Oprichting kenniscoöperatie Ulbo de Sitter Instituut

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het programma In voor zorg
Advertisements

Vrijwilligers in de geestelijke verzorging?
“Die verzuimdossiers kosten mij teveel tijd”
Agenda Voorstellen Aanleiding Vraagstelling Aanpak
BIM vraagt om integraal samenwerken
EYV 2011 in Vlaanderen voorbereiding. Stand van zaken •Europese Commissie –Voorbereiding •Eigen voorbereiding •Uitbesteding –Alliantie EYV2011 •Vlaanderen.
Fontys Centrum voor Ondernemerschap maart 2013
14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
Werkboek kwaliteitszorg voorstelling 4/12/2004. Bond Beter Leefmilieu, Koepel van Vlaamse milieuverenigingen • Het boek is een instrument voor een collectieve.
Ontwikkeling van het Netwerk Naamkunde
Het verbinden van Kwaliteiten Reactie Ben Fruytier
Realisatie kindcentrum
Nieuwsbrief 2 juni 2011 •Terugblik miniconferentie mei •Werkgroepen en bemensing •Website ontwerp bijeenkomst Lancering website •Symposium met Sioo/DCO.
Groene ICT en Duurzame Ontwikkeling in het HO 25 november 2010Amandus Lundqvist, voorzitter SURF.
De eerste vijf maanden Henk Nies, Vilans, 1 maart 2010, Utrecht.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
HoekscheWaardDuurzaam
Stand van zaken van het Regiocontract in Regio Rivierenland Commissie Algemeen Bestuur en Zorg Maasdriel, 9 november 2010 Stan Herms, Programmamanager.
GOED BETER BEST! Op weg naar kwaliteitsvolle jeugdlokalen en jeugdverblijven 19 maart 2011.
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Motivatie van de professional Willy Limpens
Eigen Kracht-conferenties regie bij de burger
Marc Verbeeten Uitgangspunten Het realiseren van een maatschappelijke versterking door de energierekening, op een duurzame manier, omlaag.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s Platform Zorg & Welzijn 7 juni 2012.
In april 1993 is de NVMA opgericht Medisch acceptanten in Nederland niet georganiseerd en in b.v. UK en Afrika wel In Nederland geen professionele opleiding.
Jaarverslag 2011 Afdeling OCMW’s Algemene vergadering – Afdeling OCMW’s 14 juni 2012 – Brugge.
Onze gemeente Hier kunt u zelf uw gemeentenaam invoegen.
D.S.L.B. daalt in Frank Verhoeven
Petra Verhagen (ISS-CMV) Dorris Direks (IPS-VD)
Agenda uur:Visie PMGG uur:Klantonderzoek uur:Terugblik monitoring overtredingen uur:Pauze uur:Ontwikkelingen uur:Handhaving.
Kenniswerkplaats Rotterdams talent
Onderwerpen Jaarverslag 2011 / Plan van Aanpak 2012/2013
NME: kiezen, leren, meedoen
Regionale betrokkenheid bij de beroepskolom Een casus… Dag van de Beroepskolom 5 oktober 2012.
WerkGevers Service Punt Zoetermeer Jolanda Kroon
LUNCHSEMINAR Grassroots bij de TU Delft Sofia Dopper Projectleider Grassrootsproject TU Delft 10 mei 2007.
Missie, visie, strategie & jaarplan
Op weg naar de goede vraag SIA RAAK-Publiek project
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
Checklist veiligheid Roeidag 2010 Marjolein Rekers.
1 Stappenplan Organisatorische Integratie Handleiding en checklist bij het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een beperking binnen de sportvereniging.
INTEGRAAL SOCIAL WORK (WERKTITEL) 25 juni
EAD Consulentendag 2011 Diversiteitswerking Sectorconvenants 16 september 2011.
Kwaliteitscode EVC EVC in het MBO ~ CompetentCity Erik Kaemingk & Cissy Johann.
Wsw in de Handel: Werkgevers Scheppen Werk voor iedereen Binnenstebuiten.
Organisatieontwikkeling NPO (1)
Welkom bij Pyoen Specialisatie in strategie ontwikkeling en communicatieaanpak Verbindt organisatiebeleid en de communicatiestrategie Praktische vertaling.
11 Algemene Ledenvergadering 5 april 2012 Jaarplan 2013 Commissie PAS Professional Auditors at Small Audit Shops 25 december 2012.
INTRODUCTIE. ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten.
De case Oostkamp.
Ombouw Amstelveenlijn
Op stap met m’n diploma! Bron:
CAF in het woonzorgcentrum De Groene Linde
Uitdagingen voor regionale (samen)werking in Midden-West-Vlaanderen
INTRODUCTIE. ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten.
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots. Programma Korte kennismaking Vraaggesprek vertegenwoordiger Ministerie van VWS Deel 1 pitches deelnemende.
Op naar uitvoeringsprojecten. Wat vragen we? En wat kunt u van ons verwachten? Door Jan Kerkhof voorzitter initiatiefgroep Dommelvallei.
| pagina 1/x | Afdeling Communicatie Advies Strategische Agenda Hoger Onderwijs.
Handelingsgericht werken OGP Bk03 Hans van Doremalen Marion Steegh.
Organisatieontwikkeling Bijeenkomst voor Informatie en Opinie 9 oktober 2012.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
Stichting Eindhovense Kwaliteitstaxi
Nieuw beroepsgericht examenprogramma vmbo en Zorgpact
Oprichting van de BIZ Krabbepolder/Zeehavengebied (Zuid)
Startpunt fase 3 : verdiepingsfase (uitwerking plannen)
Het recht om ziek te zijn zonder veroordeeld te worden, gehoord te worden zonder vooroordelen Neutrale en onafhankelijke vzw.
Curriculum.nu: veranderingen in het (economie)onderwijs
Terugkomdag intern begeleiders september 2017
Transcript van de presentatie:

