De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werkstuk over ‘Leefbaarheid en zorg’ over jouw eigen omgeving.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werkstuk over ‘Leefbaarheid en zorg’ over jouw eigen omgeving."— Transcript van de presentatie:

1 Werkstuk over ‘Leefbaarheid en zorg’ over jouw eigen omgeving.
Praktische opdracht Werkstuk over ‘Leefbaarheid en zorg’ over jouw eigen omgeving.

2 Je werkstuk bestaat uit
H1: Beschrijving van jouw wijk, dat je baseert op een zelf gemaakt kaartje. H2: Leefbaarheid in jouw wijk H3: Zorg in jouw wijk H4: Wat vind ik van de leefbaarheid en zorg? Wat kan beter? Wat is er goed geregeld? Hoe kun je zelf de leefbaarheid en de zorg vergroten?

3 H1: beschrijving van jouw wijk
In je beschrijving van de wijk komen naar voren - type wijk (oude centrum / 19e eeuwse arbeiderswijk / na-oorlogs / hoogbouw uit de jaren ’60 & ’70 / jaren ‘90 VINEX / Nieuwbouw) - aantal inwoners (opvragen bij de gemeente) - een paar belangrijke voorzieningen (Streekhof, Sportvelden, Café’s, Haven etc)

4 H1: de kaart Je maakt een zelfgemaakte kaart (google maps als basis, bewerken in photoshop, paint, of gewoon met de hand) Denk aan - titel - legenda - noordpijl - schaal Je tekent de voorzieningen in op de kaart, inclusief je eigen huis

5 H2: Beschrijving van de leefbaarheid in jouw wijk
Wat is leefbaarheid (zie paragraaf 1) Dan toepassen op jouw wijk: - Woningsoort en kwaliteit - De verzorging van de buurt - De hoeveelheid en soort voorzieningen - De verkeerssituatie - De veiligheid en sfeer

6 Beschrijving van de zorg in jouw wijk
Wat betekent ‘zorg’ voor jouw? Welke voorzieningen heeft jouw wijk op het gebied van ‘zorg’? In je kaartje bij hoofdstuk 1 komen de voorzieningen die bijdragen aan zorg en leefbaarheid terug! Je hebt ze dus ingetekend!

7 H4: je eigen mening over de wijk
Wat vind jij van de leefbaarheid en zorg in de wijk? - Zijn er voorzieningen die je mist? (Hondenuitlaatplaats, skatepark, etc) - Welke voorzieningen moeten echt beter? - Welke zijn juist goed? Wat kun jij zelf doen om de leefbaarheid te vergroten?

8 Vormeisen staan in je reader
Elk hoofdstuk heeft minimaal 1 foto Tekst op 12 punt Arial, titels in Word-art Tekst in 1 pagina, elk hoofdstuk begint op een nieuwe pagina Werkstuk heeft een voorpagina en een inhoudsopgave Je werkstuk is geschreven in goed Nederlands.

9 Deadline Woensdag 12 oktober, 15.15
Cijfer telt als een repetitie (dus 2x) Elke dag te laat is -1 punt Maak er iets moois van! Begin op tijd, want het is nog best wat werk Tip: Volgende week heb je aardig wat uitval ivm kampen (B1, T2) dus doe dan zo veel mogelijk


Download ppt "Werkstuk over ‘Leefbaarheid en zorg’ over jouw eigen omgeving."

Verwante presentaties


Ads door Google