Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Woord van Leven Januari 2014.
Woord van Leven Februari 2011.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Woord van Leven Maart 2013.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
Woord van Leven November 2013.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Woord van Leven Mei 2013.
Woord Van Leven April 2013 "Klaag niet over elkaar, broeders en zusters." Jakobus 5,9.
Woord van Leven September 2012.
Woord van Leven Oktober "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9 "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9.
Woord van Leven Augustus 2013.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
Woord Van Leven September 2009.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
8 December 2013.
Woord van Leven Mei 2010.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Maart 2012.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven September 2010 “Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.” Matteüs 18,22.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Woord van Leven Augustus 2011.
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
Woord van Leven Oktober 2009.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Woord van Leven Juni 2010.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
“Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken’.” Johannes 4,7
Woord van Leven Juli 2014.
Chiara Lubich e P. Fabio Ciardi
Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Woord van Leven Maart 2011.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Woord van Leven November 2014.
“Ga de weg van de liefde.”
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Woord van Leven Februari 2016 “Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal Ik jullie troosten.” Jesaja 66, 13.
“Zoals de Vader Mij heeft uitgezonden, zo zend Ik jullie uit.”
Woord van Leven Januari 2017
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Juli 2012

“Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.” Matteüs 13,12

Als Jezus het heeft over het koninkrijk van de hemel spreekt Hij vaak in gelijkenissen.

De leerlingen vragen Hem waarom Hij beeldspraak gebruikt.

Jezus legt dan uit dat het niet aan iedereen gegeven is om de geheimen van het koninkrijk van de hemel te kennen, maar alleen aan mensen die er voor openstaan, die zijn woorden aannemen en ernaar leven. Onder Jezus’ toehoorders zijn er enkelen die hun ogen en oren bewust sluiten.

Daarom zien ze niets, hoewel ze ogen hebben; en horen ze niets hoewel ze oren hebben (vgl. Mt 13,13). Het zijn mensen die Jezus wel zien en horen, maar denken dat ze de waarheid al kennen. Daarom geloven ze niet in zijn woorden en zijn daden. Uiteindelijk zullen deze mensen ook het weinige verliezen dat ze hebben.

“Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.” Matteüs 13,12

Wat betekenen deze woorden van Jezus voor ons? Hij nodigt ons uit ons hart open te stellen voor het Woord dat Hij is komen verkondigen. En aan het eind van ons leven zal Hij ons vragen of we gehoord en gedaan hebben wat Hij gezegd heeft.

De evangelies laten ons zien dat Jezus van dorp naar dorp gaat.

In de straten, op de pleinen, in het veld en in de huizen en synagogen verkondigt Hij telkens weer de boodschap van onze redding. Hij richt zich tot iedereen, maar vooral tot de armen, de geringen, de uitgestotenen.

Hij vergelijkt zijn Woord met licht, met zout, met zuurdeeg, met een in zee uitgeworpen net, met zaad dat op de akker wordt uitgestrooid. En Hij zal zijn leven geven om het vuur dat zijn Woord bevat te laten branden.

Van het Woord dat Hij heeft verkondigd verwacht Jezus de omvorming van de wereld.

Daarom accepteert Hij niet dat mensen onverschillig blijven voor zijn boodschap of er lauw op reageren. Hij kan niet toelaten dat een zo groot geschenk zonder uitwerking blijft.

Daarom zegt Hij dat wie heeft nog meer zal krijgen, maar wie niet heeft zelfs het laatste zal verliezen. Wanneer iemand namelijk zijn Woord in praktijk brengt, zal Jezus hem steeds verder binnenvoeren in de onuitputtelijke rijkdommen en vreugden van zijn rijk.

Maar wanneer iemand dit Woord links laat liggen, zal Jezus het van hem wegnemen en toevertrouwen aan anderen die het wel vruchtbaar laten zijn.

“Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.” Matteüs 13,12 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.” Matteüs 13,12

Dit Woord van leven waarschuwt ons dus voor een ernstige fout die we zouden kunnen maken. We zouden het evangelie kunnen aannemen en het misschien zelfs ijverig gaan bestuderen en bewonderen, erover discussiëren, maar zonder het in praktijk te brengen.

Jezus verwacht van ons dat we zijn Woord aannemen en ons eigen maken, zodat het een kracht wordt en een leidraad voor al ons handelen. Als wij met ons leven van het Woord getuigen wordt het tot licht, tot zout en tot zuurdeeg en zal het beetje bij beetje heel de maatschappij omvormen.

Laten we daarom in deze maand speciale aandacht geven aan een van zijn vele Woorden en dat in praktijk brengen. Onze vreugde zal met nog meer vreugde verrijkt worden.

“Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), Geschreven in Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.” Matteüs 13,12