Ja, ik communiceer naar de persoon toe (en familie) naar het korps toe en zelf soms naar de publieke opinie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Advertisements

Reflecties Onderzoek ‘Jeugdwerk met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren’ Tineke Van de Walle Vakgroep Sociale Agogiek, Universiteit Gent Steunpunt.
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Gemaakt door Odessa koorevaar
“Een reis naar Licht”.
Waarom ben ik hier op aarde?
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Discipelschap.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Aandachtspunten voor een jeugdtraining
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
De relatie tussen logistiek en veiligheid
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
WAARDEN EN DEONTOLOGIE. Situering Waarom “plots” een nota over waarden en deontologie ? Bespreking van de inhoud Verdere procedure.
Kwaliteitszorg als meerwaarde
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Omgang met weerstand en agressie op het werk
Deze voorstelling is speciaal voor jou! GENIET!!
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Gedragscode Koninklijke Landmacht
Muziek: Nana Mouskouri Roses love Sunshine
De visie is Jezus One for all.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Klik met de muis.
Twee wegen Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Dans van Vos Weg van Wolf
1 TEKST 22 Individuele ethiek BLOK 7: ACTUELE DISCUSSIE OVER WAT GOED/FOUT IS IN HET GEDRAG VAN ORGANISATIES EN MEDEWERKERS Bv. Overheid: studieleenstelsel.
Wat willen we vandaag doen?
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
Congres Appreciative Inquiry
Betrokkenheid op de werkvloer
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Ledenenquête 2013 Uitkomsten. Statistieken 23 vragen 91 leden begonnen 50 volledig ingevuld.
Voor Aranka... Van Aart.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Een lesje in doorzettingsvermogen
Nieuwjaarsbrief aan God
Bruggen bouwen, is elkaar vertrouwen.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
Wat is de zin van het leven?
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Blik terug. Dankbaar voor veel Politieke handwerk Sportieve en collegiale manier van werken IN de raad Vertrouwen en respect VAN de raad als wethouder.
Redmer Jorna 1T. Agenda  Afgelopen jaar  Studiekeuze & ambities  Osiris  Competenties  Leerdoel  Werkveldoriëntaties  Feedback klasgenoot  Toekomst.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Hogeschool Rotterdam Communication & Multimedia Design ABV Mondeling Presenteren / jaar 1 lente ABV zomer Samenwerken Les 3: Teamspirit / Teambelang /
Resultaten Leerlingenenquête 2015
“de liefde van God”.
Themadiensten in de Exoduskerk: Het geheim van Job.
Voor pa. De grond verzakt onder mijn voeten als ik naar de hemel kijk Waarom hebben mijn vermoedens, nu een keertje wel gelijk De grote aarde wil niet.
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
TRANSACTIONELE ANALYSE Kwaliteit van de hulpverleningsrelatie.
Hostmanship Wat is het? Waar gaat het om?
Transactionele analyse
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Erop of eronder!  Jakob heeft Gods stem verstaan (31: 3)  Hij laat zich ook leiden door angst  Angst van buitenaf (Laban)  Angst van binnenuit: hij.
Klik om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken Moeten we boeten? Thomas Nagel over morele pech Sander Voerman Technische Universiteit Eindhoven.
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
HET MOOISTE GESCHENK Het mooiste geschenk Muziek: Nana Mouskouri- Roses love Sunshine.
Helder Bedrijfsadvies Marja Dedden. Waarvoor Quickscan van uw bedrijf Ondersteuning bij het optimaliseren van de organisatie Hoe zet ik mijn bedrijf beter.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Communiceren in de langdurige zorg. Wat is communiceren? Communiceren is: het overbrengen en ontvangen van een boodschap; het uitwisselen van informatie.
Transcript van de presentatie:

Ja, ik communiceer naar de persoon toe (en familie) naar het korps toe en zelf soms naar de publieke opinie

De integriteit van je korps 'Niet volgens de regels' De Gentse korpschef Filip Rasschaert bevestigt dat een politieman een klap met een matrak heeft uitgedeeld. ‘De politie was op die kermis al tussenbeide gekomen voor vechtpartijtjes. Maar we onderzoeken of de politieman geweld heeft gebruikt dat niet in verhouding stond tot wat er is gebeurd. Een slag op het hoofd geven is in elk geval niet volgens de regels van de opleiding.' 'Ik betreur erg wat er is gebeurd. We gaan na of de politieman alcohol had gedronken er een verband is met de klap die hij heeft gegeven. In afspraak met de procureur is een gerechtelijk onderzoek opgestart. Ik heb een administratief en tuchtrechtelijk onderzoek bevolen. Ik ben wel blij dat de politie zelf onmiddellijk de zaak serieus heeft genomen en heel wat aanwezigen heeft ondervraagd. De politieman in kwestie mag alvast geen buitendienst meer doen en heeft zijn wapen in bewaring gegeven.’

Visie op medewerker 99% van onze medewerkers komen werken omdat ze de intentie hebben positief bij te dragen tot een groter geheel We hebben er ook een economisch belang bij om onze medewerkers “goed te bewerken” opdat ze met volle capaciteit komen werken Een ernstig incident of een fout heeft een diepe invloed op hen (individu en groep) en hoe je erover communiceert heeft een grote impact op hun toekomstige houding Interne en externe communicatie vloeien meer dan ooit door elkaar en ik wens dat alvast ook de stem van de korpsleiding gehoord wordt De meeste mensen aanvaarden een bijsturing als ze een fout hebben begaan en starten geen procedureslag

Visie op tucht We hebben volgens mij de laatste tien jaar veel te veel de nadruk gelegd hebben op regels en veel te weinig op het bespreken en bijsturen op niveau van het individu en van het team. Daarenboven hebben we ons bij het uitwerken van de geschreven procedures laten leiden door de wens om “om op zeker te spelen” voor die 1% moeilijke of oneerlijke medewerkers Tucht is een middel dat moet leiden tot een gewenst resultaat ; goed luisteren en communiceren maakt deel uit van dit middel

(Ver)oordeel niet te snel Ga er niet teveel van uit dat alles wat gebeurt kan voorspeld en gecontroleerd worden Een vrije keuze om iets te doen of niet te doen is één mogelijke verklaring voor een fout. Een minder vrije keuze door ongepaste collegialiteit of hiërarchie is ook een mogelijkheid Wat anderen deden of niet deden kan ook van invloed zijn op de fout Toevalligheden (samenloop van omstandigheden of opstapeling van organisatorische of context factoren) kunnen ook een invloed gehad hebben We zijn een mensenbedrijf

Visie op communicatie