Wat is Passend Onderwijs

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leek, zaterdag 30 november Zorgplicht  Schoolbestuur  Leerlingen die staan ingeschreven  Leerlingen die worden aangemeld  Geen leerling tussen.
Advertisements

Ontwikkelingen in het VO. Passend Onderwijs • Samenwerkingsverbanden in de regio • De huidige organisatie van passend onderwijs is ingewikkeld. Ook is.
Het zorgsysteem en de 1-zorgroute
Workshop: Als je op of uit valt of juist niet…. Wat komt aan de orde: 1.De realiteit van de GHS 2.Aanstaande ontwikkelingen 3.Vragen en/of opmerkingen.
Nu: weer samen naar school
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
De historie & de toekomst
De Van Damschool in ontwikkeling
GEMEENTE, NEEM JE KINDEREN MEE
Realisatie kindcentrum
Onderwijs passend maken met behulp van handelingsgericht werken Studiedag 13 oktober 2009 SWV Delft - Pijnacker.
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Presentatie gemeente Beek
Het jonge kind, VVE en doorgaande lijn Waar gaan we heen? OKE wet Beleidsplan VVE “en nu is het OKE” Ombuigingsbesluit peuterspeelzalen Kwaliteitseisen.
passend onderwijs en zorgplicht
Sturen op resultaat, een kwestie van lange adem
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Begeleiding van kinderen met zorg
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Een gezamenlijke uitdaging!
Meer maatwerk door vernieuw(end) teamwerk ‘t Heibosch
1zorg-route.
Even voorstellen Anja Hol
De dankdag-collecte is bestemd voor Red een Kind
Openbare Jenaplanschool de Buizerd
Pass’t Montessorionderwijs ?
KIJK! voor groep 1-2 Informatie voor ouders.
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
Basisschool ‘t Heuvelke
De zin van een SOP 14 oktober 2014 Dick Rasenberg.
Programma Doel van vanmiddag Uitgangspunten HGW Opdrachten Evaluatie.
Integrale doorgaande lijnen bij passend onderwijs en zorg voor jeugd
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
PASSEND ONDERWIJS Wat is er veranderd sinds vorig jaar?
Passend Onderwijs Thee met de directie 21 februari.
Ouderbetrokkenheid op Het Kompas
Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar.
Zorgplicht in passend onderwijs
VAN OPVANG NAAR ONTWIKKELING
23 september 2014.
Wegwijs in Passend Onderwijs. Waarom Passend onderwijs Elk kind recht op goed onderwijs Regulier onderwijs in principe de beste plek tenzij… Meedoen in.
Basisondersteuning en Schoolondersteuningsprofiel (SOP)
Route van PO naar VO. Route van PO naar VO Wat brengt de wet passend onderwijs ons oud nieuw Steeds meer kinderen werden doorverwezen naar het speciaal.
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
CITO (onderdeel van het leerlingvolgsysteem)
Basisschool Wagenborgen.  Ouderavonden  Gezamenlijke teamvergaderingen.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Welkom.
 5 gemeenten  25 schoolbesturen  83 scholen  ca llngen.
Mini- symposium zorg. Passend onderwijs. Expertisecentrum Studentbegeleiding Alle 2 e en 3 e lijns-begeleiding samengebracht in één team Regie, samenhang.
Voortgezet onderwijs HELMOND
De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Presentatie BIO CJG 9 april Avond programma 1.Doorkijk Centrum Jeugd en Gezin 2.Interactieve vragenronde 3.Doorkijk transitie jeugdzorg 4.Interactieve.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Samenwerken en niet concurreren binnen SPIL Eindhoven
Kindcentrum [naam] Voor ieder kind van 0 tot 13 jaar!
Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Friesland Informatie voor ouders en leerkrachten.
“Van Wieg tot Werk” “Van Wieg tot Werk”. Basisscholen gemeente Brunssum Onder het schoolbestuur van Movare zijn er 9 scholen; m.n. Meander, Koningin Beatrix/Treebeek,
Welkom op de informatieavond Het Hooghuis Stadion Jan van Vucht, locatiedirecteur.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Hoever staan wij met ouderbetrokkenheid?
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.
PO-VO traject Primair onderwijs Voortgezet onderwijs
Openbare basisschool Cornelis Jetses
Kwaliteits- onderzoek
IKC De Wenteling Balinge e.o.
Transcript van de presentatie:

Wat is Passend Onderwijs Samen zorgen dat alle kinderen onderwijs krijgen dat bij hen past, op hun eigen niveau en zo dicht mogelijk bij huis, in de eigen wijk, maar in ieder geval in Almere

Passend onderwijs staat voor het vormgeven van onderwijs vanuit de onderwijsbehoefte van kind en de wensen van ouders Passend onderwijs staat ook voor goede samenwerking tussen kinderen, ouders en leerkrachten

Hoe werkt Passend onderwijs in de praktijk? Elk kind kan door ouders worden aangemeld op elke school. Samen wordt gekeken of de school ook de juiste lesplek is voor dit kind. Dit doen we door samen op zoek te gaan naar het antwoord op de vraag: wat zijn de onderwijsbehoeften en mogelijkheden van uw kind? En wat is er voor nodig om goed onderwijs aan uw kind te kunnen bieden? Is de school niet de juiste lesplek , dan gaan ouders en school samen op zoek naar een andere school in de wijk of in de stad.

Belangrijk is: Dat duidelijk is wat een kind nodig heeft van de leerkracht in de groep in deze school om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen Dat leerkrachten bijgeschoold worden waar dat nodig is Dat ouders betrokken willen zijn en met de school willen samenwerken Dat er eventueel aanpassingen gedaan moeten worden ( zoals materiaal, lesstof, gebouw)

Wat betekent Passend onderwijs tot nu toe voor de scholen in Stedenwijk? Goede samenwerking tussen scholen en overige voorzieningen , zoals bijvoorbeeld opvoedspreekuur, wijkagent, consultatiebureau, peuterspeelzalen Gezamenlijke ouderavonden Een wijkbreed zorgteam Aanbod competentietraining jonge kinderen Ontwikkelen huiswerkgroep in de wijk Realiseren van een plek in de wijk voor de behandeling van dyslectische kinderen Betrokkenheid tussen ouders en school vergroten Teams van de verschillende scholen volgen samen scholingen voor woordenschat en meerbegaafdheid

De scholen die in Stedenwijk samenwerken Katholieke basisschool De Delta OBS De Achtbaan PC basisschool De Driemaster Islamitische basisschool Al Iman OBS Het Samenspel locatie Noord en locatie Midden