Homoseksualiteit: draag elkaars lasten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Homoseksualiteit Wat zegt de Bijbel er over?
Advertisements

Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
Een Christelijk Antwoord op Homoseksualiteit
Plaatje vrienden op een bank
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Het dak eraf Marcus21-12.
"verliefd, verloven en sexualiteit".
Denken en dienen Romeinen 12-15
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Een Bijbelstudie om Gods Waarheid te leren kennen
Met TWEE handen !!!.
Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
Gezonde Relaties
zonder angst voor veroordeling
EFEZE 5: Konfrontatie : oude mens ontucht
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Zegen & vloek deel II.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
IN DE WERELD VAN ADAM EN EVA
Liefde en trouw Gods liefde en trouw in de wereld
Het huwelijk. Genesis 2:24 Zo komt het… Het huwelijk is Gods creatie Genesis 2:18-25.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Reisgenoten dragen elkaars lasten
7 februari e cursusavond Ben jij er zelf klaar voor?
Mannelijk en vrouwelijk Seksualiteit (deel 1)
Zonde en Gods reactie Seksualiteit (deel 2)
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? Wat zegt de Bijbel erover?
Priscilla, Manoek, Monique & Merel
Pinksteren zondag 23 mei 2010 Handelingen 2 verzen 1 – 11 Allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen,
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Niets zonder Gods zegen
Wat is belijdenis doen?. Is het wel bijbels? Wat is belijdenis doen? Is het wel bijbels? Hoe kun je nu al zeggen dat je de rest van je leven zult geloven?
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Het huwelijk De basis. Even nadenken; mee eens? Het huwelijk is een geschenk uit het paradijs. Het huwelijk wordt veel te romantisch voorgesteld. Jongelui.
Het huwelijk De basis. Mee eens, of niet? Waarom? Het huwelijk is een geschenk uit het paradijs. Jongelui moeten beter voorbereid worden op het huwelijk.
Genieten van Gods gave Seksualiteit is een gave van God Ook de verschillende beleving ervan door mannen en vrouwen is dat. Geniet van seksualiteit (Hooglied,
Zonde – niet je identiteit, wel een realiteit leerdienst zonde -3 1 Welke plek heeft zonde in je geloofsleven? - Leren van andere christenen - Romeinen.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
Doel van het huwelijk Genesis 1: 27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de.
1 Korintiërs 7:3-4 Een man moet zijn vrouw geven wat haar toekomt, evenals een vrouw haar man. Een vrouw heeft niet zelf de zeggenschap over haar.
Het belang van goede relaties (en hoe we die kunnen verbeteren)
De 6-voudige roeping (of bediening) van een Christen
Les 12 Wees zuinig op de liefde
Falen en Doorgaan Genesis 17:1 Toen Abraham negenennegentig jaar was, verscheen de Heer aan hem en zei: ‘Ik ben God, de Ontzagwekkende. Leef in verbondenheid.
Homofilie: je seksueel aangetrokken voelen tot
Les 2. Wachten met seks? B E L O V E D.
Hagar en Sara – typen/verbonden
Een geest van zachtmoedigheid
Worstelen met zonden.
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Diepere laag Alleen de Zoon van God geeft vermoeide mensen rust
HET KONINKLIJKE LIEFDESLIED
De vlieger van de Heilige Geest
De vlieger van de Heilige Geest
Transcript van de presentatie:

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? GENESIS 2 In het paradijs zie je, wat Gods bedoeling is met relaties.

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? GENESIS 2 Homoseksualiteit is geen scheppingsvariant is geen zonde is geen ziekte is een handicap / kwestie

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? De enige intieme relatie waarover God in de Bijbel heel positief spreekt is het huwelijk tussen één man en één vrouw. De Bijbel spreekt alleen maar negatief over vormen van homoseksualiteit .

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? GENESIS 19 In Sodom is sprake van homoseksuele uitspattingen waaraan iedereen meedoet.

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? ROMEINEN 1 De Romeinse cultuur is totaal losgeslagen van God, dus levert God hen uit aan allerlei vormen van bederf zoals homoseksuele ontucht.

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? LEVITICUS 18 Allerlei perverse, gruwelijke wandaden op seksueel gebied worden verboden, o.a. dat je als man het bed met een man deelt.

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? GENESIS 19 / ROMEINEN 1 / LEVITICUS 18 gaan over uitwassen. Ze zijn niet van toepassing op christenen die worstelen met hun homoseksuele gevoelens.

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? God zegt niet: ‘Het is niet goed dat de mens geen seks heeft.’ God zegt wel: ‘Het is niet goed dat de mens alleen is.’

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? GALATEN 6 Homoseksualiteit is voor veel christenen een zware last. Hoe merken gelovige homo’s / lesbienne’s dat andere christenen hun last mee-dragen?

Homoseksualiteit: draag elkaars lasten Wat zegt de Bijbel? GALATEN 6 - elkaars lasten dragen Niet: alles goedvinden Niet: zoek het maar uit Wel: samen door de Geest geleid elkaar zachtmoedig op de weg van de Heer blijven.