Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Commissie...wat heeft dat met eren te maken???. Wadisdadan? • een groep mensen binnen een grotere organisatie en door die organisatie ingesteld om een.
Ik wens je De kracht van god.
Waarom ben ik hier op aarde?
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Water, schapen en vrouwen
Discipelschap.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
Het dak eraf Marcus21-12.
ze-gen 1. Veelal met een gebaar of teken vergezelde, plechtig uitgesproken formule waardoor men Gods gunst over iemand of iets wil laten komen; 2.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Gebed om zegen.
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Bestemming God eren ….
‘Toegang ...’.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1Koningen19: 19 Nadat hij vandaar gegaan was, trof hij Elisa aan, de zoon van Safat, bezig te ploegen met twaalf span voor zich, terwijl hij zelf bij.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Verbonden … Van boven bekeken
Godsdienst 1 1.
Welkom.
Thema voor vanavond is:
Welkom op TOV!.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
onze roeping als gemeente
Welkom op TOV!.
VREDE.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
We see things and persons as we are, not as they are
Wandelen met de Ontzagwekkende
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
In Uw licht zien wij het Licht
Engelen en de binnenkamer …. Engelen Paar zaken om te onthouden: Assigned to us, not by us … Ps. 103:20 Looft de HERE, gij zijn engelen, gij krachtige.
Niets zonder Gods zegen
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Beelden van de kerk.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Zondag 26 juli 2015 Middagdienst. Welkom in deze dienst! Voorganger:Ds. H.M. van der Vegt Organist:Wim Brunsveld.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
!ju Zondag 7 juni tussen de diensten: Picknick in het park Zie voor meer informatie lichtflits 31 mei.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Elia ontmoet God in een zachte bries
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Pak je koffers Opdracht
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Zondag 18 juni Liturgie ♬ ✟ ➲ Gen. 12: 1-9 Welkom ♪ 280:
Les 8 Bidden kun je leren.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Avondmaal (Traditioneel) proviand voor onderweg
Abraham Deel 2.
Welkom op 13 oktober Voorganger: Ds. W. Kok Ouderling van dienst:
Transcript van de presentatie:

Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?

in de stilte Inleiding 1 Koningen 19:11-13 11 ‘Kom naar buiten,’ zei de HEER, ‘en treed hier op de berg voor mij aan.’ En daar kwam de HEER voorbij. Er ging een grote, krachtige windvlaag voor de HEER uit, die de bergen spleet en de rotsen aan stukken sloeg, maar de HEER bevond zich niet in die windvlaag. Na de windvlaag kwam er een aardbeving, maar de HEER bevond zich niet in die aardbeving. 12 Na de aardbeving was er vuur, maar de HEER bevond zich niet in dat vuur. Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries. 13 Toen Elia dat hoorde, sloeg hij zijn mantel voor zijn gezicht. Hij kwam naar buiten en ging in de opening van de grot staan, en daar klonk een stem die tot hem sprak: ‘Elia, wat doe je hier?’

God ontmoeten in de stilte I. Hoe en waar spreekt God tot je? Hier niet, maar daar wel? Het is iets gecompliceerder. Elia zit aan de grond, depressief en weet niet hoe zijn toekomst er uit zal zien. Dan roept de Heer hem bij Hem. Stel dat jij iets hebt en de Heer nodigt je uit, waar ontmoet je Hem dan?

God ontmoeten in de stilte I. Hoe en waar spreekt God tot je? a. wind, storm. En daar kwam de HEER voorbij. Er ging een grote, krachtige windvlaag voor de HEER uit, die de bergen spleet en de rotsen aan stukken sloeg, maar de HEER bevond zich niet in die windvlaag. Is de Heer in de windvlaag? Zoeken wij de Heer wel eens in de wind?

God ontmoeten in de stilte I. Hoe en waar spreekt God tot je? a. wind, storm. b. aardbeving Na de windvlaag kwam er een aardbeving, maar de HEER bevond zich niet in die aardbeving. Is de Heer in de aardbeving? Zoeken wij de Heer wel eens in de aarbeving?

God ontmoeten in de stilte I. Hoe en waar spreekt God tot je? a. wind, storm. b. Aardbeving c. in het vuur dan? 12 Na de aardbeving was er vuur, maar de HEER bevond zich niet in dat vuur. Het vuur van de Geest

God ontmoeten in de stilte Hoe en waar spreekt God tot je? II. God wil jou ontmoeten in de stilte.

God ontmoeten in de stilte I. Hoe en waar spreekt God tot je? II. God wil jou ontmoeten in de stilte. Uit Genesis 12 Eerder had de HERE Abram de opdracht gegeven: "Verlaat uw land en uw familie en ga naar het land, dat Ik u zal wijzen. Als u dat doet, zal Ik u de vader van een groot volk maken. Ik zal u zegenen en uw naam overal beroemd maken. U zult vele anderen tot een zegen zijn. Zij, die u zegenen, zal Ik zegenen en zij, die u vervloeken, zal Ik vervloeken. De hele wereld zal van u uit worden gezegend." Abram gehoorzaamde de HERE en vertrok met zijn neef Lot.

God ontmoeten in de stilte Uit Genesis 12 Eerder had de HERE Abram de opdracht gegeven: "Verlaat uw land en uw familie en ga naar het land, dat Ik u zal wijzen. Als u dat doet, zal Ik u de vader van een groot volk maken. Ik zal u zegenen en uw naam overal beroemd maken. U zult vele anderen tot een zegen zijn. Zij, die u zegenen, zal Ik zegenen en zij, die u vervloeken, zal Ik vervloeken. De hele wereld zal van u uit worden gezegend." Abram gehoorzaamde de HERE en vertrok met zijn neef Lot.

God ontmoeten in de stilte