Vader wie bent u? Vader ziet

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Welkom in deze kerkdienst
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Wat is onze visie?.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Water, schapen en vrouwen
Discipelschap.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
1. Johannes 5 39 Gij onderzoekt de Schriften, want gij meent daarin eeuwig leven te hebben, en deze zijn het, welke van Mij getuigen, 2.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1. 16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont? 1Korinthe
Welkom in deze kerkdienst
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
is groter dan de grootste…
Met de vriend van mijn beste vriend…
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Godsdienst.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Onze identiteit in Christus
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Christelijke Vrijheid
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Wandelen met de Ontzagwekkende
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
Bid mee, help mee en geef!.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
Welkom in de samenkomst
Leven zonder ANGST 1.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom Zondag 7 juni 2015 Voorganger: ds. G. Renting Ouderling van dienst: Sylvia van Dijken Lezingen: Rom. 8: Joh. 3: 1-16.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan.
Persoonlijkheid van de Geest
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
Transcript van de presentatie:

Vader wie bent u? Vader ziet

Mensen kijken....

Bekeken worden Pomme en Kelly Voor wie wilt weten wat 15 jarigen tegenwoordig doen met webcams en andere video apparatuur. Ze maken hun eigen filmpjes bij hun favoriete muziek en posten dat op http://video.google.com …

Kijken en zien: Wat zien ik?

Hoe kijk jij naar....? Je geliefde/ vrienden/vriendinnen Ouderen Mannen Vrouwen Kinderen

Vader kijkt...

Slaaf of kind Angstig kijken Blije gezichten

Rom 8:14-17 14 Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God. 15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’. 16 De Geest zelf verzekert onze geest dat wij Gods kinderen zijn. 17 En nu we zijn kinderen zijn, zijn we ook zijn erfgenamen, erfgenamen van God. Samen met Christus zijn wij erfgenamen: wij moeten delen in zijn lijden om met hem te kunnen delen in Gods luister.

Vader uit genade door Jezus Christus

God ziet je genadig aan

Mensen kijken: Wat zie jij?

Hoe kijkt God naar mensen? Matt 9:36 Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder.

Wie God kent, kijkt anders het thema van 'een bril opzetten' en vandaaruit de wereld anders beklijken.

Met andere ogen: jezelf zien

Stelling: God Houdt van mij... Dus ik mag er zijn als jongen-meisje VMBO-er-VWO-er hetero- homo sportieveling-stijve hark stotteraar-vlotte babel...

God houdt van mij!