Gewone Algemene Vergadering Brussel, 13 april 2011

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gewone Algemene Vergadering Brussel, 14 april 2010.
Advertisements

CijfersQ1 2008Q Totale bedrijfsopbrengsten (in miljoenen euro) Bedrijfsresultaat (in miljoenen euro) Resultaat na belastingen (in.
H 11: Winstverdeling en (stock)- cashdividend
Algemene Vergadering vergadering 22 februari 2013.
IGL Algemene Vergadering vergadering 21 juni 2013
De zin en onzin van escrow
Welkom op de website van VTDO Mijn naam is Hans Blauw, adviseur in telefonie en data. 80% van alle bedrijven heeft haar telefonie en data niet optimaal.
gewone vergadering 22 juni 2007
Algemene Vergadering vergadering 22 april Algemene Vergadering: opening Samenstelling van het bureau •2 stemopnemers •Secretaris.
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 13 april 2011.
Uitgaven aan zorg per financieringsbron / /Hoofdstuk 2 Zorg in perspectief /pagina 1.
Daan den Ouden, (ex) CEO AVR
#Exactlive12 Kennis delen = vermenigvuldigen Hartelijk welkom!
Enquête VSVZ / ACASTI – Sociale Bijdragen
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen juli 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
Retailmarketing hoofdstuk 5, paragraaf 5.5
Branche analyse drogisterijen Onderzoek online marketing activiteiten
05/07/ De handel: gaat nog jobs creëren in 2010! Dominique Michel Gedelegeerd bestuurder 25 februari 2010.
Omvang van de ambachtseconomie
Gewone Algemene Vergadering Brussel, 11 april 2007.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
België en de wereldhandel: Wat is de reden van de achteruitgang? Hoe kan de situatie worden verholpen? Guy Quaden Gouverneur ICC Belgium, 3 mei 2010.
AberdeenGroup surveyed 125 companies to understand their product innovation goals. Top challenges reported by these companies were: Cost pressure from.
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 8 april 2009.
Uitvoering toekomststrategie Essent Harm Assies en Henk Kosmeijer Portefeuillehouders nutsvoorzieningen en financiën Informatieavond Essent, 17 maart 2009.
ZorgTV Innovatie & Strategie. Zorg TV Project ter ondersteuning van diabetici in opdracht van MLOZ Onafhankelijke Ziekenfondsen Via het gebruik van zeer.
Goed advies kost geld Financiële ondersteuning Wmo-adviesraden Monster 27 januari 2009.
Herhaling Examenstof M&O
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Kwaliteit en Patiëntveiligheid in de Belgische ziekenhuizen anno 2008 Rapportage over.
Hogeschool van Amsterdam Interactieve Media
Inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid
LIPS 8 december Programma 9u30Inleiding 9u40Portaal » Portaal in Drupal » Drupal voor websites » Alternatief van DaliCMS (Lodgon) 10u10Demo Lodgon.
 Siemens Nederland N.V Get a bit more. Siemens. 1 Mobiele Netwerken MBO TELECOM/ICT Mobiele netwerken.
Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Afdeling HRM BUE Middenkader 2005 Een eerste verkenning van de resultaten.
Inkomen les 20 Begrippen & opgave 100 t/m Begrippen Collectieve lasten Geheel van belastingen en sociale premies.
Inkomen les 14 Begrippen & 65 t/m Begrippen Primaire sector Bedrijven die zaken aan de natuur onttrekken (landbouw, jacht, bosbouw, visserij)
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen augustus 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
1 © GfK 2012 | Supermarktkengetallen | GFK SUPERMARKTKENGETALLEN ‘Hoe ontwikkelt het aantal kassabonnen zich?’ ‘Wat is de omzet van de supermarkten.
pag. 2 VUB Richtlijnen Inter-institutionele akkoorden Erasmus+ ( )
H 36 (Havo)/H 43 (Vwo): Rentabiliteit
De nieuwe regels van de onafhankelijkheid van de commissaris
Missie, visie, strategie & jaarplan
Welke mogelijkheden biedt ICT voor een onderneming ? William Mosseray Chief Strategy Officer - Belgacom.
Avenir Telecom is de specialist in telecom distibutie.
Van Valckenborgh Dirk Februari Definitie “optie op aandelen” : Recht / Verplichting om een standaardhoeveelheid aandelen te kopen (call-optie –
DBS Talent & Salaris voor PIM klanten
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 14 april 2010.
Gewone Algemene Vergadering Brussel, 9 april 2008.
EOR en Vakbond Discussieaanzet FNV Europa conferentie, Sjef Stoop, FNV Formaat.
De Internationale activiteiten van De Post Peter Somers 5 september 2007.
Belang, rol en voordelen van een Europese koepel 11/02/
Xeikon N.V. Bava 8 november Agenda Opening Voorstel tot aanpassing van de statuten van de vennootschap Aftreden en verlenen van decharge aan de.
Algemene Vergadering vergadering 20 juni Algemene Vergadering: opening Samenstelling van het bureau 2 stemopnemers Secretaris.
HOSTA 2010, Vastgoedcongres 29 september september Horwath HTL.
Algemene Vergadering vergadering 13 december 2013.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
Voorlichting organisatiestructuur / bestuursmodel
Gebruik grafische rekenmachine bij M&O via de TVM-solver
MARktSTUDIE commercialisatie snoekbaars
Investeringen Klik om verder te gaan. Hoe gebruik je deze uitleg? Je kunt in deze presentatie ‘bladeren’ door de pijltjestoetsen te gebruiken. Vooruit.
Algemene Ondernemersvaardigheden
Hoofdstuk 2.
1 Week /03/ is gestart in mineur De voorspellingen van alle groten der aarden dat de beurzen zouden stijgen is omgekeerd uitgedraaid.
Regionaal beleid EUROPESE COMMISSIE December 2004 NL Verordeningen 1 Het cohesiebeleid ( ) Het voorstel van de Commissie voor nieuwe verordeningen.
Slide 1 Visie op GLB Luc Rogge 24 maart slide 2 Eerste reactie evenwichtige tekst compleet  nood aan 5-tal krachtlijnen om draagvlak te creëren.
Toelichting jaarrekening 2016
Hoe als vennoot de financiële situatie van een coöperatie inschatten?
De nieuwe regels van de onafhankelijkheid van de commissaris
Transcript van de presentatie:

