Haalbaarheid Overslagterminal of multifunctionele binnenhaven omgeving Almere.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Naam, Afdeling, Dag maand jaar, Plaats
Advertisements

Door goede gesprekken groeien
De aantrekkingskracht van uitzendwerk voor werkgevers De rol van ontslagbescherming Amsterdam, 9 juni.
Rotterdam, Wereldhaven
Time management in het onderwijs
Project Uitvoering Wachtplaatsenbeleid binnenvaart
Oerproducent (bijv. de veehouder)
Voorraadwaardering LIFO FIFO GEMIDDELDE INKOOPPRIJS
Crisisberaad Branche Overleg Binnenvaart Wim van Sluis.
4.1: Het parlement is baas boven baas
Typische kenmerken van een haven?
Van Havenvisie 2030 naar Bestemmingsplannen
Case Zeesluis Ijmuiden
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Motie Bij politiek relevante aanbestedingen de gemeenteraad in de gelegenheid stellen vooraf kaders te stellen ten behoeve van het op stellen van het Programma.
Geld & Geluk Laura Spierdijk.
De Vergeten Parels van Rotterdam-Zuid
Vervoer en ruimtelijke inrichting Hoofdstuk 1
Paragraaf 3.3 Indonesië in de wereld.
Uitvoering toekomststrategie Essent Harm Assies en Henk Kosmeijer Portefeuillehouders nutsvoorzieningen en financiën Informatieavond Essent, 17 maart 2009.
Financiële cijfers 22 augustus 2012 Paul Smits
Netwerkbijeenkomst LOB 17 januari Programma uur Start Welkom en voorstelronde door Theo van de Veerdonk (gemeente ’s-Hertogenbosch) Korte.
Transport en locatie warehouse
Bedrijfskolom Handboek. 1Inleiding 1.5 Toenemend belang voor Vlaanderen België beschikt over: ,1 km autowegen km gewestwegen km.
EER Economische Effect Rapportage
Visie op vervoer gevaarlijke stoffen
Toegevoegde Waarde Productie = inkomen.
Wat moet je leren: Heel hoofdstuk 3, behalve paragraaf 5
Persconferentie.
Voorraadwaardering LIFO FIFO GEMIDDELDE INKOOPPRIJS of
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting.
EAPN De EU Strategie Sociale Inclusie
MILIEU- VERVUILING! Veel luister- en kijkplezier.
Landschap & ondernemen in Landelijk Noord CDR durgerdam, november 2008.
Van probleem naar oplossing
Vooraf: van - naar.
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Ster van Succes.
4.1: Het parlement is baas boven baas
Visie & Strategie.
Zakelijk Zeist Stellingen bij het politiek debat van Figi, 1 maart 2010.
Tekst verwerken.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Wijkraad Pathmos Veranderingen openbare ruimte
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Kan een werelddeel krimpen?
Leesplezier in de schoolbibliotheek
KENNISNETWERK HRM GROTE BEDRIJVEN. PROGRAMMA 13:30Opening 13:50HRM Future or past? 14:30Break 14:45Yuri van Geest 16:10Afsluiting.
Richard van Gemert 2 april 2013 Keyport Biobased Zevenellen.
Bond Beter Leefmilieu, Koepel van Vlaamse milieuverenigingen Boekvoorstelling Havenhuis Antwerpen 30 maart 2010 Erik Grietens, Beleidsmedewerker Bond Beter.
Van individueel via gemeenschappelijk beheer havens Twentekanalen naar … BOH
Opiniërende Raadsbijeenkomst Dinsdag 18 januari 2011 Thema: “Duurzame ontwikkelingsruimte grondgebonden melkrundveehouderij”
Coöperatief bankieren Dirk Duijzer, 10 december 2012.
Bestemmingsplan Kindcentrum Zeeland Voorbereidende Vergadering, 6 maart 2012 Dia 1 BESTEMMINGSPLAN KINDCENTRUM ZEELAND.
Informatie avond Phoenix 7 juli 2011 WERKEN op “Voederheil II” in Zeeland.
Bond Beter Leefmilieu, Koepel van Vlaamse milieuverenigingen
De Nederlandse conjunctuur in 2008
Kampen merkbaar beter? Proces. Hobbels. Adviezen voor griffiers.
Plattelandsontwikkelingsprogramma
WERKEN op “Voederheil II”
Van beleid tot regelgeving
Ondernemen voor de toekomst
Rekenmodel 5: Verlader Regio
Presentatie Congres Elsevier
Het best bewaarde geheim van Nijmegen
Een economisch aaneengesloten gebied van Terneuzen tot Gent
[Verwelkoming en introductie altijd op maat van het publiek.]
Terminal (containers)
Transcript van de presentatie:

