DE GEDAANTEVERWISSELING VAN EEN CHRISTEN

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Eerste gebod De HEER vindt het fijn,
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Woord van Leven Januari 2010.
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Vruchtbaar in Gods ogen
Oudjaar Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Maak er wat moois van!.
De allergrootste liefde
Hoe kun je Geloven? 1.
De christelijke boodschap
Digibordles Kleding rangtelwoorden en patroonherkenning
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
1/5 Ben jij bekeerd? Praat met elkaar door over: 1)Ben jij bekeerd? 2)Hoe weet je of je bekeerd bent?
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
De steen is weg! De steen is weg. Dat is de eerste verrassing op de vroege morgen van Pasen. Het licht van de zon is net boven de rand van de aarde uitgekropen.
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
God vraagt jou zijn nieuwe creatie te dragen. de weg gaan… Efeziërs 2:2 :10 4:1 :17 5:2 :8 :15.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
MEER? IS ER ONTDEK HET ZELF! Is er meer?
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
U hoeft niet te klikken want gaat automatisch
Adventskalender Ik zou je graag een kalender willen geven.
Geestelijke Groeiavond 1 Geloofszekerheid: Ben jij verzekerd? Opheusden 6 September Hartelijk welkom.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 november 2014 God houdt zich aan zijn beloften. Hij zal ons niet teleurstellen. We kunnen bouwen op de Heer,
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Deel worden van Gods familie
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
De steen was weggerold van de ingang van het graf
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
De schepping van de mens 1 Genesis 3. 2 Hoe kan ik, als christen, Genesis 3 een zinvolle plek geven in mijn leven in deze wereld?
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
GRAPES GratieGenade Gunst Gratie ‘Niet krijgen wat je wel verdiende’ (leven i.p.v. de dood)
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Digibordles herfst rangtelwoorden leesrichting
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Klik op het vierde plaatje.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Brief aan de Galaten -50- de vrucht van de geest: zachtmoedigheid inhouding.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
i ngesprokenniet ingesproken.
De piramide van Petrus 2 Petrus 1:3-7.
Voor de houtschijven staat een kruis met een zwart
GROTE WOORDEN... 1.
Maak er wat moois van (vruchtbaar geloof)
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Onze Goddelijke natuur ?!
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
Zondag 33: bekering = Anders gaan leven.
DE KETTING VAN HET GELOOF
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Eerste gebod De HEER vindt het fijn,
> God is niet mens! 1. gelovigen en ongelovigen leven samen op de aarde.
Transcript van de presentatie:

DE GEDAANTEVERWISSELING VAN EEN CHRISTEN Zondag 33 Van oude naar nieuwe mens

Openbare geloofsbelijdenis * ,,Is het je hartelijke begeerte God en de naaste lief te hebben, met de wereld te breken, je oude natuur te doden en godvrezend te leven?’’

JE GEDAANTEVERWISSELING ALS CHRISTEN IS DE MOEITE WAARD 1 JE GEDAANTEVERWISSELING ALS CHRISTEN IS DE MOEITE WAARD 1. Sta er voor open 2. Ga er voor! 3. Werk er aan mee

JE GEDAANTEVERWISSELING ALS CHRISTEN IS DE MOEITE WAARD 1 JE GEDAANTEVERWISSELING ALS CHRISTEN IS DE MOEITE WAARD 1. Sta er voor open 2. Ga er voor! 3. Werk er aan mee

Het afsterven van de oude mens Oprechte droefheid dat we God door onze zonden vertoornd hebben Deze zonden hoe langer hoe meer haten en ontvluchten

JE GEDAANTEVERWISSELING ALS CHRISTEN IS DE MOEITE WAARD 1 JE GEDAANTEVERWISSELING ALS CHRISTEN IS DE MOEITE WAARD 1. Sta er voor open 2. Ga er voor! 3. Werk er aan mee

Beter af met de nieuwe mens God heeft ons alles geschonken wat nodig is voor een vroom leven. Ons zijn kostbare, rijke beloften gedaan! Met als doel: ,,Dat u deel zou krijgen aan de goddelijke natuur'' (Petrus) Hartelijke vreugde in God en Lust en liefde om naar Gods wil te leven

JE GEDAANTEVERWISSELING ALS CHRISTEN IS DE MOEITE WAARD 1 JE GEDAANTEVERWISSELING ALS CHRISTEN IS DE MOEITE WAARD 1. Sta er voor open 2. Ga er voor! 3. Werk er aan mee

De ladder van de bekering (2 Petrus 1:5-7) Bovenste trede: LIEFDE (voor alle mensen) Zevende trede: LIEFDE (voor medegelovigen) Zesde trede: VROOMHEID (Godsvrucht) Vijfde trede: VOLHARDING Vierde trede: ZELFBEHEERSING Derde trede: KENNIS Tweede trede: DEUGD(ZAAMHEID) Eerste trede: GELOOF

DE WEG VAN DE VISSER SIMON NAAR DE TROON VAN GOD