“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Hier en hiernamaals.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Stromen van levend water Johannes
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Wat is de bedoeling van Johannes?
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De allergrootste liefde
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
9 januari 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 11 1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. 2.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
God en ons.
Johannes-evangelie: Jezus nu heeft in aanwezigheid van Zijn discipelen nog wel veel andere tekenen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, maar deze.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Groot geloof 1.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Wie is mijn naaste? Lucas
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
GOED NIEUWS.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Verlangen naar licht.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
aangename ont - moeting
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
De nieuwe levenswandel Efeze
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Voor gelovigen zijn er stromen van levend water
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Het evangelie van de opstanding
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
Transcript van de presentatie:

“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)

Gelukkig ben jij als je zo’n dorst hebt naar God

Johannes 7:28-44

“Jezus heeft nog wel vele andere tekenen voor de ogen zijner discipelen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, maar deze zijn geschreven, opdat gij gelooft, dat Jezus is de Christus, de Zoon van God, en opdat gij, gelovende, het leven hebt in zijn naam.” (Joh.20:30-31).

Het badwater van Siloam

“Dan zult gij met vreugde water scheppen uit de bronnen des heils “Dan zult gij met vreugde water scheppen uit de bronnen des heils.” (Jesaja 12:3)

“Och Here, geef toch heil, och Here, geef toch voorspoed “Och Here, geef toch heil, och Here, geef toch voorspoed!” (Psalm 118:25)

Komen tot Jezus De oproep om te komen tot Jezus De voorwaarde voor het komen tot Jezus De noodzaak tot het komen tot Jezus Het gevolg van het komen tot Jezus

Komen tot Jezus De oproep om te komen tot Jezus De voorwaarde voor het komen tot Jezus De noodzaak tot het komen tot Jezus Het gevolg van het komen tot Jezus

De oproep om te komen tot Jezus Het belang van de oproep: Jezus stond en riep

“Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan;maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden.” (Mattheüs 7:13-14)

Komen tot Jezus De oproep om te komen tot Jezus De voorwaarde voor het komen tot Jezus De noodzaak tot het komen tot Jezus Het gevolg van het komen tot Jezus

De voorwaarde voor het komen tot Jezus “Indien iemand dorst heeft”

Masada Slangenpad

“Wij zijn allen geworden als een onreine, al onze gerechtigheden als een bezoedeld kleed.” (Jesaja 64:6)

“Zalig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden.” (Mattheüs 5:6)

Komen tot Jezus De oproep om te komen tot Jezus De voorwaarde voor het komen tot Jezus De noodzaak tot het komen tot Jezus Het gevolg van het komen tot Jezus

De noodzaak tot het komen tot Jezus “Hij kome tot Mij” “Jezus neemt de zondaars aan; roep dit troostwoord toe aan allen.”

“En de Geest en de bruid zeggen: Kom. En wie het hoort, zegge: Kom “En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En wie het hoort, zegge: Kom! En wie dorst heeft, kome, en wie wil, neme het water des levens om niet.” (Op.22:17).

De noodzaak tot het komen tot Jezus “Hij kome tot Mij” “Jezus neemt de zondaars aan; roep dit troostwoord toe aan allen.” “En drinke”

O God, mijn zonden, mijn zonden Maarten Luther O God, mijn zonden, mijn zonden

De rechtvaardige zal uit geloof leven

De noodzaak tot het komen tot Jezus “Indien iemand dorst heeft” “Hij kome tot Mij” “En drinke” “Wie in Mij gelooft, gelijk de Schrift zegt” Geloven in Jezus als de Zoon van God Erkennen van Jezus als Heer van je leven

Komen tot Jezus De oproep om te komen tot Jezus De voorwaarde voor het komen tot Jezus De noodzaak tot het komen tot Jezus Het gevolg van het komen tot Jezus

Het gevolg van het komen tot Jezus Stromen van levend water Niet éénmalig, maar steeds opnieuw

Gezegend ben je als je dorst hebt, tot Jezus komt en drinkt en in Hem gelooft.