Randapparaten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Advertisements

2 beeldschermen op één PC
De onderdelen van de pc.
CISCO 7940/60 IP PHONE 產品商標.
Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Bij een herhaald experiment, met telkens dezelfde kans op succes gebruiken we de binomiale kansverdeling Een binomiale kansverdeling wordt gekenmerkt door.
Een afdelingswebsite bouwen met Google Sites
Word 2003 Tips en trucs Door Johan Lammers.
Photoshop instructie 1 Lagen, kleur, selecties (1), move en transform.
Moederbord en blu-ray.
Inloggen in WinPOS In deze presentatie wordt kort gedemonstreerd hoe je moet inloggen in WinPOS. Door op de linker muisknop te klikken, ‘blader’ je door.
Waar dienen al die toetsen eigenlijk voor?
Het computersysteem.
Module 2 – Hoofdstuk 2 Randapparatuur.
Klik op de oefening die je wil maken
Tablets wat zijn het? wat kun je er mee doen? clubmiddag 18 december © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Instructie AV-middelen Geavanceerde Mediakast - Grote Onderwijszalen 10 juli 2013 Facility Services.
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/22 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Randapparatuur © , SJB Mol Walter Baeckelmans.
Hoe kan ik naar zo’n ding kijken?
Les1: eenvoudig computergebruik
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
Over computers.
Instructie AV-middelen Standaard Mediakast - Kleine Onderwijszalen 10 juli 2013 Facility Services.
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Beeldpresentatie !!! 17 inch. scherm. F7 voor lagen Collagedocument.
Cursus office 2007/10 Introductie Excel
De verschillende evoluties: Digitalisering Microchiptechnologie Bandbreedte Koperpaar -> coax -> glasvezelkabel Compressietechniek Schakeltechnologie Servers.
ICT 1ste graad Kennismaken met computerconfiguratie Tijdens de eerste jaren van het secundair onderwijs, hebben jullie reeds kunnen kennismaken met de.
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Nieuw in LIPS VLUG 2 26 juni 2006 Kristof Brams. Overzicht Vernieuwde editor Printervriendelijke pagina Statistieken Variabele fontgrootte Grootte van.
Informatica op het Kalsbeek College. Informatica op het Kalsbeek College.
HOM COM Ledenvergadering 21/11/2011. Homcom Google – Lanceert YOUTUBE.BE Google – Lanceert Google Music Is een on-line miziekwinkel ( gelijk iTunes) 13.
Digitale fotobewerking Seniorweb
Moederbord en blu-ray.
Snelzoekgids voor video Een videogesprek starten 1.Plaats de aanwijzer op de foto van een contactpersoon en klik op de cameraknop. 2.De contactpersoon.
Snelzoekgids voor audiogesprekken
Welkom bij PowerPoint Van soufian.
Afbeeldingen op je webpagina
Les 2: Interactie in je space door middel van klikbare objecten en actionscript. Wat is actionscript en programmeren?
- Telefoon - Kopiëren - Faxen - Printen - Scannen.
Basis Computer Gebruik
Aan de slag met de Lync Windows Store-app
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Achterkant laptop. Zijkant laptop S-Video Poort Deze poort wordt gebruikt om de computer via een kabel aan de tv te koppelen. De S-video poort verdeeld.
Ergonomie.
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Les 4 De Muis (deel 1) Programmeren met Visual Basic Karl Moens.
Computerwijs Randapparaten : een overzicht School tisv.
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Beeldbewerking.
Elke klant heeft een computer. De meeste computers zijn tussen de 2 tot 4 jaar.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
-Deze procedure kan men doen op de computer zonder dat men verbinding met de centrale nodig hebt. Kopieer “mxconfig.exe” + “mx.mcf” naar de harde schijf.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
Herhalingsoefeningen Variabelen - voorwaarden. Flying banner  Toon een tekst op positie x: -2.0 en y: 0 (dat is links buiten het beeldscherm)  Laat.
Office 2010 Word 2010 Algemeen. Het lint: tabbladen, groepen en opdrachten 1. Tabbladen. Langs de bovenkant bevinden zich acht basistabbladen. Elk tabblad.
PDA-route door De Vooroever. Het PDA-toestel (1)
IF() ELSE() LES 4: VOORWAARDEN. BOOL Een variabele die slechts 2 mogelijke waarden kan hebben: true(waar) of false(niet waar) duid je aan met bool bool.
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
How to use a Imac.
Instructiekaart SpoorWeb
Instructiekaart SpoorWeb
BEGINNERs EV3 PROGRAMMeer Les
Overzicht: les 2 Het toetsenbord verkennen Apps installeren
Computer Quiz.
Omzetting van kleur naar zwart wit
Leren programmeren met Scratch
Transcript van de presentatie:

Randapparaten

Invoer: Toetsenbord Muis Scanner

Toetsenbord Het toetsenbord van een computer lijkt op een ouderwetse typemachine. Het toetsenbord is op dit moment het belangrijkste invoerapparaat, maar door de evolutie in de spraaktechnologie zal hier in de toekomst nog wel verandering in komen. De nieuwste toetsenborden tellen 103 toetsen, oudere 101, die we kunnen opdelen in 4 delen.

