De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hallo allemaal! Ik ben Bert Bever! Ik ben de wereldreiziger van De Verre Naasten. Ik wil graag iets vertellen over Benin.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hallo allemaal! Ik ben Bert Bever! Ik ben de wereldreiziger van De Verre Naasten. Ik wil graag iets vertellen over Benin."— Transcript van de presentatie:

1 Hallo allemaal! Ik ben Bert Bever! Ik ben de wereldreiziger van De Verre Naasten. Ik wil graag iets vertellen over Benin.

2 Benin ligt in Afrika:

3 Dit is Benin

4 Wat is er aan de hand in Benin?
Benin is een erg arm land Veel boeren in de plattelandsdorpjes hebben vaak geen goede oogst. Geen oogst = geen eten Geen oogst is ook = geen inkomsten Geen inkomsten betekent dat de kinderen niet naar school kunnen.

5 Geloven de mensen in Benin ook?
De mensen in Benin geloven wel, maar vaak in geesten en in de natuur. Daarom doet de kerk in Benin veel aan evangelisatie en worden Bijbels vertaald in de lokale taal

6 De Verre Naasten wil, samen met de kerken daar, zorgen voor groei in Benin:
 Groei van het aantal mensen dat in Jezus gelooft Groei van het aantal Bijbels in de eigen taal van de mensen  Groei van inkomsten voor arme gezinnen  Groei van het aantal kinderen dat naar school kan!

7 Hoe komen er meer mensen bij de kerk?
De kerken houden:  Evangelisatiecampagnes Vertellen jongeren over Jezus Zorgen dat dominees goed zijn opgeleid

8 Hoe krijgen boeren meer inkomen?
Boerengezinnen krijgen les in: Hoe je de grond vruchtbaar maakt met mest Welke gewassen ze kunnen verbouwen Waar en hoe je de oogst verkoopt

9 Hoe blijven kinderen gezond en naar school gaan?
Kinderen krijgen op school een warme maaltijd. Zo hebben ze: Toch een volle maag Energie om te leren En komen ze graag naar school!

10 Wie doet dit werk allemaal dan?
De kerken in Benin werken samen met de kerken in Nederland. Ook werken er een aantal gezinnen uit Nederland in Benin.

11 Doe mee aan de Popcornactie!
Verkoop popcorn voor:  Groei in geloof in Benin  Groei van inkomsten voor boeren gezinnen Groei van het aantal kinderen dat naar school kan! En……..

12 Ook maakt jouw school kans op een eigen Popcornmachine!
Aan de slag voor Benin! Spaar zelf mee voor leuke Bert Bever kadootjes! Voor elke 10 verkochte zakken krijg jij een presentje! Ook maakt jouw school kans op een eigen Popcornmachine!

13 Op www.deverrenaasten.nl/popcornactie
vind je alle materialen die je nodig hebt! Meer weten over Bert Bever Club?

14 Beverveel succes met de Popcornactie voor Benin!
Een actie van:


Download ppt "Hallo allemaal! Ik ben Bert Bever! Ik ben de wereldreiziger van De Verre Naasten. Ik wil graag iets vertellen over Benin."

Verwante presentaties


Ads door Google