De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verbonden met …. Gebonden door ...

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verbonden met …. Gebonden door ..."— Transcript van de presentatie:

1 Verbonden met …. Gebonden door ..

2 Verbonden met …. Gebonden door .. De leerling leert:
Waarmee een mens verbonden kan zijn. Waardoor een mens gebonden kan worden. Aantal algemene kenmerken van godheden De ervaring van verbondenheid of gebondenheid Gebonden door ..

3 Verbonden met..of .. Gebonden door ..
Bekijk de film (2 min) . Maak een woordspin, Vleermuis als godheid! Gebonden door ..

4 Verbonden met..of .. Gebonden door ..
Vervolgvragen n.a.v. de vleermuizenfilm: Welke woorden van de woordspin wijzen op het als “goddelijk” beschouwen van de vleermuizen? Gebonden door ..

5 Verbonden met..of .. Gebonden door ..
Je hoopt er (eeuwig) geluk bij te vinden. Het heeft veel betekenis voor je. Er worden geld en tijd aan besteed (offers). Je hoopt er veiligheid te vinden Je spreekt er groot over. Je voelt je verbonden. Noteer dit in jouw schrift Gebonden door ..

6 Verbonden met..of .. Gebonden door .. 6

7 Verbonden met..of .. Gebonden door .. Conclusie
Personen, dieren of dingen kunnen worden (deels) behandeld als godheden. Wij hebben dat kunnen herkennen aan de tabel met kenmerken van godheden en de kruisjes die wij hebben genoteerd. Mensen met een bepaalde godsdienst kunnen dus ook, zonder dat dit zo genoemd wordt, in verbondenheid leven met iets dat meer of minder als een “soort godheid” behandeld wordt. Afgoden noemt men dat. Zij kunnen zelfs tot een soort gebondenheid of slaafsheid leiden. Zou dat anders zijn bij de godheden van de grote godsdiensten? Gebonden door .. 7

8 (Moderne) goden en godinnen
Passen voorgaande antwoorden bij deze afbeeldingen? Leg uit! Je spreekt er mee. Het, Hij of Zij, heeft betekenis voor je. Er worden offers gebracht, cadeautjes gegeven. Men hoopt er bescherming te vinden Daar draait alles om Men voelt zich verbonden. Men heeft er wat mee.


Download ppt "Verbonden met …. Gebonden door ..."

Verwante presentaties


Ads door Google