Ingenieursvaardigheden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Terugkeer, Ze liep over straat, - als een schim – in haar oude, vale jas. Aan haar arm hing een geruite, enigszins, versleten tas.
Gemaakt door Odessa koorevaar
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
De Slippertjes.
Aandachtspunten voor een jeugdtraining
Vapro -D Month Year Givaudan.
De beloning van de dwerg
Communiceren Leidinggeven Blz. 53.
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Mijn toekomst/droom. Door Natasja van Dijk.
Een moeder was in de keuken aan het werken, toen ze haar vijfjarige zoontje hoorde spelen in de living met zijn treintjes.
Zonde, de grootste vijand
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Een romantisch sprookje
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Met meester Cor en meester detmer
Suriname Soraya van Lomwel.
Drama als eindexamenvak Iets voor mij?. Wie herkent zichzelf in de volgende stellingen? Ik ga later toch niet naar een toneelschool of zo, dus waarom.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Ja, ik communiceer naar de persoon toe (en familie) naar het korps toe en zelf soms naar de publieke opinie.
Gedachten bij het ouder worden.
Als een goed voorbeeld van een ondersteunende factor vanuit de digitale hoek heb ik zelf een PowerPoint gemaakt voor het Thema Bloemen zaden vruchten.
1.Stoffen leren herkennen door ze systematisch op geschikte eigenschappen te testen. 2.Door logisch redeneren voor een groep stoffen een geschikte determineersleutel.
THEORIE LEESVAARDIGHEID IN BEELD
Met Nielson’s nieuwe nummer. Gentleman of Gangnam Style?
Ingenieursvaardigheden
Ingenieursvaardigheden
LAATSTE SCRIPTIESEMINARIE
Antwoord op vraag SOPO1-4
Media en creativiteit module 6 Identiteit Jaar 2.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
30 september 2005 Professioneel asset management Kunstwerken eindrapport.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Bobby Goldsbora met Honey Natuur, ik blijf je trouw ! Fons Wijnacker.
Aandachtspunten bij spreken voor publiek
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
Vocht en wielrennen. Begeleidend document Vocht en wielrennen Als ex- topsportster werd mij gevraagd om mijn ervaringen te vertellen op het gebied van.
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
Danny Schalkwijk R3Ki ( Economie presentatie )
Rode Rozen.
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
Voor Aranka... Van Aart.
Een liefdesgeschiedenis
Doelstelling: Naam Ad Dubbelman opdracht 2.1
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
en mooie plekjes in Bokrijk
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
Een moeder stond in de keuken toen ze haar vijfjarige zoontje met zijn treintjes in de huiskamer hoorde spelen.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Module Waarnemen, observeren en rapporteren les 6. week 7
GUUS LIVE favorieten games Ja call of duty black ops 2. Ik houd van strategie spelletjes en dat je lekker mag schieten. Ik vind het leuk dat ik met verschillende.
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 8 Onderdeel : communicatie.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Meten is weten? Do’s en don’ts van mondeling examineren Lisa De Jonghe Dienst Onderwijs Geneeskunde.
Bètadidactiek Beschrijving vak en NLT competenties die aan bod komen.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Standaard briefmodel (briefconventies)
Transcript van de presentatie:

Ingenieursvaardigheden Communiceren

Inhoud inleiding tot de cursus belang, afbakening, doelstelling organisatie van de cursus communiceren rapporteren presenteren evaluatie

Communiceren definities en voorbeelden mondeling communiceren schriftelijk communiceren

Definities en voorbeelden communiceren = mededelen mondeling communiceren met collega’s met assistenten met proffen ... Structureren schriftelijk communiceren nota brief enquête ...

Mondeling communiceren 2 gouden regels: pas het niveau van de communicatie aan het niveau van diegene waarmee je communiceert zorg voor een duidelijke opbouw

Mondeling communiceren boodschap: ben Kristof tegengekomen moest je de groeten doen

Schriftelijk communiceren 3 gouden regels: kort en krachtig zorg voor een duidelijke structuur (bullets, kleuren, tabellen, ...) hoofdgedachte vooraan, details eventueel in bijlage

Schriftelijk communiceren VUB en studentengedragsevolutie Toen ik als student aan de VUB begon, was die periode gekenmerkt door een verzet tegen de toenmalig geldende normen. I.p.v. deftige schoenen droegen wij basketsloefen, een parka i.p.v. een jas, we lieten onze haren lang en onver-zorgd, we gingen uit op bier. Onze favoriete maaltijd was spaghetti. We ver-plaatsten ons bij voorkeur te voet, met de fiets of per trein, en de meest geluk-kigen onder ons beschikten in het laatste jaar over een 2 PK. Eens afgestu-deerd was het voor de meesten onder ons de bedoeling om zo snel mogelijk op eigen benen te staan (bv. alleen te gaan wonen) ook al ging dit gepaard met het nemen van enkele financiële risico’s. Vandaag, 25 jaar later, zien we een totaal ander beeld. De meeste studenten houden van een verzorgd uiterlijk, op fuiven wordt cola, bacardi breezer of een ander soort coktail gedronken, de favoriete snelle hap varieert van broodje smos tot big Mac, de verplaatsingen zijn bij voorkeur met een mooie wagen. Na de studies verkiest men nog een periode thuis te wonen tot men voldoende financiële zekerheden heeft verworven. Kan U mij zeggen welke van de 2 periodes de beste is?

Schriftelijk communiceren Student en VUB: 25 jaar later Hieronder een vergelijking tussen studenten nu en studenten 25 jaar geleden. Kan U mij zeggen welke de beste periode is? Rubriek 25 jaar geleden nu Kledij basketsloefen stevige schoenen parka waterdichte anorak Haarsnit slordig, vettig kort: mm lang: samengebonden Drank bier cola, bacardi breezer Snelle hap spaghetti broodje smos, big Mac Transport te voet, fiets, trein mooie auto (eventueel 2 PK) Levenshouding zelfstandigheid financiële zekerheid

De boodschap is .... Structureren