Edgar Edith van Ruijven Onlangs las ik deze brief van Edgar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Passend onderwijs.
Advertisements

Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
3D’s Gevolgen van decentralisaties voor gemeenten
Transitie Jeugdzorg.
Workshop Bovenlokale samenwerking Bijeenkomst transitiemanagers jeugd
Veranderingen in de zorg
Transitie jeugdzorg.
Inrichting Sociaal Domein Drechterland
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
SGJ Christelijke Jeugdzorg
Onderzoek kwetsbare gezinnen de noodzaak tot ontschotting
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Bijeenkomst raden decentralisaties – Werken naar Vermogen De Pauw, Wassenaar Woensdag 21 maart 2012 Geert Schipaanboord
Regeerakkoord en het sociale domein Commissie MZ, 8 april 2013.
Toekomstmodel Jeugdstelsel Waarom het anders moet & hoe het anders kan
Gedragscode Koninklijke Landmacht
Jeugdbescherming en Jeugdreclassering
juni Transitie jeugdzorg
Passend Onderwijs & Transitie Jeugdzorg Passend verbinden!
Thema bijeenkomst raadscommissie Maatschappij 20 oktober 2011
Zorg nieuwe stijl.
Samen toch apart Stap voor stap
Informele netwerken rondom kwetsbare groepen binnen jeugdzorg
Transitie VG In 2015 vervalt de AWBZ- aanspraak voor mensen met een verstandelijke beperking met een ZZP 1,2 en gedeeltelijk 3.
Cliëntenraden en WMO raden De Wolden en Hoogeveen 8 oktober 2014
Wat nou als…? Vragen over eigen kinderen van pleegouders
Verbinden van zorg en onderwijs
De 3 D’s in Hof van Twente De overgang van Jeugdzorg, AWBZ begeleiding en Participatiewet naar de gemeente per 1 januari 2015.
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
VVD Heusden Gosia Bruins – raadslid commissie Samenleving Datum TRANSITIES IN HET SOCIALE DOMEIN, EEN RAMP OF ZEGEN?
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Basisteam jeugd en gezin “de basis van het nieuwe Jeugdstelsel” Voorlichting VO 22 januari 2015.
1 Naar een nieuw zorg- en hulpstelsel …en wat betekent dat voor ons? Portefeuillehoudersoverleg Sociale agenda 15 mei 2013.
Huisarts en jeugdarts bij transitie Jeugdzorg Okt Riet Haasnoot.
Feiten & Cijfers Jeugd Fransje Grisnich
Informatiebijeenkomst 24 maart 2015
Veranderingen in de zorg
Feroaringen yn’e soarch foar it individu en it doarp ledengearkomste feriening doarpsbelangen Garyp Doeke A. Fokkema / Wethâlder gemeente Tytsjerksteradiel.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Decentralisatie van de jeugdzorg  decentralisatie jeugdzorg  Per 1 januari 2015 gaan in één keer alle taken en  verantwoordelijkheden naar de gemeenten.
Project oriëntatie op het beroep Aanvulling op indicatiestelling, financiering AWBZ, Jeugdzorg, justitieel kader Kwartaal 2.
Project oriëntatie op het beroep
Workshop Specialistische Jeugdzorg Bestuurlijke conferentie jeugdzorg Gelderland 23 mei Bert Frings Wethouder Zorg en Welzijn, gemeente Nijmegen.
Transitie jeugdzorg Raadsinformatie gemeente Landerd VV 12 juni 2012.
Presentatie Gemeente Heeze-Leende Transitie jeugdzorg Aanleiding Hoofdlijnen concept jeugdwet Reikwijdte Gebruik jeugdzorg Samenwerking Model.
Bureau Jeugdzorg De provincie en Bureau Jeugdzorg: een bijzondere relatie.
Stelselwijziging zorg voor jeugd Regiobijeenkomsten MO-groep September/oktober 2012 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
(mee)Bewegen in de jeugdzorg. Kaders 1.Landelijke visies op opvoeding en jeugdzorg 2.Transitie jeugdzorg 3.Gedeelde missie en visie in Overijssel 4.Organisaties.
‘Samen aan de slag’ Bijeenkomst voor de gemeenteraden 12 juni 2014.
Veranderingen AWBZ Ledenbijeenkomst samenwerking Zorg en onderwijs 13 oktober 2011.
Jeugdzorg De opdracht Reikwijdte en verantwoordelijkheden Veranderingen in de doelgroep Kosten zorg voor jeugd in Gouda Spoorboekje besluitvorming.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
Samenhang in het sociaal domein Sociale visie, decentralisaties Commissie S&V 17 april 2012.
Bijeenkomst medewerkers 22 en 24 april Programma 1 e deel: Plenair informeren doel programma en werkwijze 2 e deel: Workshops werkgroepen 3 e deel:
Regionale Samenwerking Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst- Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle Ruim
Bovenlokale samenwerking in de zorg voor jeugd Andre Schoorl (minVenJ) Wim Hoddenbagh (VNG)
Hervorming langdurige zorg: AWBZ en Jeugdwet drs. Aaltje Hartholt-Hofstee, Directie Langdurige Zorg. 21 juni 2013.
Lokale ontwikkelingen Peter van der Terp, wethouder Jeugd 17 oktober 2013.
Werkatelier Transitie 18 juni Transitie: een mooie klus!
(L)VB – Jeugd Naar maatschappelijke participatie.
Transformatie/transitie jeugdzorg Zeeland Cora Schout 16 april 2013.
VGN ledenbijeenkomst 8 december 2011 Korrie Louwes Vernieuwing Zorg Welzijn en Participatie in Rotterdam.
Nieuwe gemeentelijke taken Sociaal Domein Wat is nieuw? Wat biedt en vraagt de gemeente?
Transformatie van het sociale domein Maatschappelijke kansen en risico’s Decentralisatie-conferentie Provincie Limburg 24 oktober 2013.
Jeugdhulp: zo doen we dat in de gemeente Brunssum, samen in Parkstad Limburg én Zuid-Limburg! Presentatie raadsinformatieavond 16 september.
Werkbezoek ambtenaren SRE-gemeenten 25 september 2012.
Oog voor Jongeren met een licht verstandelijke beperking Jopie Nooren Voorzitter Raad van Bestuur Lunet zorg 3 september 2012.
Decentralisatie Jeugdzorg
12.2 Totstandkoming van een wet
Complexe problematiek vereist integrale jeugdzorg
Transcript van de presentatie:

