De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit

Verwante presentaties


Presentatie over: "Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit"— Transcript van de presentatie:

1 Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
De hetero in de gemeente van Christus

2 Stellingen Sex is niet alles!
Als je geen goede bruid voor Christus bent, kun je ook geen goede bruidegom voor je vrouw zijn. Alleengaanden: Jezus is de beste Minnaar! John Piper: (a) Seksualiteit is door God geschapen als een weg om God in Christus beter te leren kennen. (b) God in Christus beter leren kennen is bedoeld als een weg om onze seksualiteit te beschermen en te leiden. De bijbel heeft een unieke boodschap over de schoonheid van seksualiteit. Deze boodschap is te weinig bekend onder christenen.

3 1 Korintiërs 7:1-9 (lezen) 1 Dan nu de punten waarover u mij geschreven hebt. U zegt dat het goed is dat een man geen gemeenschap met een vrouw heeft. 2 Maar om ontucht te vermijden moet iedere man zijn eigen vrouw hebben en iedere vrouw haar eigen man. 3 En een man moet zijn vrouw geven wat haar toekomt, evenals een vrouw haar man. 4 Een vrouw heeft niet zelf de zeggenschap over haar lichaam, maar haar man; en ook een man heeft niet zelf de zeggenschap over zijn lichaam, maar zijn vrouw. 5 Weiger elkaar de gemeenschap niet, of het moest zijn dat u er wederzijds mee instemt u enige tijd aan het gebed te wijden. Kom daarna echter weer samen; anders zal Satan uw gebrek aan zelfbeheersing gebruiken om u te verleiden.

4 1 Korintiërs 7:1-9 (lezen) 6 Ik zeg u dit niet om u iets op te leggen, maar om u tegemoet te komen. 7 Ik zou liever zien dat alle mensen waren zoals ik, maar iedereen heeft van God zijn eigen gave gekregen, de een deze, de ander die. 8 Wat de weduwen en weduwnaars betreft, zeg ik dat het goed voor hen zou zijn alleen te blijven, zoals ik. 9 Maar wanneer ze dat niet kunnen opbrengen, moeten ze trouwen, want het is beter te trouwen dan te branden van begeerte.

5 1 Korintiërs 7:1-5 (close reading)
1 Dan nu de punten waarover u mij geschreven hebt. U zegt dat het goed is dat een man geen gemeenschap met een vrouw heeft. 2 Maar om ontucht te vermijden moet iedere man zijn eigen vrouw hebben en iedere vrouw haar eigen man. 3 En een man moet zijn vrouw geven wat haar toekomt, evenals een vrouw haar man. 4 Een vrouw heeft niet zelf de zeggenschap over haar lichaam, maar haar man; en ook een man heeft niet zelf de zeggenschap over zijn lichaam, maar zijn vrouw. 5 Weiger elkaar de gemeenschap niet, of het moest zijn dat u er wederzijds mee instemt u enige tijd aan het gebed te wijden. Kom daarna echter weer samen; anders zal Satan uw gebrek aan zelfbeheersing gebruiken om u te verleiden.

6 1 Korintiërs 7:6-9 (close reading)
6 Ik zeg u dit niet om u iets op te leggen, maar om u tegemoet te komen. 7 Ik zou liever zien dat alle mensen waren zoals ik, maar iedereen heeft van God zijn eigen gave gekregen, de een deze, de ander die. 8 Wat de weduwen en weduwnaars betreft, zeg ik dat het goed voor hen zou zijn alleen te blijven, zoals ik. 9 Maar wanneer ze dat niet kunnen opbrengen, moeten ze trouwen, want het is beter te trouwen dan te branden van begeerte.

7 Gesprek… Welk element uit 1 Korintiërs 7:1-9 valt jóu het meeste op?

8 Thema’s Schuld en schaamte Verkering en vrijen Single en sex Huggen in het huwelijk Verleidingen en vroomheid

9 Thema’s Schuld en schaamte Verkering en vrijen Single en sex Huggen in het huwelijk Verleidingen en vroomheid

10 Drie vormen van verbondenheid
3 eenheid van lichaam (eros) Lichamelijke verbondenheid 2 eenheid van ziel (filia) Zielsverbondenheid 1 eenheid van geest (agapè) Geestelijke verbondenheid

11 Thema’s Schuld en schaamte Verkering en vrijen Single en sex Huggen in het huwelijk Verleidingen en vroomheid

12 Thema’s Schuld en schaamte Verkering en vrijen Single en sex Huggen in het huwelijk Verleidingen en vroomheid

13 Thema’s Schuld en schaamte Verkering en vrijen Single en sex Huggen in het huwelijk Verleidingen en vroomheid

14 Gesprek… Over welke thema’s zou je verder in gesprek willen (bij een andere gelegenheid)? Schuld en schaamte Verkering en vrijen Single en sex Huggen in het huwelijk Verleidingen en vroomheid

15 Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
De hetero in de gemeente van Christus 1 Korintiërs 13:4-7 4 De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. 5 Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, 6 ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. 7 Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. Liefde: agapè  filia  eros


Download ppt "Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit"

Verwante presentaties


Ads door Google