FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk D Het medische dossier als informatiebron.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kwaliteit van de informatie in het EMD
Advertisements

CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
GEDEELD BEROEPSGEHEIM ONDER ARTSEN SYMPOSIUM PROVINCIALE RAAD ANTWERPEN ORDE VAN ARTSEN G. ALBERTYN
Hoofdstuk B Conventies ICD 9 CM
Hoofdstuk 2 Neoplasmata.
VDP Antwerpen 20 april 2010 Veranderingsbeheer aan de Overheid Peter Samyn FOD Volksgezondheid, Veiligheid Voedselketen en Leefmilieu.
Infectieuze en parasitaire ziekten
Spotprent Humoristische tekening waarin iemand of een situatie bespot wordt. De tekenaar heeft een boodschap.
Medico-legale status van richtlijnen
Aandoeningen van Bloed en Hematopoietische Organen
Hoofdstuk 14: congenitale afwijkingen
“U bent in goede handen”
BESCHERMING VAN JONGEREN TEGEN TABAK EN ALCOHOL
PROCEDURES.
Interpretatie van artikel 12 ARBIS Beheer van wijzigingen VAN WONTERGHEM Frederik - FANC VAN DEN BERGHE Yves - Bel V.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk A ICD-9-CM CLASSIFICATIE.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk C De Minimale Klinische Gegevens.
Overdracht Medische Hulpmiddelen
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Seminarie « Kwalitatieve arbeidsrelaties » Loon en beloning Peter Samyn Sigrid De Jaegher.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Informatie FOD Volksgezondheid Stand van zaken : Finhosta (oktober 2012)
Workshop Finhosta 2.7 De inhoud, de controles, de rapporten
Competentie 1, 3, 15 en 16 Wetten, Regels en Overeenkomsten
ICD-10 en de diagnosethesaurus
WAAROM EEN HULPMIDDELENBOEK VOOR HUISARTSEN
Hoorzitting resoluties CVS 19 maart 2014 Commissie voor de Volksgezondheid, het Leefmilieu & de Maatschappelijke Hernieuwing.
Aandoeningen van het urogenitaal systeem
FOD Volksgezondheid, Veiligheid vd Voedselketen en Leefmilieu Directoraat-General Leefmilieu 1 Selectie Potentiële Habitatrichtlijngebieden in BNZ  De.
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
Nucleair risico. Wat te doen bij een nucleair ongeval
UREG Doelstellingen, Methodologie en Planning
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Kwaliteit en Patiëntveiligheid in de Belgische ziekenhuizen anno 2008 Rapportage over.
DE BIJZONDERE BEROEPSTITEL VAN VERPLEEGKUNDIGE GESPECIALISEERD IN GERIATRIE EN DE BIJZONDERE BEROEPSBEKWAAMHEID VAN VERPLEEGKUNDIGE MET EEN BIJZONDERE.
Brussel 13 december 2005 Thesaurus Belgisch Tweetalig Dubbel gecodeerd.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU DE UITOEFENING VAN DE GEZONDHEIDSZORGBEROEPEN: EEN OVERZICHT VAN DE WETGEVING Door Michel.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk F Basiscodeerrichtlijnen.
Aandoeningen van huid en subcutaan weefsel: Recente aanpassingen
Codering Medische Gegevens (MG-MZG)
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 PROCEDURES.
Aandoeningen van zenuwstelsel en zintuiglijke organen
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk 17 c Vergiftigingen en bijwerkigen van geneesmiddelen.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk 17 d Complicaties van heelkundige en medische zorgen.
M.K.G. databank Methodologie van controles en audits.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Inleiding herziening richtlijn brandstofkwaliteit 98/70/EG CCIM- stakeholderoverleg.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 EURO VI - norm voor zware voertuigen Voorstel van verordening van de raad en het parlement.
SPF SANTE PUBLIQUE, SECURITE DE LA CHAINE ALIMENTAIRE ET ENVIRONNEMENT FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU Cel Informatica,
Werkstuk over ‘Leefbaarheid en zorg’ over jouw eigen omgeving.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
Cijfers lezen en kritisch interpreteren
FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu 1 Integratie van biodiversiteit in EMAS 2nd Stakeholders Dialogue EMAS 4 oktober 2011.
Telematica in de gezondheidszorg Studiedag MIM "een blik vooruit” 11 november 2000 in het Congressencentrum St Jan Brugge Christiaan Decoster - Directeur-generaal.
INZAGERECHT EN ELEKTRONISCH MEDISCH DOSSIER
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Voorstelling Juridische Dienst
DE GOMA; VAN 0 NAAR BETER EEN ANALYSE BIJ DE 0-METING BETREFFENDE DE BEKENDHEID, TOEPASSING EN NALEVING VAN DE GOMA, MEDE IN RELATIE TOT BEVINDINGEN UIT.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 V-Codes : factoren die de gezondheidstoestand en de contacten met de gezondheidsdiensten.
Urogenitale aandoeningen
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Lessons learned – how to be better prepared? Case management (pre-hospital) Michel.
1 5. Uw Algemene Administratie Algemene Administratie van de Douane & Accijnzen.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU ATOUM Demonstratie van de nieuwe software voor de invoer van de MPG April 2007.
Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap1 Simulatie D&I in West-Vlaanderen Brugge 30 september 2011.
BRANDWEERDUIKERS WETGEVING - RISICOANALYSE P.Froeyman Preventieadviseur FOD Binnenlandse Zaken.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 9de COP Biodiversiteitsverdrag Bonn, 19 – 30 Mei 2008 Belang voor uitvoering van het.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Milieu-financiering LIFE+ H. Vanhoutte FOD VVVL – DG Leefmilieu.
Taak 1 Inleiding in de gezondheidszorg Hoofdstuk 2
De rol van de medische beeldvorming
Voorstelling Juridische Dienst
Overdracht Medische Hulpmiddelen
Taak 1 Inleiding in de gezondheidszorg Hoofdstuk 2
Taak 1 Inleiding in de gezondheidszorg Hoofdstuk 2
De erkenning, wie vaart er wel bij?
Transcript van de presentatie:

FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Hoofdstuk D Het medische dossier als informatiebron

FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 2 Het medisch dossier als informatiebron. - Het basisdocument voor het coderen van diagnosen en procedures is het medisch dossier. - Het medisch dossier moet voldoen aan de criteria zoals die zijn beschreven in het KB van 3 mei Een goed bijgehouden medisch dossier maakt het coderen een stuk eenvoudiger en minimaliseert het aantal interpretaties.

FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 3 Interpreteren !!! Is van belang wanneer het gaat om een aantal complementaire, meestal technische, onderzoeken (RX,anatomo-pathologie,…). Als deze resultaten een meer precieze code aanleveren en voor zover deze informatie niet indruist tegen de mening van de behandelende arts, kan deze meer precieze code worden gebruikt.

FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 4 Ter herinnering… - Er worden geen radiologische protocollen gecodeerd maar pathologieën. Vb : cortico-corticale atrofie … - Er worden geen cijfers gecodeerd maar diagnosen. Vb : ferriprieve anemie : ferritine = 15 µg … coderen ? De opgegeven criteria zijn enkel ter indicatieve titel.