Toetsenbord Functietoetsen                                                                                                                  Alfanumeriek toetsenbord            Cursorbesturingszone    Numeriek toetsenbord

Functietoetsen Bovenaan het toetenbord vind je de 12 zogenaamde functietoetsen (F1 tot en met F 12).  Hiermee kan je bepaalde functies activeren, afhankelijk van het computerprogramma. De functietoets F1 geeft bij de meeste programma's hulpinformatie op het scherm.

Het alfanumerieke gedeelte Hiermee kan je gewoon tekst typen. De hoofdlettertoets heet hier SHIFT, deze kan je vastzetten met SHIFT LOCK. ENTER brengt je naar de volgende regel of voert een opdracht uit. Speciaal voor de computer zijn de toetsen CTRL(controle) en ALT (alternate) toegevoegd om menu's te activeren en de AltGR (alternate graphics) toets, die activeert het derde teken dat op een toets staat. Normaal zijn de toetsen van het klavier geordend volgens het QWERTY systeem, maar niet in België en in Frankrijk. Daar wordt het AZERTY systeem toegepast.

De cursorbedieningszone Rechts naast het alfanumerieke toetsenbord bevinden zich ongeveer tien speciale toetsen. Hiermee kan je de aanwijzer op het scherm verplaatsen en tekens weghalen of tussenvoegen.

Het numerieke toetsenbord Helemaal rechts op het toetsenbord bevindt zich het zogenaamde numerieke toetsenbord. Hierop vind je de cijfers 0 tot en met 9 terug, gerangschikt zoals op een rekenmachine. Bij het invoeren van veel cijfers kan je dit toetsenbord gebruiken. Ook op het alfanumerieke toetsenbord kan je de cijfers terugvinden. Denk eraan als je cijfers ingeeft met het numerieke toetsenbord moet de NumLock ingeschakeld worden.  Als de NumLock uitgeschakeld is, kan je met het numerieke klavier de cursor besturen. Er is ook nog een extra ENTER toets.

Muis De muis is een apparaat dat dient om de cursor op het scherm te bedienen. Zijn naam heeft hij te danken aan de gelijkenis met een echte muis. Door de introductie van grafische besturingssystemen is de muis heel belangrijk geworden. De functies van de muis zijn dan ook met de tijd meer uitgebreid geworden. De meeste muizen hebben twee knoppen, maar er zijn er ook met drie. Aan de middelste knop kan de gebruiker zelf een functie toekennen. De meeste nieuwe muizen zijn voorzien van een scroll-wieltje. Door dit te bewegen, kan je efficiënt door lange teksten bladeren. Er zijn verschillende soorten muizen: - Op de foto zie je een muis met scroll - wieltje van het merk Microsoft - Er zijn ook draadloze muizen die werken met infraroodsignalen, ze zijn erg populair omwille van het gebruikgemak

Scanner Een scanner is een apparaat dat samen met de computer in staat is om een afbeelding, tekst of foto die op papier staat in te brengen in de computer. Een scanner tast het origineel af met licht en zet het om in digitale signalen voor de computer. De grafische afbeelding kan je vervolgens bewerken met een tekenprogramma.  Er zijn drie soorten scanners: - kleine handscanner: wordt gebruikt om kleine oppervlakten, bv een logo in te scannen - flatbedscanner: werkt zoals een fotokopieerapparaat - sheedfedscanner: het blad wordt door de scanner gehaald tijdens het scannen, zoals bij een printer

Uitvoer: Beeldscherm Printer Luidsprekers

Beeldscherm Het beeld bestaat uit allemaal kleine beeldpuntjes, pixels genoemd.  Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. 

Beeldscherm Bij de beoordeling van het beeldscherm, moet je met een aantal zaken rekening houden: - het beeldformaat: de grootte van het beeldscherm wordt diagonaal gemeten en wordt uitgedrukt in inch ( 1 inch = 2,54 cm). De standaardgrootte was voorkort 15 inch, tegenwoordig is de standaardmaat al 17 inch. - de resolutie: het aantal beeldpunten per inch, dit bepaalt de beeldscherpte (dpi = dots per inch) - de kleuren: zowel de kleurenweergave als de beeldresolutie worden bepaald door het scherm en de videokaart.   Standaard is nu een Super VGA - kaart die tot 800 x 600 pixels weergeeft in 24 bit kleur (= 16 miljoen kleuren) - verversing van het beeld: elke keer als er iets op het scherm moet veranderen, wordt het opnieuw opgebouwd. De snelheid waarmee het gebeurt noemt men de refresh - rate. Hoe hoger deze is, hoe ergonomischer het beeld is voor je ogen (minder geschitter).

Op foto 1 zie luidsprekers die afzonderlijk geleverd zijn. Je computer kan je ook gebruiken om muziek te beluisteren, als hobby,  terwijl je aan het werken bent of als je bezig bent met spraaktechnologie. Het uitvoermedium dat je hiervoor nodig hebt zijn natuurlijk de luidsprekers.   Op foto 1 zie luidsprekers die afzonderlijk geleverd zijn.  Tegenwoordig zijn de luidsprekers mee geïntegreerd aan beide zijden van het beeldscherm zoals op foto 2. Foto1 Foto 2