Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Dag 4. Dag 4 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn.
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
Het leven zoals het is... Docu over het lief en leed in de kleuterschool...
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Welkom op de pagina van groep 1-2C
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Meneertje Blij en Somber
Optochtlied Refrein: Drink, lach, zing Leef je leven helemaal Drink, lach, zing Want je leeft maar ene maal Drink, lach, zing En onthou dat ene.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Hoera, Sinterklaas is weer in het land ! Zaterdag kwam hij aan in Almere Het was een feest !
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
De Brievenbus Wou Niet Meer
Even duwen. Lig ik vannacht heerlijk te slapen, wordt er om 4 uur flink op de deur gebonkt en aangebeld.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Dag Sinterklaasje Dag Sinterklaasje dag dag Dag dag Zwarte Piet.
De grote oversteek Afscheidsdienst groep 8 op 30 juni 2013 m.m.v.:
Welkom, welkom, Sinterklaas 1
Sanikolas = Sinterklaas De sint komt aan op onze school.
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
Hij komt, hij komt…….. En daar is hij dan eindelijk! Sint en zijn Pieten komen aan op de Ammanschool in een heuse…..cabriolet!
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
M,n Opa
een sinterklaasliedje
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Jezus roept de leerlingen
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Ongelofelijke beelden Waar winkelt de gemiddelde ferrari bezitter??? Juist !
Wenboekje Speelzaal Dikkie Dik. Hallo, wat fijn dat je komt spelen. Hang je jas en tas maar aan de kapstok..
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Uit welk land komt Sinterklaas?
Hé, wie zijn dat. Zijn dat Sinterklaas en Zwarte Piet. Nee, hoor

Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
1
Routineliedjes Eten en drinken Stamp je voeten Dag, dag allemaal
Transcript van de presentatie:

Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?

Het weerbericht van hal-lef twee zei: ‘Opgepast, storm op zee!’ Ik moet er niet aan denken, de boot van Sinterklaas op zee met windkracht tien!

Daar komt ie!

Oh, wat een feest, jongens wat een feest! Samen gezellig op een rijtje. Zing een lied voor Sint en Piet; het duurt nog wel een tijdje. Maar, maar, wat hoor ik daar?

Ja, ja daar komt ie, dag Sinterklaas! Ja, ja, daar komt ie, daar komt ie, daar komt ie, ja, ja, daar komt ie dag Sinterklaas. Met je Piet, Piet, Piet, Piet, Pieterman, die dansen kan, die lachen kan. Ja, ja, daar komt ie, daar komt ie, daar komt ie. Ja, ja daar komt ie, dag Sinterklaas!

Oh, wat een feest, jongens wat een feest! Kom maar gezellig even binnen. Schrik maar niet van Sint en Piet; het feest kan nu beginnen! Maar, maar, wat hoor ik daar?

Ja, ja daar komt ie, dag Sinterklaas! Ja, ja, daar komt ie, daar komt ie, daar komt ie, ja, ja, daar komt ie dag Sinterklaas. Met je Piet, Piet, Piet, Piet, Pieterman, die dansen kan, die lachen kan. Ja, ja, daar komt ie, daar komt ie, daar komt ie. Ja, ja daar komt ie, dag Sinterklaas!

Een cadeau voor de Sint

Zeg Sinterklaasje heeft vandaag z’n schoentje zelf gezet. 1 Zeg Sinterklaasje heeft vandaag z’n schoentje zelf gezet. Want Sinterklaasje wou zo graag een letter van banket, een letter van banket. 2 Hij wou zo graag een mooie ring en ook een nieuwe fiets. Maar toen hij ’s morgens kijken ging, toen stond beneden niets…. toen stond beneden niets.

Geen pepernootje, geen cadeau, geen boekje, dun of dik. 3 Geen pepernootje, geen cadeau, geen boekje, dun of dik. De Sint, de Sint, hij huilde zo en Piet werd wit van schrik… en Piet werd wit van schrik. 4 “Toe, stil nou Sint,’ zei Pieterbaas, ‘uw baardje wordt zo nat. Toe stil nou, lieve Sinterklaas, ik weet misschien al wat…. ik weet misschien al wat.’

´U kent toch alle kind´ren hier? Die helpen altijd graag. 5 ´U kent toch alle kind´ren hier? Die helpen altijd graag. Die maken vast met veel plezier een tekening vandaag…. een tekening vandaag.’ 6. En alle kind’ren van het land, die gingen dat toen doen. En Sinterklaas moest lachen, want hij kreeg er ’n miljoen… hij kreeg er ’n miljoen.

Ze tekenden een mooie ring, een boek, een pepernoot 7. Ze tekenden een mooie ring, een boek, een pepernoot en op de mooiste tekening een fiets en die was rood… een fiets en die was rood. 8. Die fiets had nooit een lekke band, hij was maar van papier. Maar Sint die hing hem aan de wand en keek met veel plezier… en keek met veel plezier!

Sinterklaas, kom toch gauw!