Gewone Algemene Vergadering Brussel, 13 april 2011

Theo Dilissen Voorzitter van de Raad van Bestuur

Dirk Lybaert Secretaris-generaal

Theo Dilissen Voorzitter van de Raad van Bestuur

Inleiding Voorzitter 2010 Integratie van Proximus, Telindus en Skynet in Belgacom NV en goedkeuring van de eengemaakte HR policy Klantgerichtheid centraal in onze activiteiten Innovatie via partnerships

Verklaring inzake deugdelijk bestuur Wijzigingen in de samenstelling van de Raad van Bestuur: Ontslag van de heer Georges Jacobs Voorstel tot benoeming van de heer Pierre De Muelenaere Bezoldiging Bestuurders Evaluatie van de Raad van Bestuur

Verloningsverslag Verloningsbeleid Streeft naar een correcte vergoeding van de statutaire en contractuele werknemers van de Groep, rekening houdend met de prestaties van de werknemer en van de onderneming. Verloningsbeleid van het topmanagement Biedt het topmanagement een concurrerend en op de markt aantrekkelijk loon dat tegemoetkomt aan de belangen van het management en van de aandeelhouders. Belgacom wil de verloning van het topmanagement afstemmen op de mediaan van de markt voor het basisloon, en op het hogere kwartiel voor de totale verloning in geval van doorlopend uitstekende prestaties. Het variabele jaarloon wordt berekend op basis van de prestaties ten opzichte van de KPI’s (financiële en niet-financiële).

Verloningsverslag Toekomstig verloningsbeleid In het kader van de nieuwe wet inzake deugdelijk bestuur wordt 25% van het variabele loon van de leden van het Directiecomité uitgesteld met twee jaar en nog eens 25% met drie jaar. In het licht daarvan heeft de Raad van Bestuur beslist het kortlopend en langlopend stimuleringsplan te herschikken om tot een gelijke weging te komen tussen de betaling na één jaar en de uitgestelde betaling.

Didier Bellens Gedelegeerd Bestuurder

Belgacom Algemene vergadering der aandeelhouders Jaarresultaten 2010 Didier Bellens Gedelegeerd Bestuurder

Belgacom Groep - financiële resultaten 2010 afgesloten met solide financiële resultaten Sterke groepsopbrengsten van € 6,6 miljard, d.w.z. + 10,2% Inclusief de volledige consolidering van BICS en de bijdrage van MTN Gecorrigeerde opbrengsten lichtjes lager: -0,6% op jaarbasis of € -37 miljoen Impact regelgeving: € -121 miljoen op de opbrengsten (-2%) Groep ebitda van € 1,98 miljard (+1,5%) en 30% EBITDA marge Gecorrigeerde *ebitda -1,3% t.o.v. 2009, of € 26 miljoen lager Negatieve impact regelgeving: € -26 miljoen Gecorrigeerde* marge van 32,4%, tegenover 32,6% voor 2009 * Gecorrigeerd voor volledige consolidering van BICS en bijdrage van MTN