Oprichting kenniscoöperatie Ulbo de Sitter Instituut COPPA Centrum voor opvoering van professionele productiviteit en autonomie Oprichting kenniscoöperatie Ulbo de Sitter Instituut 11 september 2011 Agenda: 10-11 waarvoor USI (agendabepaling) in memoriam Hans Dekkers 11-12 startvorm USI (http://usinet.ning.com) 12-13 1e activiteitencyclus 2010-2012 en afspraken vervolg

Waarvoor Vanaf maart 2010 is een organisatorisch en inhoudelijk fundament gelegd (Vlaanderen en NL) Alle materiaal is te vinden op http://usinet.ning.com Het instituut is een toepassingsgericht kenniscentrum, een virtuele werkplaats voor produktiviteitsverbetering door zelforganisatie, het nieuwe organiseren en werk van betekenis Het instituut fungeert als ontmoetingsplek van professionals, wetenschappers en managers, die kennis, ervaring en instrumenten uitwisselen, inspiraties delen en nieuwe richtingen inslaan Organisaties realiseren die toegerust zijn voor de vraagstukken van de 21e eeuw Het USI heeft een omvang en vooral kwaliteit die ertoe doet en werkt vanuit de 2e lijn Het bundelt activiteiten en programma’s van initiatiefnemers uit Vlaanderen en Nederland met veel ervaring in organiseren en veranderen De fundatie vormt het systeemdenken en de sociotechniek, toegespitst op sectoren (zoals onderwijs, zorg, energie, vervoer, zakelijke dienstverlening) en op sectoroverstijgende en maatschappelijke vraagstukken

Startvorm Wij hebben onszelf als bestuur benoemd tot aan 1e USI congres 2012 (1 vacature); Bestuur beslist over toelating leden Genodigden vandaag hebben voorkeurspositie Principes passen we op onszelf toe Vandaag onderzoeken van de gewenste startsituatie: Aanzet voor financiering van euro 50.000 Oprichting coöperatieve vereniging en inrichting usinet fase 1 Communicatie- en activiteitenplan 2010-2012 Minicongres december 2010 met op het einde aanwezigheid Ulbo de Sitter Werkgroepen voor congres 2012, boek of artikelenreeks, kernprogramma voor ‘YoungTop100’

Activiteitenagenda 1e cyclus 2010-2012: Interne bijeenkomsten en samen werken aan themakaternen>boek>usi filmpje Kernprogramma voor Youngtop100 opzetten en uitvoeren 1e Vlaams-Nederlandse USI congres september 2012 (digitaal en fysiek tijdschrift; relatiebestand; ondersteuning) Voorbereiding 2e cyclus 2012-2014

USI wil najaar 2010 realiseren: Oprichting van de kenniscoöperatie, formeel en in werking Met een voor leden toegankelijke digitale omgeving (zie usinet) en klein ondersteuningsteam Usinet bevat artikelen, instrumenten en methodieken; inspiratiebronnen en materialen; Samenwerken aan digitale katernen over sectoren en organisaties in Vlaanderen en Nederland en Het beste daarvan gaat naar het (e-)tijdschrift (drie uitgaven>website>) toewerken naar het eerste vlaams-nederlandse USI congres in 2012 waarna de tweede cyclus van twee jaar begint met nieuwe experimenten in nieuwe organisaties en met mogelijk uitbreiding of vervanging van leden …die weer uitmondt in het tweede tweejaarlijkse USI congres > goede mix van nu ervaren mensen met aanstormend talent dat in de toekomst het USI voortzet Vanaf het begin belangenoverstijgend voor de participerende organisaties en individuen Dossiers of katernen laten zien wat het Nieuwe organiseren voor succesfactor is in het streven naar lagere kosten en hogere waarde voor klanten (produktiviteit) Semi-gesloten kerngroep met open schil (tijdschrift, relatiebestand) Eerst investeren en exploreren, commercieel vitaal, brengen en halen, verantwoording achteraf

leden mogelijke bewezen practitioners associates Flanders Synergy STgroep Frank Verschuur Syncubes RU ABK [Achterbergh, Vriens, Christis ] MSK project [Regtering cs] AEF [ De Haan, ….. ] Klaas ten Have Kees Korevaar Ben Fruytier HDtt communicatieadvies Kennisland, Chris Sigaloff Vanguard NL, Chretien Felser DCO Sioo, Brechtje Kessener Full service ontwerpers Universitaire groepen en andere kennisinstellingen Systemsdesign TUDelft ZijlstraCenter VU Nieuwe allianties op aanliggende terreinen

groslijst onderwerpen ter bespreking Wat te doen met NCSI e.d.; gaan we de boer op of kunnen ze aansluiten? Werkgevers en werknemers meenemen? Idem OR (GBIO) Afgestudeerde ABK studenten? [vb. Lukas Heijs, topzorginstituut ]