Haalbaarheid Overslagterminal of multifunctionele binnenhaven omgeving Almere

Aanleiding Eerder ingediende moties van D66 en VSP. Eerder ingediende moties van D66 en VSP. TNO rapport Blue Ports in opdracht van de vereniging van Binnenhavens (NVB) eind 2005 TNO rapport Blue Ports in opdracht van de vereniging van Binnenhavens (NVB) eind 2005 De verwachte groei van transport via containers van 50 tot 70 % de komende 10 jaar (bureau voorlichting binnenvaart) De verwachte groei van transport via containers van 50 tot 70 % de komende 10 jaar (bureau voorlichting binnenvaart) Milieudoelstelling regeerakkoord Milieudoelstelling regeerakkoord Afsluiten Hollandse brug voor vrachtverkeer Afsluiten Hollandse brug voor vrachtverkeer

Blue Ports 389 Nederlandse binnenhavens= 389 Nederlandse binnenhavens= Werkgelegenheid werknemers Werkgelegenheid werknemers Overslag van 380 miljoen ton goederen Overslag van 380 miljoen ton goederen Toegevoegde waarde 5.7 miljard euro. Toegevoegde waarde 5.7 miljard euro. Maar ook in Flevoland?

Groei goederen vervoer Bureau voorlichting binnenvaart verwacht een groei van containervervoer van 50 tot 70%, dus ook in Flevoland. Bureau voorlichting binnenvaart verwacht een groei van containervervoer van 50 tot 70%, dus ook in Flevoland. Dat gaat allemaal over de weg! Dat gaat allemaal over de weg! Of misschien toch niet? Of misschien toch niet?

Er is een alternatief

Milieudoelstelling regeerakkoord In aanvulling daarop strengere EU normering. Uit het statistisch jaarhandboek blijkt dat verschil tussen schepen en trucks goed uit te rekenen. Een binnenschip verbruikt gemiddeld 0,4 MJ/tonkilometer en een vrachtauto 5 MJ/tonkilometer. Slechts 24% van alle goederen vervoer vindt over binnenwateren plaats.

Afsluiting Hollandse brug Kwetsbaarheid vrachtverkeer aangetoond door afsluiting brug. Kwetsbaarheid vrachtverkeer aangetoond door afsluiting brug. Economische schade voor de sector Economische schade voor de sector Maar misschien belangrijker; imagoschade voor het vestigingsklimaat. Maar misschien belangrijker; imagoschade voor het vestigingsklimaat. Een kans om ons college daarin te helpen.

Wat is de oplossing? start met een tijdelijke container overslag terminal in Pampushaven. Zorg dat er een visie over bedrijventerreinen komt. Zoek naar een duurzame locatie voor een vaste terminal. Gelet op ontsluiting zou Stichtsekant/brug het meest voor de hand liggen.

Neveneffecten Aantrekkende werking op bedrijven Aantrekkende werking op bedrijven Werkgelegenheid Werkgelegenheid Afvalcontainers via de binnenvaart Afvalcontainers via de binnenvaart Qua milieu een betere en duurzamer leefomgeving. Qua milieu een betere en duurzamer leefomgeving. Kan in conflict komen met bijvoorbeeld een kustvisie. Kan in conflict komen met bijvoorbeeld een kustvisie. Fase III van de Stichtsekant wijzigen bestemmingplan. Fase III van de Stichtsekant wijzigen bestemmingplan.

Hoe verder? Rapport dat in opdracht van het college is gemaakt, delen met de raad. Rapport dat in opdracht van het college is gemaakt, delen met de raad. De mening van de fracties over dit onderwerp bespreken De mening van de fracties over dit onderwerp bespreken Motie behandelen in carrousel. Motie behandelen in carrousel. Debat/besluitvorming. Debat/besluitvorming.