€ 734 miljoen geïnvesteerd, of 11,1% van de opbrengsten Belgacom blijft verder investeren in een nationaal netwerk van hoge kwaliteit voor zowel vaste als mobiele diensten 3G-netwerk bereikt nu > 97% van de bevolking Businesstransformatieproject “Move-to-all-IP” Verdere uitrol en installatie van VDSL2, bereik van > 76% Vernieuwing van rechten op content voor Belgacom TV Verlenging van 2G-licentie voor de periode 2010-2015 2008 incl. exclusieve uitzendrechten Belgisch voetbal 2010 incl. verlenging 2G-licentie

Gezonde financiële positie aangehouden Solide vrije kasstroom van € 980 miljoen in 2010 Een van de laagste schuldposities in de sector: nettoschuld/EBITDA op 0,7x Netto financiële schuld met € 265 miljoen verminderd tot € 1,45 miljard Goede kredietratings: Standard & Poor’s A+ ; Moody’s A1 (in miljoen euro)

Operationele uitmuntendheid Een consistente langetermijnstrategie die draait rond convergentie Groei via cross-selling Klanten laten evolueren van single-play naar multi-play Operationele uitmuntendheid Hogekwaliteitsnetwerken en -platforms Hogekwalit eitsnetwerk en en - platforms Organische groei Belgacom goed geplaatst voor potentiële groei mobiele data Vernieuwing Leiderspositie versterken via selectieve partnerschappen Duurzaamheid MVO ingebed in alle operationele lagen Speciale focus in 2010 op klantentevredenheid leidde tot forse verbeteringen 2011: focus op klantentevredenheid behoudenen en vereenvoudiging toegevoegd 14

Convergentie, sleutel tot langetermijn-succes Aanhoudend succes van de packs 311.000 packs verkocht in 2010 + 55% op jaarbasis => 870.000 klanten met een pack ~ 45% van onze klanten hebben ten minste twee BGC prod. ~ 9% van onze klanten hebben vier Belgacom-producten

2010, opnieuw een sterk jaar voor Belgacom TV Klantenbasis Een internationaal erkend succesverhaal Vandaag >1 miljoen Belgacom TV-klanten* Belgacom TV-bereik ~ 90% Penetratie van digitale tv in België: ~ 57% Belgacom n°2 speler op DTV-markt Marktaandeel digitale tv: 31% Aandeel in de totale tv-markt: 19% +30% * Stemt overeen met het aantal Belgacom TV-settopboxen

Belgacom TV = Van tv-platform tot entertainmentplatform Rijk aanbod: 90 zenders, incl. HD Voetbal Boeketten VOD >1300 films Demo 3D-tv Geavanceerde functionaliteiten = Tv pauzeren, opnemen, snel terugspoelen Een compleet en competitief aanbod Bouwen aan de nieuwe generatie van tv-ervaring, m.b.v selectieve partnerschappen Onlive: interactieve ontspanning, online gaming Softkinetic: expert in 3D-gebarenherkenningstechnologie Jinni: zoek- en aanbevelingsmotor blinkx: videozoekmotor MUBI: onafhankelijke, buitenlandse en klassieke films

Convergentie, sleutel tot langetermijn-succes, ook voor onze professionele klanten Mate crisis-impact sterk verminderd Opbrengsten iets lager, maar duidelijk herstel Stijgende trend in ICT-opbrengsten bevestigd Erosie vaste lijn beperkt Ook mobiel gebruik in aantal minuten toont een herstel Belgacom biedt end-to-endoplossingen aan professionele klanten Combinatie van telecom- en IT-oplossingen Hosted applicaties – klant moet niet zelf in software investeren Versterking convergentiepositie op kmo-markt via partners Netwerk van locale ICT-agenten (PC winkels, doorverkopers) ‘Belgacom Bridging ICT’ (ICT-expertkanaal) 40% belang in hostingbedrijf ClearMedia (onlineback-up, gehoste softwareapplicaties) 18

Belgacom goed geplaatst om voordeel te halen uit groeipotentieel ‘mobiele data’ Mobiele data ~30% van opbrengsten uit mobiele diensten Geavanceer-de data ~35% uit mobiele data In 2010 Belgacom Groep > € 500 miljoen opbrengsten uit mobiele data Marktleider voor Mobiel Internet op laptop: 182.000 klanten, + 60% t.o.v 2009 Boost in verkoop van smartphones en “Mobile Internet on GSM” Belgacom goed geplaatst om te delen in mobiele data groei Internet Op GSM Probeer het !

