Masterproef huisartsgeneeskunde

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het tweede werkstuk.
Advertisements

Onderzoek naar competentiegericht beoordelen in het groene onderwijs
Workshop Handelingsgericht werken
Welkom nieuwe leerlingen!
Mensen komen naar de arts
Leren redeneren en experimenteren met concept cartoons
Toetsen en leerlijnen in nieuwe scheikunde
Carrousel van good practices met nieuwe leermiddelen
Medmec04 – Engagement Les 5
Hoofdstuk 2 Het onderzoeksonderwerp formuleren en verduidelijken Methoden en technieken van onderzoek, 5e editie, Mark Saunders, Philip Lewis, Adrian.
Overzicht De context: het decreet op de kwalificatiestructuur
Ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling Professioneel-kritische Instelling Training follow-up (dag 2)
Vragen bij leven en dood: aandacht voor levensvragen in de palliatieve zorg Mw. M. Meevis, netwerkcoördinator Mw. J. Teeuwen, coördinator LPZ.
Programma Stappenplan ZMO Individueel Zorgplan. In tien stappen naar een strategie voor zelfmanagementondersteuning Jeanny Engels 6 juni 2010.
Vooraf Voorkom het moeilijke door het gemakkelijke te doen’. Lao Tse
Coachen ICT bijeenkomst 10 oktober 2006 “Ook een coach heeft een coach nodig.”
Workshop Omgevingsgericht werken in het politiek bestuurlijke krachtenveld Ter gelegenheid van de BZK Projectdag 20 november 2008.
Masterproef huisartsgeneeskunde
Succesvol Partnerschap bij Duurzame Bouwprojecten
Het belang van een stage
Ken je kracht…Deel je kracht…
Workshop “Beoordelen”
Beoordelen van praktijkonderzoek Quinta Kools (q.
Klinisch redeneren en evidence based practice
Het belang van een stage
Een leesstrategie: toepassing
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
VAARDIG SAMENWERKEN IN HET VRIJWILLIGERSWERK
Professioneel werken: gestructureerd en methodisch
MANTELZORGGESPREK.
voor familie en vrienden van
17 september MedMec01 les 3 Mail: Wiki: vakgroep: Media.
Les 2:Vriendschap, relatie en seksualiteit
Methoden & Technieken Hogeschool Rotterdam,
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Dublindescriptoren: Bologna Bologna-niveaus 1. bachelor, 2. master, 3. doctor Niveaubepaling door de resultaten (outcomes) van opleidingen, niet door inputs.
Verpleegkundig redeneren
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Niets is wat het lijkt.
Verkeersborden leren hoe werkt dat?
Administratie inrichten Van bouwstenen tot instructie schrijven.
1 Leefstijl en gedrag Hoe verander ik? Drs. Marloes Hogenelst GZ psycholoog Medische Psychologie
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
Doel laatste bijeenkomst MCC coördinatoren; maak een nascholing in je eigen regio waarbij je je nascholing legt op het bevorderen van je maatschappelijk.
09/11/2009 Interactie met studenten Workshop opleiding Psychologie 9 november 2009.
Centraal Examen Nederlands
Hoe zet je leerlingen aan het werk?
Workshop Peer Review audit Kennisdag 5 juni 2014 Meta Peek.
Het effect van de kernset op de triagist Wat te doen om de triagist verder te helpen? Hoe wordt het triagegesprek weer van de triagist? Rita Nieuwenhuis.
Informatie over buurtbemiddeling en psychisch kwetsbare mensen BB-JdK 2015.
Haio: Laat zien wat je kunt! Dinsdag 13 september Prof. Dr. Dirk Avonts. Interuniversitaire Overleggroep Masterproef.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Portfolio voor eerstejaars geneeskunde studenten
SET schrijfvaardigheid H5
Zorgethiek als ethisch perspectief – de goede dingen doen
Beoordelen Wat is beoordelen Beoordelingsnormen Beoordelingsgesprek P.O.C. in het bedrijf Taken van de praktijkopleider.
Het 7-stappenplan Er bestaan verschillende modellen en stappenplannen om morele dilemma’s te analyseren en tot een beslissing te komen. Wij gebruiken “het.
Burgerschap Samenwerkend leren
Vwo 6 – literatuur Week
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
Hoe verhogen we de betrokkenheid van alle collega’s?
Project English BOL niveau 4.
Inspelen op innovaties
Bouwen aan succesvolle teams LSD en Casuïstiek
Succescriteria voor Spreekvaardigheid
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
Transcript van de presentatie:

Masterproef huisartsgeneeskunde Haio: Laat zien wat je kunt! Prof. Dr. Dirk Avonts. Interuniversitaire Overleggroep Masterproef, icho.

