Welkom op deze bijzondere ledenvergadering van Sportclub Zweeloo op

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Beleidsplan sc Victoria ’04
Advertisements

Voorgeschiedenis: KPC rapport februari 2009
Prestatie-indicatoren voor de opvangsector
Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse “doel bereikt of stap gezet?”
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Andere schooltijden OBS Molenbeek 8 mei 2012
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
1 Info coaches seizoen september 2011.
Structuur per juni 2008.
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
Item Sport event v.v. Goes Het 1 e en 2 e elftal, zondag 9 September.
Presentatie Adviescommissie BSC’68
Agenda Welkomstwoord Aanleiding bijeenkomst Buurtvoetbal anno 2014 Ons initiatief Vragen.
SVEB Plezier en Respect in Voetbal Sport als belangrijke drager van de leefbaarheid van een dorp/gemeenschap Ouderavond SVEB 28 oktober 2013.
Laat oude tijden herleven
Welkom op de Kaderavond 14 december Agenda Beknopt verslag enquête Nieuws van de werkgroepen Tijdspad.
De weg van groei en ontwikkeling Masterplan Hockeyclub Houten 2009 – 2013 Samenvatting.
Welkom Het Bestuur vraagt vanavond uw mening over het mogelijk samen opgaan van v.v. Hoekse Boys en v.v. Hoek van Holland in een nieuwe vereniging onder.
Aanpassing Selectie beleid. Waarom aanpassingen in het huidige selectie beleid?
Terugkoppeling Heidedag januari Heidedag januari 2010 terugblik Thema: Kijk naar binnen, kijk naar buiten, en vooruit Sterkte en zwakte van OSC’45.
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
22 maart 2012 Meerjarenbeleid AV De Spartaan Evaluatie beleid Bepaling doelstellingen (wenselijke situatie) Alternatieven en haalbaarheid.
Informatiebijeenkomst fusie Pegasus & VoCASA 21 en 22 mei 2012.
BIJEENKOMSTEN JUNI 2012 WOENSDAG 20 JUNI 2012 OUDERAVOND E
BIJEENKOMSTEN JUNI 2012 DINSDAG 26 JUNI 2012 A-JEUGD
DHC JEUGD BIJEENKOMSTEN JUNI 2012 WOENSDAG 20 JUNI 2012 OUDERAVOND F.
DHC JEUGD BIJEENKOMSTEN JUNI 2012 DINSDAG 26 JUNI 2012 B-JEUGD.
ZORGLIJN: STRUCTUUR I. Waarnemingsfase II. Diagnostische fase
Informatie presentatie Jeugd
STAPPENPLAN BESTUURLIJKE EN FINANCIELE ASPECTEN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs November 2011.
Welkom Informatieavond 26 maart Doel: Doel: Aan het einde van deze bijeenkomst zijn jullie in hoofdlijnen geïnformeerd over: de wijze waarop wij.
Arbitrageplan ROHDA-Raalte Kick off meeting 2 november 2010.
Vereniging Drakenburgerweg
Ponyclub van de Toekomst Waarom een beleidsplan? Een groot aantal verenigingen kampt met een teruglopend ledenaantal Wacht niet tot je met je rug tegen.
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Informatieavond andere (school)tijden
Voetbal is een leuk spelletje laten we het ook zo houden!
Vereniging voor Waterstaat en Landinrichting Een terugblik over de financiën van 2007 t/m 2013, maar ook de uitgangspunten om een gezonde vereniging te.
Naar een nieuwe bestuurlijke structuur
WELKOM! Maandag 10 november 2014 DZOH op weg naar 2020!
Vernieuwing P.C. Survivalsport groeit Aantal organisaties groeit Deelnemers per wedstrijd groeit We willen professionaliseren en de groei in goeie banen.
Korte termijn Beleidskeuzes uitgaande van de brainstormsessie van 11 Februari Wie zijn wij Wat gaan we doen aan zwakke punten Welke kansen gaan we verzilveren.
SWOT speerpunten € € Sterktes Zwaktes Kansen Bedreigingen
23 MAART 2015 Algemene Ledenvergadering. Agenda Opening Vaststelling agenda Informatie over de overstap van de zondag naar de zaterdag rondvraag Sluiting.
1 sv Borger “nieuwe stijl ” 30 oktober Korte terugblik 15 december 2003 gestart met ondertekenen intentieverklaring Er is een stuurgroep geformeerd.
Visie 2020 Stip aan de Horizon 1. Waarom een visie?
Reorganisatie Schaakcompetitie Waarom veranderen!? een presentatie over reisafstanden, krachtsverhoudingen en eerlijke competitie.
Ouder INFO avond JCIE & TJC 30 september 2015 vv ‘t Vliegdorp JCIE.
Zaterdag - Zondag Resultaten onderzoek werkgroep ZFC Zuidlaren Op naar één prestatieteam.
Keuze voor één prestatie-elftal senioren. Het voorgenomen besluit Overwegingen en onderbouwing. De overwegingen: twee eerste seniorenelftallen financieel.
Keuze voor één prestatie-elftal senioren. Keuze voor één prestatie-elftal senioren. De agenda bij dit onderwerp: Informeren over de argumenten over de.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
LAC FRISIA 1883 Onze vereniging Een historische vereniging die staat voor: Plezier en prestatief Top amateurvoetbal Maatschappelijke en sociale betrokkenheid.
30 november 2009 L.A.C. “Frisia 1883” Ledenvergadering LAC ‘Frisia 1883’ Maandag 1 december 2014.
FAIR PLAY PILOT DISTRICT ZUID II. PAGINA 2 VAN 16JoQu FAIR PLAY COMPETITIE Kindvriendelijk voetbal.
30 november 2009 L.A.C. “Frisia 1883” Ledenvergadering LAC ‘Frisia 1883’ Maandag 30 juni 2014.
Voetbalvereniging R.W.B. Beleidsplan Voetbalvereniging R.W.B. Huidige personele bezetting.  700 Leden  8 Seniorenelftallen(H)  2 Seniorenelftallen(D)
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
ALV Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen van de Algemene ledenvergadering d.d. 1 december A. Vaststellen van de begroting voor.
Selectie proces CVVO Jeugdafdeling Weergave van de uitgangspunten en de selectie methode binnen de CVVO jeugdafdeling.
WOG Opening Verslag vorige keer
prestatie en gezelligheid
23 februari 2017 HV de Sprint.
Ouderavond 30 januari 2017 HV Groesbeeks Glorie
SAMEN VERDER.
Waarom nu? KNVB werkt aan herindeling van de voetbalpiramide in NL
Algemene ledenvergadering
Welkom namens.
EVALUATIE MIJN.DUIVENSPORTBOND.NL
Transcript van de presentatie:

