Hoofdfiguur campagne Ibrahima Dione 25 jaar woont in Nghémé. In de familie zijn ze met 15 personen (hijzelf, 2 broers, 10 zussen en zijn ouders) Hij werkt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat betekend ARM zijn?.
Advertisements

1.
Hallo allemaal! Ik ben Bert Bever! Ik ben de wereldreiziger van De Verre Naasten. Ik wil graag iets vertellen over Benin.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
De kinderen stellen zich graag aan u voor.
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Popcornactie voor Benin!
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Heb het goed hou het goed Corrie Blijdorp De Driehoek
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Ecologische voetafdruk & droogte
Suriname Soraya van Lomwel.
© De Coninck Sofie en © Onze maatschappij is multicultureel.
Wat maakt het leven zinvol?
Ab Kan Restaurant beheerder.
Het water hier op aarde 2x Dat raakt nu op 2x
 Verkopen oxfam producten  Verkopen sieraden voor Bali (Carry For kids)
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
De Tijger.
Geloven en nu….
De grote oversteek Afscheidsdienst groep 8 op 30 juni 2013 m.m.v.:
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Kindermoment.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Toerisme in Zuidoost Azië
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
De akker oprapen besturen de landbouw plukken de vrachtwagen graven het werktuig zagen de machine.
Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
© Wilma de Hond 2015.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
De appel valt niet ver van de boom.
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
Thema voor vanavond: Je ouders
Preek 1 Koningen 16: :16 Elia op de Horeb Grieks orthodox icoon.
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
ONL Congres Dyslexie 17 juni 2011 Workshop 3 "Hoe werkt het bij jou?" Drs. Evelyne van Veen.
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
Kinderarbeid door de eeuwen heen Tijd van burgers en stoommachines.
BROEDERLIJK DELEN CAMPAGNE WE NEMEN JULLIE MEE NAAR … …in BURKINA FASO … BURKINA FASO.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Acht maanden lang valt er in Burkina Faso amper een druppel regen
Cursus 2.1 Wat hebben mensen nodig? Klas 1 KGT Lesweek 1
Michael Stern (CC BY-SA 2.0)
Cursus 2.1 Wat hebben mensen nodig? Klas 1 BK Lesweek 1
Lang leve de zelfhulpgroep!
Holy Guacamole. Het fruit is boos
Hoofdstuk 2: Landschappen op aarde
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
1BK Hoofdstuk 3 | Arm en rijk
Transcript van de presentatie:

Hoofdfiguur campagne Ibrahima Dione 25 jaar woont in Nghémé. In de familie zijn ze met 15 personen (hijzelf, 2 broers, 10 zussen en zijn ouders) Hij werkt op een biologisch tuinbouwveld en krijgt via de Broederlijk Delen hulp. Toekomstplan: z’n veefokkerij uitbreiden en sparen om te kunnen trouwen en een huis te bouwen Hobby's: naar muziek luisteren (Youssou N’Dour is zijn favoriete zanger) en joggen.

Hoofdfiguren Lager onderwijs: jongere broer Mame Mor 11 jaar Heeft eigen tuinbouwveldje Gaat in de leer bij de Marabout van de wijk (koranschool) Houdt van voetbal en worstelen Kleuter en 1 ste leerjaar: jongere zus Codou 6 jaar Helpt in het huishouden Is een beetje ondeugend Houdt van hinkelen en spelen met een spiegel

Hoofdfiguren De familie van Ibrahima

In 2014 trekken we naar Senegal

Problemen in Senegal Broederlijk delen wil dit jaar de mensen uit Senegal helpen. In Senegal is het niet zo gemakkelijk om aan landbouw te doen omdat er zo weinig regen valt. Het regenseizoen duurt slechts 4 maanden. De rest van het jaar is het er kurkdroog en snikheet. De meeste mensen zijn erg arm en hebben geen geld om landbouwgrond en zaadjes te kopen. Veel jonge mensen trekken naar stad of buitenland om daar werk te zoeken en geld te verdienen. Ook Ibrahima werkte 5 jaar geleden in de stad. Hierdoor is er vaak niet voldoende voedsel het hele jaar door.

voorbeeld 1: land bezorgen Boeren samenbrengen om hen samen landbouwgronden te bezorgen en deze gronden leren te bewerken.

Voorbeeld 2: leren omgaan met de natuur De bevolking leren omgaan met de natuur. -Terug bomen planten in plaats van alle bomen om te hakken.

Voorbeeld 3: duurzame landbouw De boeren leren op een gezonde manier hun land te bewerken: minder gebruik van water, beter zaaigoed, betere technieken.

Voorbeeld 4: tuinbouw Door de verkoop van tomaten, uien, paprika’s en aubergines heeft de familie van Ibrahima het hele jaar door extra geld. Hij verdient nu zelfs meer dan toen hij in de stad werkte.

Plan(t) de toekomst En doe mee met de campagne!

Waarom een gieter ? Een gieter is een hulpmiddel. Een gieter doet niets zolang jij hem niet vult met water, de gieter vastneemt en de planten water geeft. De persoon, de gieter, het water, de aarde, de planten… zijn allemaal met elkaar verbonden. In de vastenperiode gaan wij de gieter gebruiken als een symbool. We vullen hem met muntjes waarmee we de campagne van Broederlijk Delen kunnen steunen. Maar de eigenlijke gieter is degene die sprenkelt, met andere woorden: wij! Wij zeggen: ‘Wij geloven in laten groeien’ ‘Wij geloven in zorgzaam zijn’ ‘Wij geloven in zuinig zijn’