Dublin Descriptoren. Groei naar eenheid binnen Europa. Bachelor, Master (Arts) Bijkomende Master (Huisartsgeneeskunde) Algemene beschrijving van het niveau. Kennis, inzicht, oordeelsvorming. Communicatie en leervaardigheid.

Kennis en Inzicht. Originele bijdrage. Probleemoplossend vermogen. Ontwikkelen/toepassen van ideeën. Huisartsgeneeskunde en de eerste lijn. Probleemoplossend vermogen. Nieuwe en onbekende omstandigheden. Omgaan met complexe materie. Integreren van kennis en inzichten. Professioneel denken en handelen.

Oordeelsvorming Oordelen en beslissen. Onvolledige informatie. Beperkte parameters. Met oog voor de maatschappelijke context. Rekening houden met de ethische dimensie.

Leervaardigheid. In staat om levenslang te leren. Autonoom leren. Juiste vraagstelling. Juist zoeken naar antwoorden. Zelfgestuurd leren. Weten wat je weet, en weten wat je niet weet. Hiaten in kennis en vaardigheden opsporen.

Communicatie. Praten, presenteren, discussiëren, schrijven. Publiek: Kennis Overwegingen, argumenten. Conclusies. Publiek: ‘specialisten’ (=huisartsen). ‘niet-specialisten’ (=specialisten).

Kwaliteitsverbeterende projecten. Motor van de kwaliteitsverbetering in de huisartsgeneeskunde en de eerste lijn. Unieke kans om je masterniveau te demonstreren. Ingebed in ervaringsgericht leren. Begeleiding: promotor, praktijkopleider, staco, collega-haio’s.

De promotor Begeleidt de structuur van je thesis. Van ‘vraag’ tot ‘antwoord’. Is expert in objectief en onbevooroordeeld observeren. Helpt je verder als je vast zit. Verduidelijken, ontwarren. Suggesties. Maar doet het werk niet in jou plaats....

Contact met de promotor. Hoe het ijs breken? ICE. Ideas. Vertel wat je denkt over de thesis. Zeg ook hoe je je erbij voelt. Concerns. De promotor is ‘onbereikbaar’. Hoe communiceren? Expectations. Gewoon doorbijten, afronden en ik ben ervan af? Wat kan ik ervan leren?

Wees origineel! Voorkom herhaling. Algemene onderwerpen kunnen ook! Wat hebben andere haio’s hierover al gemaakt? Opzoeken, lezen, neerschrijven. Bespreken van je ideeën in seminariegroep. Algemene onderwerpen kunnen ook! Wat is het nut van reminders? Hoe volledig is het medisch dossier? Waarom komen patiënten niet opdagen op hun afspraak?

Inbreng van promotor. At random steekproef. Patiëntenlijst opmaken (populatie). Registratieformulier. Hypothese formuleren. Interventie bedenken, controle-groep. Sample size calculatons. Analyse verdiepen. Heldere en juiste conclusies. Exact taalgebruik: ‘Veel’, ‘vaak’, ‘soms’: hoeveel/hoeveel? Percentages?

Wat kan je verwachten van je PO? Hij of zij is jouw compagnon. Wat zijn de verwachtingen? Samen het onderwerp uitwerken. Wat is relevant voor de opleidingspraktijk? Werken en leren: moeilijke balans. Hoeveel tijd heb je nodig voor je thesis? Wanneer? Piekmomenten in de praktijk en in het thesisproces.

Wat kan je verwachten van je staco? Bewaker van het proces. Hoever sta je met de keuze van je onderwerp? Welke inleverdata komen eraan? Waar knelt het schoentje om verder te kunnen? Bemiddelaar: dat kan. Tussen de actoren van het thesisproces. Om voldoende ruimte te krijgen om je thesis te maken: WOP in het oog houden.

En je collega-haio’s? Samen aan de slag? Dat mag! In duo een onderwerp indienen. Afstemmen op beide opleidingsplaatsen. Twee afzonderlijke facetten moeten aanwezig zijn. Samen stressen? Dat kan. Afspreken voor het opzoeken van literatuur. Mekaars werk presenteren en beoordelen. Steun van de seminariegroep als je het.....

Masterproef Huisartsgeneeskunde Haio: Laat zien wat je weet! En stel nu je vragen!