Welkom op deze bijzondere ledenvergadering van Sportclub Zweeloo op 18- 5-2011

Doel Informeren Stand van zaken Vragen beantwoorden Hoe nu verder, m.a.w is er voldoende draagvlak?

Voetbal Zweeloo ZBC 1 ZBC 2 ZBC 3 ZBC 4 ZBC 5 Sp.Zweeloo 1 Sp.Zweeloo Dames

Waarom? De jeugd gaat uiteen, terwijl ze graag samen willen voetballen  kwaliteitsverlies standaardteams Aantal elftallen staat onder druk (ook recreatief) Huidige organisatie is inefficiënt dubbele besturen/ stichtingsbestuur Financiën Twee hoofdtrainers /sponsoring Vrijwilligers Sportieve Ambitie 1e elftal standaard derde klasse 2e elftal res. eerste klasse eerste jeugdelftallen eerste klasse Aantrekkelijke club voor sterke voetballers Aalden/Zweeloo en omstreken

2012 / 2013 Eén vereniging qua structuur , maar ook qua cultuur Alle leden en donateurs voelen zich thuis in de club Er is respect en ruimte voor elkaar Eén standaard team. Het eerste en tweede elftal spelen op dezelfde dag. De jeugd speelt op de zaterdag. De dames spelen op de zaterdag. Voor de spelers van de lagere elftallen hoeft er weinig te veranderen: zij kunnen met hun team op de huidige speeldag blijven spelen. Maar het staat hun vrij te kiezen voor de zaterdag of de zondag. De nieuwe vereniging is een stabiele derde klasser (hoger mag !)