Sinterklaas, kom toch gauw, dat willen wij graag. 1. Sinterklaas, kom toch gauw, dat willen wij graag. De handen omhoog, de handen omlaag. Zwarte Piet, kom toch gauw, dat willen wij echt. Wij stampen met links, wij stampen met rechts.

Wij zingen dit lied totdat u er bent. Sinterklaas, kom maar binnen! Klap, klap, klap. Zwarte Piet kom maar binnen! stamp, stamp, stamp. De stoel staat al klaar, het is feest in de tent. Wij zingen dit lied totdat u er bent.

Sinterklaas, kom toch gauw, dat vinden wij fijn. 2. Sinterklaas, kom toch gauw, dat vinden wij fijn. Wij maken ons groot, wij maken ons klein. Zwarte Piet, kom toch gauw, dat willen wij heus. Een hand aan je oor, een hand aan je neus.

Wij zingen dit lied totdat u er bent. Sinterklaas, kom maar binnen! Klap, klap, klap. Zwarte Piet kom maar binnen! stamp, stamp, stamp. De stoel staat al klaar, het is feest in de tent. Wij zingen dit lied totdat u er bent.

Sinterklaas, kom toch gauw, wij zingen hier blij. 3. Sinterklaas, kom toch gauw, wij zingen hier blij. Een klap in de lucht, een klap naar opzij. Zwarte Piet, kom toch gauw, dat willen wij echt. Wij buigen heel diep, wij zitten weer recht.

Wij zingen dit lied totdat u er bent. Sinterklaas, kom maar binnen! Klap, klap, klap. Zwarte Piet kom maar binnen! stamp, stamp, stamp. De stoel staat al klaar, het is feest in de tent. Wij zingen dit lied totdat u er bent.

Pietengym

Doe maar mee met de pietengym, de pietengym, de pietengym. Klauter naar boven: klim, klim, klim. Daar word je lenig van.

Wuif met je handen: zwaai, zwaai, zwaai. Draai met je heupen: draai, draai, draai. Schud met je schouders: wap, wap, wap. Dans met je voeten: stap, stap, stap.

Doe maar mee met de pietengym, de pietengym, de pietengym. Klim naar beneden: klim, klim, klim. Daar word je lenig van.

Wuif met je handen: zwaai, zwaai, zwaai. Draai met je heupen: draai, draai, draai. Schud met je schouders: wap, wap, wap. Dans met je voeten: stap, stap, stap.

Sint is weg

Hé, Piet, waar is de Sint, de Sint, de Sint? Samen: Hé, Piet, waar is de Sint, de Sint, de Sint? Hé, Piet, waar is de Sint, weet jij waar ik hem vind?

want Sinterklaas is weg! Piet: Oh, jongens wat een pech, een pech, een pech Oh, jongens wat een pech want Sinterklaas is weg!

Piet: Nou, ik denk niet zo vlug! Samen: Wan-neer komt hij terug, terug, terug? Wan-neer komt hij terug? Piet: Nou, ik denk niet zo vlug!

Piet: Hij ’s naar ’t bejaardenhuis. Samen: Waarom is hij niet thuis, niet thuis, niet thuis? Waarom is hij niet thuis? Piet: Hij ’s naar ’t bejaardenhuis.

Piet: Het is dan ook niet waar! Samen: Piet, dat is wel heel raar, heel raar, heel raar. Piet, dat is wel heel raar! Piet: Het is dan ook niet waar!

hij moest gewoon een plas. Piet: Ik wist wel waar hij was, hij was, hij was. Ik wist wel waar hij was: hij moest gewoon een plas.

Piet: ‘k Wens jullie veel plezier! Samen: Dus komt de Sint zo hier, zo hier, zo hier. Dus komt de Sint zo hier, Piet: ‘k Wens jullie veel plezier!

Blijf nog even Zwarte Piet

Blijf nog even Zwarte Piet. Ga niet terug naar Spanje. Blijf nog even, blijf nog even, Zwarte Piet. Ga nog niet!

Pak een slaap-zak als je wilt en schone kle-ren. Dan mag je hier - met plezier het hele jaar lo-ge-ren!

Blijf nog even Zwarte Piet. Ga niet terug naar Spanje. Blijf nog even, blijf nog even, Zwarte Piet. Ga nog niet!

Pak een washand als je wilt en schone kle-ren. Dan mag je hier - met plezier het hele jaar lo-ge-ren!

Blijf nog even Zwarte Piet. Ga niet terug naar Spanje. Blijf nog even, blijf nog even, Zwarte Piet. Ga nog niet!

Pak een handdoek als je wilt en schone kle-ren. Dan mag je hier met plezier het hele jaar lo-ge-ren!

Blijf nog even Zwarte Piet. Ga niet terug naar Spanje. Blijf nog even, blijf nog even, Zwarte Piet. Ga nog niet!

Pak een borstel als je wilt en schone kle-ren Dan mag je hier met plezier het hele jaar lo-ge-ren!

Blijf nog even Zwarte Piet. Ga niet terug naar Spanje. Blijf nog even, blijf nog even, Zwarte Piet. Ga nog niet!