Diagnose van varroabesmetting en Bestrijdingsadvies

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Advertisements

Een gewone timmerman….
Boe! Mijn naam is Bella De Koe.
Verlichtingsdenker: vertrouwen in de rede
Cursus Bijengezondheid
”Druivenstok brengt meer druiven wanneer hij jong is,doch beter wanneer hij oud is.” Druivenstok brengt meer druiven wanneer hij jong is… … AUTOMATIC.
Spreuken en Gezegden Louis Welters 2014
Leven in een middeleeuwse stad
Drie wensen van een oude vrouw
Gods geboden, geen commando’s
Virussen (5.4, p ) opdracht cursus specialist bijengezondheid
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Beelden storm.
Thema 4, Mens en Milieu Misschien niet het meest “sexy”onderwerp
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Ter gelegenheid van het ske symposion  1350 per jaar  Daarvan ca 850 in raadkamer ◦ 300 ingetrokken ◦ 240 niet ontvankelijk ◦ 310 ongegrond.
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
Amerikaans vuilbroed en Europees vuilbroed
Cursus bijengezondheid
Resultaten marktonderzoek TNS NIPO
Wanneer een rijke valt zegt men: het was een ongeval,
- Deel III - Wat gebeurt er intussen in Asten…. Na een hartelijke ontvangst met een heerlijk kopje koffie gingen we eens de fabriek in om eerst eens te.
Cursus bijengezondheid
Protocol het geheel van afspraken over de communicatie en vooral de stuurinformatie.

Gewoon mooi om naar te luisteren...
Vriendschap made by bep powerpointsite-bep.
ZACHTE WOORDEN VOOR DE OUDERS ….
Aanvaard dat alles wat leeft, ook naar vrijheid streeft.
Verbonden met …. Gebonden door ...
Leven in verbondenheid
1.Inhoud. Workshop als opwarmer Waarom evalueren Weet wat goed en fout gaat (kwaliteitsbeleid) Informeren van betrokkenen Verantwoording afleggen.
Er zijn fouten die onomkeerbaar zijn...
Euripides Medea 1e epeisodion
Greet en Gerrit wonen beiden in een bejaardentehuis en hebben een relatie  met elkaar. Ze zijn beiden 98 jaar oud en aan een rolstoel gekluisterd. Elke.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geloven, waarom zou je? Mijn leven zit zo al best vol!
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
KUNSTgROEP staat open voor alle actieve kunstenaars uit onze gemeente podium en beeldende kunsten professioneel en amateur klassiek en alternatief sluit.
Op een dag stond een jonge man midden in de stad en verklaarde, dat hij het mooiste hart had dat men ooit had gezien.
UIT DE KRANT; OMDAT HET EROP GAAT LIJKEN DAT OOK EUROPA GETROFFEN ZAL WORDEN DOOR DE VOGELGRIEP EN MEN IN DAT GEVAL PERSONEEL TE WEINIG HEEFT OM HET GROTE.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Vrienden.
Preek 1 Petrus 4: 1-6.
UIT DE KRANT; OMDAT HET EROP GAAT LIJKEN DAT OOK EUROPA GETROFFEN ZAL WORDEN DOOR DE VOGELGRIEP EN MEN IN DAT GEVAL PERSONEEL TE WEINIG HEEFT OM HET GROTE.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm – 06/2010
Zingen Vers 1 Zo vriendelijk en veilig als het licht
Rake uitspraken en zeer mooie beelden! Klikken voor vervolg
Heel interessant !.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 7 februari 2015 De huidige Oakwood University werd gerealiseerd doordat kerkleden maaltijden oversloegen om zodoende.
PowerPoint van Sonia.
Een Surinamer heeft een auto van tig jaar oud. Hij wil zijn auto inruilen en gaat naar een garagebedrijf. Met zijn Surinaamse accent zegt hij tegen de.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
 De ander is ideaal. Hij/zij is (moet zijn) zoals ik wil.
Jij en ik: geschapen naar Gods beeld Met de bedoeling dat we -Zouden liefhebben -Goed zouden spreken over elkaar -Anderen zouden helpen; er voor elkaar.
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
Rollen & Rechten Workshop 30 maart 2010 Adlib Gebruikersdag.
Les 6  vragen naar aanleiding van de vorige les  van diagnose naar doelen en een plan  werken aan eindopdracht.
Herkent u Mark?. Mark is een leidinggevende die antwoord moet geven op opleidingsvragen? Waar loopt Mark tegenaan? Waarom is dat zo moeilijk?
De gebiedende wijs De enkelvoudige zin en samengestelde zin
Trouble shooting voor het printen. Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
5 te gebruiken gereedschappen voor het perfecte verfwerk in je woning Voor een goed verfwerk is er meer nodig dan enkel een kleurtje kiezen. Doch, een.
1 Een patiënt op de SEH van het MCH, verhalen uit de ziekenhuispraktijk Ivette Janssen, gezondheidsjurist Frans de Voeght, zorgmanager SEH.
Activerende teksten.
Uw veiligheid, onze zorg. Bereken je autopremie Baloise Insurance brengt klanten tot bij u Uw veiligheid, onze zorg.
Koninginnenteelt Door Ron van Muilekom en Frans van Korlaar
Bijensterfte en temperatuur
Hoe werkt het Bijendiagnose Team Brabant (B.T.B.)”
Transcript van de presentatie:

Diagnose van varroabesmetting en Bestrijdingsadvies

Diagnose varroabesmetting Oud lesboek: Mijten tellen Bestrijding bij ernstige besmetting. Nieuw lesboek: Altijd bestrijden ongeacht de besmetting. We bestrijden volgens het 3-gangen menu.

Het tellen van de mijten. Als de imker mijten tellen wil, moet hij dat zeker niet laten. Het is géén onderdeel meer van het bestrijdingsplan. Het tellen is een tijdrovende aangelegenheid. De mijten moeten besteden worden. De keuze om niet te bestrijden is fout.

Effectieve bestrijding van varroa. Er is al een mooie folder van Bijen@WUR, wat de hele varroa problematiek uitgebreid behandeld. In het bijengezondheidsboek zou kunnen worden verwezen naar die folder. De inhoud van die folder zou ook in het bijengezondheidsboek kunnen worden gekopieerd.

Het 3-gangen menu. Eenduidigheid. De strijd tegen de varroa mijt zou, door de imkers, zo consequent mogelijk moeten worden aangepakt. Geen discussie maar: Het 3-gangen menu.

Aanvulling op de folder Bij het maken van de broedloze vegers kan men de bijen heel mooi in een emmer met oxaalzuur besproeien. We kloppen de benodigde bijen in een grote plastic emmer. We besproeien de bijen in de emmer. We gieten de bijen in een kast zonder broed. Daarna de moer toevoegen.