamse Gerechten.
De kleine dingen van oma's!
JOZO Zout Naturel 600 g strooibus ,65/Kg 1.
Foto Recept Pizza rondjes
Blok 1 week 16 dag 1.
Thema 3 mijn school Week 3.
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
Wortelpuree met vissticks
Werkwoorden en woordenschat
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

Gehaktballetjes met krieken en rijst

Wat hebben we nodig? 1 kg gemengd gehakt 4 uien 2 grote potten ontpitte kersen 4 maïszetmeel 3 paneermeel 4 olijfolie 1 kaneelstokje 2 paprikapoeder 2 pakken basmatirijst

Schil de uien en snijd ze in stukjes

Stoof de uien 10 minuten op een zacht vuurtje 10’

Meng het gehakt, de uien, het paprikapoeder en het paneermeel. Kruid alles met peper en zout. Rol kleine balletjes van het gehakt.

Doe olie in de pan en bak de balletjes tot ze bruin zijn.

Neem 4 lepels sap van de krieken en doe er het maïszetmeel onder. 4 + 4 Warm de kersen op een zacht vuurtje op en doe het kaneelstokje eronder. Doe het koude sap met maïszetmeel bij de rest van de krieken en laat goed doorkoken.

Doe water en zout in een kookpot Doe de zakjes rijst erin en laat 10 minuten koken Haal de rijst uit het water en knip zakje open

Doe de rijst op een bord Leg enkele balletjes op het bord Doe wat kersen en saus over de balletjes

SMAKELIJK