Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Advertisements

Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
Jezus onze Hogepriester
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Welkom.
1 6 febr Rijnsburg 6 febr Rijnsburg. 2 Hebreeën 9 5 daarboven waren de cherubs der heerlijkheid, die het verzoendeksel overschaduwen; hierover.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
God en ons.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Rein & onrein ... Handelingen 10:1-48
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Wie is God voor jou?.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Hoe luister je naar de wet van God?
1 20 febr Rijnsburg 20 febr Rijnsburg.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
Hebreeën 2:14-18.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Het evangelie van de opstanding
Het Goede Bericht & de GayPride Romeinen 1.
"het woord der verzoening"
“de liefde van God”.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
20 maart 2016 Rotterdam. Romeinen 1 20 Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid...
Parasjah Wajikra Lev. 1:1-5:26. Leviticus 1 : 1-9 1De HEERE riep Mozes en sprak tot hem vanuit de tent van ontmoeting: 2Spreek tot de Israëlieten en zeg.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15
Transcript van de presentatie:

Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag Exodus 12:12-51, Numeri 28:16-25 De instelling van Pesach en het feest van de ongezuurde broden, terwijl het volk Israël uit Egypte wordt bevrijd Is jouw plaats vervangen? Ben jij achter het bloed van Jezus? De prijs Wat kost het? De betaalmiddelen Wat hebben we? De koop Wie heeft betaald?

Wat zonde! Wie heeft er wel eens iets stuk gemaakt? … dat je niet kon betalen? … dat niet meer gemaakt kon worden? … dat onvervangbaar was? Jij bent onvervangbaar! Jij bent een uniek schepsel van God! God wil jou behouden!!

Wat is er gebeurd met de schepping? Wat is er gebeurd in het Paradijs? Romeinen 1 Zij hebben de waarheid van God vervangen door de leugen, en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, Die te prijzen is tot in eeuwigheid. Amen. Lees verder Romeinen 1:28-32 Genesis 3:17-19

Wat heeft waarde op deze wereld? Geld Bezittingen Eer Macht …

Wat heeft waarde voor God? God heeft andere maatstaven dan wij! De scheppingsorde op deze aarde God schiep het land en de zee God schiep de planten en de bomen God schiep de vissen en de vogels God schiep de dieren God schiep de mens: beeld van God Iets heeft meer waarde voor God als… … het zonder gebreken is … het helemaal gegeven wordt … het het eerste (eerstgeborene) is

Het verschil tussen zonden en zonde Hebreeën 9 En bijna alles wordt volgens de wet door bloed gereinigd, en zonder het vergieten van bloed vindt er geen vergeving plaats. Hebreeën 10 Want de wet, die slechts een schaduw heeft van de toekomstige heilsgoederen en niet het wezen van de dingen zelf, kan nooit met dezelfde offers, die zij jaar in jaar uit ononderbroken brengen, hen die naderen tot volmaaktheid brengen. De zonde = de zondige natuur bleef in de mens! De dood bleef in de mens

Gods plan Genesis 22 Eisen: Hebreeën 9 Abraham zei: God zal Zichzelf voorzien van het lam voor het brandoffer, mijn zoon. (…) Eisen: Een gelijkwaardig offer: een mens Zonder gebreken, volledig, de Eersteling Vergieten van bloed! Hebreeën 9 Hij is niet door bloed van bokken en kalveren, maar door Zijn eigen bloed voor eens en altijd binnengegaan in het heiligdom en heeft daardoor een eeuwige verlossing teweeggebracht.

Is jouw plaats vervangen? God heeft voorzien in een waardig Offerlam: Jezus! Van wie werden de zonden vergeven bij een offerdier? Leviticus 1 Daarna moet hij zijn hand op de kop van het brandoffer leggen, zodat het hem ten goede zal komen door verzoening voor hem te bewerken. Leg je hand op de kop van het waardige Offerlam!

Het omgewisselde leven Wat eten we deze week? 2 Korinthe 5 En Hij is voor allen gestorven, opdat zij die leven, niet meer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem Die voor hen gestorven en opgewekt is. Zo kennen wij vanaf nu niemand naar het vlees; en al hebben wij Christus naar het vlees gekend, dan kennen wij Hem nu zo niet meer. Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.