MARTEN TOONDER 1912 – 2005.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Plaatje vrienden op een bank
Juf myriam Juf Myriam Dit ben ik Mijn klas Dit schooljaar
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Woorden en tijd.....
Verleden. Mogen wij u even voorstellen? Dit is Bas van Vliet… Kwaliteitsschilder! Mogen wij u even voorstellen? Dit is Bas van Vliet… Kwaliteitsschilder!
Tussen Pasen en Pinksteren.
“Wees een dame en maak geen reclame.”
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Adaptieve Ondersteuning van Mens-Computer Teams Een Verkenning van het Gebruik van Cognitieve Modellen van Vertrouwen en Aandacht Peter-Paul van Maanen.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Denkstof Seizoen 3 aflevering 5
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Burgers regelen het zelf
Het Vierde Huwelijk.
‘t Is maar een gedach….
STUDIO PRESENTEERT BERTEM DORUS.
Dinsdag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
EEN VERRASSING KRIJGEN
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Zingen Vers 1 Leer mij, o Heer, uw lijden recht betrachten,
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.
Bij het kolenvuur Johannes
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
WELKOM!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Geluid aan.
Ontmoetingen op de VIA DOLOROSA. Simon van Cyrene Countee Cullen Hij sprak geen enkel woord tot mij en toch riep hij mijn naam. Hij gaf geen enkel teken.
Interpreteren van data
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Met handen en voeten geloven 1
Vriendschap boven alles. Gemaakt door: Marte en Annelore.
Geest beweegt nog steeds gelovigen
De supermarkt..
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Nieuwjaarsbrief aan God
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Onbetaalbaar Rij ik vandaag naar m'n werk,
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Wat een waarheid schuilen er in deze woorden
Het leukste verhaal van cars.. Morgen is het het belangrijkste race van het jaar. Daar moet ik naar toe.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 1 mei 2016.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Transcript van de presentatie:

MARTEN TOONDER 1912 – 2005

OLIVIER B. BOMMEL Heer van Stand: 177 verhalen (1941 - 1986)

BOMMELSTEIN

DE KLEINE CLUB SOCIËTEIT VAN ROMMELDAM

Heer Bommel was een graag geziene gast Heer Bommel was een graag geziene gast. Niemand gaf zoveel rondjes weg als hij en zijn verhalen waren de sterkste, die men in tijden had gehoord.

HET BESTUUR Heer Bommel wordt geschorst als lid wegens: ‘Aanstootgevend gebrek aan sociale bewogenheid, werpen van afwaswater op de privé-rozen van een edelman en het bezit van een tuinkabouter.’

O. Fanth Mzn. + Dirk Dickerdack In de discrete nabijheid van de bediende Glastiller voerden de hoofdredacteur van de Rommeldamse Courant en de burgemeester hun zorgelijk gesprek.

J. (Gramt) Grootgrut, handelaar in comestibles en fijne kruidenierswaren ‘Welja, havermout en koffie! Hoe denkt u die te betalen, meneer Bommel? Houdt u mij ten goede, maar de middenstand moet ook leven!’

Drs. Okke Zielknijper, psycholoog + Bulle Bas, commissaris van politie ‘Daar is niets vreemds aan. Ik zie dat zo dikwijls in mijn praktijk, dat mijn sanatorium tot de nok gevuld is. Maar gaat u verder.’

Dorknoper, ambtenaar eerste klasse Op zijn kantoor in Rommeldam zat de ambtenaar eerste klasse die middag beleefdheden uit een ambtelijk schrijven te verwijderen

Amos W. Steinhacker, bovenbaas ‘Sta daar niet te kwezelen Amos W. Steinhacker, bovenbaas ‘Sta daar niet te kwezelen. Met gesnotter kunnen we geen zaken doen. En noem me geen meneer. Ik ben geen minvermogende, Steenbreek!’

Prof. Dr. Joachim Sickbock, wetenschapper ‘U bent geen psychiater Prof. Dr. Joachim Sickbock, wetenschapper ‘U bent geen psychiater.’, riep drs. Zielknijper uit. ‘Nee’, gaf professor Sickbock toe. ‘Ik beoefen de wetenschap.’

Terpen Tijn, meesterschilder Met grote vegen bewoog hij zijn boender over het canvas; eerst van boven naar beneden en daarop van links naar rechts, zoals dat hoort.

Ritselbol, kandidaat-notaris ‘Het overlijden van uw oudtante Elizabet Ritselbol, kandidaat-notaris ‘Het overlijden van uw oudtante Elizabet. Een hele schok. Ja, ja, zoiets laat een hele leegte na. Maar gelukkig is er een lichtpuntje, dat u moed zal geven.’

Leemzeulder, aannemer ‘Het is niet zo best, heer Leemzeulder, aannemer ‘Het is niet zo best, heer. De cement in je schraagzuilen is verzand en de gestapelde keien in de muren zijn gaan zwerven.’

Kornelisz Zwadke (de Zwarte Zwadderneel), onheilsprofeet ‘Het praten tegen bomen zet tot het lagere aan, terwijl we juist het hogere moeten zoeken. Spijt en inkeer.’

Bul Super en Hiep Hieper, zakenlieden Twee zakenlieden die door de belastingen en noodlottige fusies geheel aan lager wal geraakt waren.

Een eenvoudige doch voedzame maaltijd

Feestmaaltijd in de Kleine Club De burgemeester nam het woord en sprak: ‘Wij danken onze aanwezigheid aan de heer Bommel, die hier zo bescheiden aan het hoofd van de tafel heeft plaatsgenomen.’

Tijd voor een hapje, een drankje èn elkaar bij de TAFEL ECONOMIE