Welke stappen zijn gezet? Goedkeuring ALV om met elkaar in gesprek te gaan ( najaar 2010) Vorming stuurgroep: Jan Katerberg, Henk Reinds, Harry Haan, Willem Naber, Lennart Elders en Harjan Jalving Externe ondersteuning: Kees Veenstra cultuur binnen de vereniging (ervaringsdeskundige in fusie proces Oranje en Minjak) Harry Nijenstein en Sido Wierenga structuur, organisatie en stappenplannen Ab vd Velde (KNVB) voetbaltechnisch en organisatie van het proces

Extern advies Kees Veenstra: Iedereen voelt zich thuis in de nieuwe club Respect Niet denken in termen van winnaars en verliezers met alle bijbehorende negatieve uitingen Beide verenigingen moeten iets van zich zelf terug vinden in de nieuwe vereniging Harry Nijenstein: Fusieplan in 10 stappen . Organisatorische aandachtspunten Sido Wierenga : o.a. Kiezen voor zaterdag betekent instromen in de klasse van de zaterdagvereniging van 2011-2012. Kiezen voor de zondag betekent instromen in de klasse van de zondagvereniging van 2011-2012 Goede communicatie naar de leden is belangrijk Ab vd Velde: Voetbaltechnisch zijn er voordelen te behalen. Je hebt de jeugd iets te bieden. Reëel perspectief op prestatie voetbal, of kiezen voor recreatievoetbal. Zal evt. optreden als onafhankelijk voorzitter van de stuurgroep en het fusieproces begeleiden. Hij kijkt op afstand mee.

Het blijft lastig, maar er liggen kansen. Stuurgroep overleg verloopt in positieve en constructieve sfeer, maar men beseft ook dat er nog het een en ander is te overwinnen. Sentiment versus redelijke argumenten. De stuurgroep denkt een juiste procedure te hebben er achter te komen , hoe we een heikel punt kunnen slechten

Eén prangende kwestie Wordt het zaterdag, of wordt het zondag? Individueel Selectielid Niet spelend lid Jeugdlid Supporter De club als vereniging De sponsor

Enquête Selecties Spelende leden Niet spelende leden aanwezig op de vergadering. A of B speler geboren voor 01-01-1995 Verwerking van de gegevens in juni Presentatie van de uitkomst : op alg leden verg. in sept.

Algemene Ledenvergadering Presentatie enquête Uitkomst /Conclusie Aanbeveling aan de leden.

Status BLV geeft toestemming voor onderzoek za/zo aan het bestuur. De stuurgroep organiseert op transparante wijze het onderzoek en komt met heldere aanbevelingen naar het bestuur. De stuurgroep stelt een eensluidend advies op aan het bestuur omtrent de keuze za/zo De stuurgroep legt verantwoording af , aan het bestuur, zowel inhoudelijk als procedureel. Het bestuur legt een advies aangaande de speeldag voor aan de ALV. De ALV heeft de keuze om het voorstel af te wijzen, of aan te nemen. Bij een negatief besluit aangaande de keuze van de speeldag stopt het fusie proces. Bij een positief besluit krijgt de stuurgroep de opdracht, het daadwerkelijke fusieproces in gang te zetten. De stuurgroep werkt transparant, communiceert met de leden en legt verantwoording af aan het bestuur, zowel inhoudelijk als procedureel.

Vervolg Werkzaamheden om de fusie voor te bereiden op basis van de uitkomst van de enquête wedstrijddag standaardteam Werkgroepen Communicatie Inrichting van de vereniging Kamer van Koophandel Kleur shirt Naam Financiën Etc

Spoorboekje Alv september 2010 BLV 18 mei 2011 18 mei – 1 juni enquête 1 juni – 1 september Verwerking gegevens September 2011 presentatie uitkomsten ALV beslist: doorgaan/stoppen Okt- maart: Doorgaan: fusie werkzaamheden April: stuurgroep met voorstel naar bestuur April: Speciale Algemene Ledenvergadering beslist over compleet fusievoorstel (inclusief speeldag)

Speciale Algemene Ledenvergadering Ja of Nee wat betreft een nieuwe vereniging