Edgar Edith van Ruijven Onlangs las ik deze brief van Edgar. Ik wil jullie de brief graag voorlezen… Edith van Ruijven

Hallo allemaal, Ik ben Edgar, ik ben 21 jaar. Het gaat nu goed met mij Hallo allemaal, Ik ben Edgar, ik ben 21 jaar. Het gaat nu goed met mij. Vanaf mijn vierde jaar hebben anderen dan mijn ouders voor mij gezorgd. Dat gebeurt ook nu nog enkele uren per dag. Maar in het weekeinde moet ik het alleen doen. En dat gaat goed. Ze vinden dat ik een verstandelijke beperking heb. Maar dat betekent niet dat ik geen mening heb. Als mensen naar mij luisteren, luister ik ook naar hen. Als mensen wat van mij aannemen, dan doe ik dat ook van hen. Door mijn beperking kan ik moeilijk rekenen en heb ik soms last van teveel prikkels. Maar ik heb wél een betaalde baan waar ik iedere dag moet rekenen: als cassier bij de C1000. Daar ben ik trots op. Ze vinden me het vriendelijkste personeelslid dat ze hebben. Iemand heeft voor mij uitgerekend hoeveel geld ik heb gekost. Dat is meer dan € 1 miljoen in zeventien jaar. Echt bedankt daarvoor! Maar als jullie meer naar mij en naar mijn omgeving hadden geluisterd, was dat bedrag lager geweest. Denk ik. Ik vind dat ik ook nu teveel kost. Dat komt omdat niet naar mij wordt geluisterd. Wel luisteren betekent dat nog iemand anders kan worden geholpen. Groet, Edgar (deze tekst is samen met Edgar opgesteld.)

Lijst van ondersteuning Speciaal onderwijs Leerlingenvervoer Testen en onderzoek Medicatie Rechtbankzittingen over onder toezicht stelling Gezinsvoogdij Pleegzorg Crisispleegzorg Intramuraal verblijf in diverse centra voor licht verstandelijk gehandicapten Curator sinds hij meerderjarig is

Overeenkomst Uiteindelijk doel: het zelfstandig in werk en maatschappij kunnen functioneren

Jeugdzorg Gemeenten worden verantwoordelijk voor alle taken op het gebied van jeugdzorg: de jeugd-ggz (zowel AWBZ als Zorgverzekeringswet) provinciale jeugdzorg (pleegzorg, ambulante hulp) gesloten jeugdzorg jeugdreclassering Jeugdbescherming (voogdij) licht verstandelijk gehandicapte jeugd (nu mn Awbz). Daarvoor komt er o.a. één financieringssysteem Daarnaast transitie WWNV (incl Wajong), AwbZ

Wat is er voor nodig om Edgar beter te ondersteunen? - Uitgaan van eigen kracht en informele netwerken Investeer in samenleving en in basisvoorzieningen Ruimte en vertrouwen in professionele krachten Nieuwe wijzen van toegang De-institutionalisering van zware ondersteuning Verbinden van leefdomeinen Beweging naar een beter en goedkoper stelsel

Discussie

Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten KING staat voor duurzame kwaliteit van het lokaal bestuur en wil gemeenten ondersteunen bij het verbeteren van hun dienstverlening aan burgers op het terrein van bestuurskracht, organisatie en ict

Edith van Ruijven Edith. vanruijven@kinggemeenten. nl www Edith van Ruijven Edith.vanruijven@kinggemeenten.nl www.kinggemeenten.nl