De Belgische operator met de beste service worden Klantgerichtheid De ervaring van de klant veranderen Klant is koning: actie op 3 niveaus : + + Werking verbeteren Toegankelijk zijn Vereenvoudigen Kwaliteit van de uitvoering Nieuwe expertenteams Installatie en herstelling 's avonds Voorspellende behandelingen Wachttijden drastisch verminderen Callcenters open tot 22 u voor ondersteuning Gepersonaliseerde opvolging Afspraken bevestigen Nieuwe supportsite (EVA) Structuur van de activeringskosten vereenvoudigen 1e herinnering gratis Productenportefeuille vereenvoudigen De Belgische operator met de beste service worden

Agenda

Vragen & Antwoorden

Schriftelijke vragen

Mondelinge vragen

Stemming over de voorstellen tot besluit

Voorstel tot besluit 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING Goedkeuring van de jaarrekening met betrekking tot het boekjaar afgesloten op 31 december 2010, met inbegrip van de volgende bestemming van het resultaat : Te bestemmen winst van het boekjaar 324.369.280,43 € Netto onttrekking aan de reserves 401.793.828,41 € Uit te keren winst 726.163.108,84 € Vergoeding van het kapitaal (bruto dividend) 703.485.909,05 € Andere rechthebbenden (Personeel) 22.677.199,79 € Voor 2010 bedraagt het bruto dividend 2,18 EUR per aandeel, recht gevend op een dividend netto van roerende voorheffing van 1,6350 EUR per aandeel, waarvan op 10 december 2010 reeds een interim dividend van 0,50 EUR per aandeel (netto van roerende voorheffing 0,375 EUR per aandeel) werd uitgekeerd; zodat op 29 april 2011 een bruto dividend van 1,68 EUR per aandeel (netto van roerende voorheffing 1,26 EUR per aandeel) zal worden uitbetaald. De ex-dividend datum is bepaald op 26 april 2011, de record datum is 28 april 2011 en de datum van uitbetaling is 29 april 2011. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Goedkeuring van het bezoldigingsverslag. Voorstel tot besluit Goedkeuring van het bezoldigingsverslag. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Voorstel tot besluit Verlenen van kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur voor de uitoefening van hun mandaat tijdens het boekjaar afgesloten op 31 december 2010. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Voorstel tot besluit Verlenen van bijzondere kwijting aan de heer Philip Hampton voor de uitoefening van zijn mandaat als bestuurder tot 14 april 2010. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Voorstel tot besluit Verlenen van kwijting aan de leden van het College van Commissarissen voor de uitoefening van hun mandaat tijdens het boekjaar afgesloten op 31 december 2010. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Voorstel tot besluit Verlenen van kwijting aan DELOITTE Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de heer Geert Verstraeten, voor de uitoefening van zijn mandaat tijdens het boekjaar afgesloten op 31 december 2010. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Voorstel tot besluit Verlenen van kwijting aan Luc CALLAERT Bedrijfsrevisor, vertegenwoordigd door de heer Luc Callaert, voor de uitoefening van zijn mandaat tijdens het boekjaar afgesloten op 31 december 2010. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Voorstel tot besluit Verlenen van kwijting aan de heer Romain Lesage, voor de uitoefening van zijn mandaat tijdens het boekjaar afgesloten op 31 december 2010. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Voorstel tot besluit Verlenen van kwijting aan de heer Pierre Rion, voor de uitoefening van zijn mandaat tijdens het boekjaar afgesloten op 31 december 2010. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Voorstel tot besluit Verlenen van kwijting voor de geconsolideerde rekeningen aan DELOITTE, Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de heren Geert Verstraeten en Luc Van Coppenolle voor de uitoefening van hun mandaat tijdens het boekjaar afgesloten op 31 december 2010. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Ter informatie De vergadering neemt kennis van het ontslag van de heer Georges Jacobs als bestuurder. Dit ontslag wordt ingediend door de heer Jacobs wegens het bereiken van de leeftijdsgrens van 70 jaar.

Voorstel tot besluit Overeenkomstig de aanbeveling van het Benoemings- en Bezoldigingscomité en op voordracht van de Raad van Bestuur, benoeming van de heer Pierre De Muelenaere als bestuurder voor een periode die afloopt op de datum van de algemene jaarvergadering van 2017. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Voorstel tot besluit 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING De vergoeding van het mandaat van de heer Pierre De Muelenaere als volgt vast te leggen : Een jaarlijkse vaste vergoeding van EUR 25.000; Een zitpenning van EUR 5.000 per bijgewoonde vergadering van de Raad van Bestuur; Een zitpenning van EUR 2.500 per bijgewoonde vergadering van een adviserend comité van de Raad van Bestuur; Een vaste vergoeding van EUR 2.000 per jaar voor de terugbetaling van communicatiekosten. 1. VOOR 2. TEGEN 3. ONTHOUDING

Gewone Algemene Vergadering Brussel, 13 april 2011