Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 juni 2014 Tollebeek 1. Handelingen 1 1 Mijn eerste boek heb ik gemaakt, Teofilus, over al wat Jezus begonnen is te doen en te leren, = Lucas 1:1-4 2.
Advertisements

Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Een gereserveerde plaats in de woestijn.
gekocht maar terzijde gesteld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Het dak eraf Marcus21-12.
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
Bestemming God eren ….
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Ik ben een Christen HELP.
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
HOEZO BIDDEN?.
De bloedbruidegom Exodus 4.
de krijgsgevangen vrouw
'de wegrukking' deel II.
het laatste wereldrijk
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Welkom in deze kerkdienst
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.
Welkom Israelzondag.
1 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
De jongeman van Naïn Lucas 7:11-17.
Strijd tegen de zonde?.
Parasjah Vayigash Genesis 44 : 18 – 47:27 Haftara Ezechiël 37 : 15 – 28.
In Uw licht zien wij het Licht
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
De gezouten waarheid.
Welkom!.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
12 feb Rotterdam. terugblik:  wat is 'evangelie'?  een goed-bericht!  wat is 'evangeliseren'?  een ander tot evangelist maken.  wat is de basis.
Vader Zoon Heilige Geest
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
27 sept Zoetermeer. Meerdere sektes voorspellen voor volgende maand het Einde der Tijden: de dag waarop de wereld zal vergaan. Er worden zelfs data.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Welkom Israelzondag.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Curieuze Kinderen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Heeft leven betekenis? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe komen we daar?
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
16 juni 2016 Rotterdam de overgangsjaren naar het Millennium.
14 augustus 2016 Zoetermeer. Zacharia 14 1 Aanschouw, er komt een dag voor JAHWEH. En jouw buit zal verdeeld worden in het midden van jullie. 2 En Ik.
31 juli 2016 Zoetermeer. Zacharia 14 1 Aanschouw, er komt een dag voor JAHWEH. En jouw buit zal verdeeld worden in het midden van jullie. 2 En Ik verzamel.
7 augustus 2016 Zoetermeer. Zacharia 14 1 Aanschouw, er komt een dag voor JAHWEH. En jouw buit zal verdeeld worden in het midden van jullie. 2 En Ik verzamel.
Als de Olijf berg splijt (I) 10 juli 2016 Zoetermeer.
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 4
Het Evangelie naar JOHANNES studie 20 1 december 2016 Bodegraven.
Matteüs 24/25 - deel 7 Rotterdam.
Transcript van de presentatie:

Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.

Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen. En van de tijd af dat het dagelijks offer wordt gestaakt en een gruwel wordt opgericht, die verwoesting brengt, zijn het duizend tweehonderd en negentig dagen; welzalig hij die blijft verwachten en duizend driehonderd vijfendertig dagen bereikt. Dan.12; 11, 12 Wanneer gij dan de gruwel der verwoesting, waarvan door de profeet Daniel gesproken is, op de heilige plaats ziet staan (wie het leest, geve er acht op) laten dan wie in Judea zijn, vluchten naar de bergen. Matth.24: 15, 16

Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen. En de vrouw vluchtte naar de woestijn, waar zij een plaats heeft, door God bereid, opdat zij daar twaalfhonderd zestig dagen onderhouden zou worden. Openbaring 12:6 Wanneer gij dan de gruwel der verwoesting, waarvan door de profeet Daniel gesproken is, op de heilige plaats ziet staan (wie het leest, geve er acht op) laten dan wie in Judea zijn, vluchten naar de bergen. Matth.24: 15, 16

Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen. En de vrouw vluchtte naar de woestijn, waar zij een plaats heeft, door God bereid, opdat zij daar twaalfhonderd zestig dagen onderhouden zou worden. Openbaring 12:6 Zijn voeten zullen te dien dage staan op de Olijfberg, die voor Jeruzalem ligt aan de oostzijde; dan zal de Olijfberg middendoor splijten, oostwaarts en westwaarts, tot een zeer groot dal, en de ene helft van de berg zal noordwaarts wijken en de andere helft zuidwaarts; en gij zult de vlucht nemen in het dal mijner bergen, Zach.14:4, 5 ….laten dan wie in Judea zijn, vluchten naar de bergen. Matth.24: 15, 16

En de berg zal splijten, de ene helft westwaarts oostwaarts

Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen. En de vrouw vluchtte naar de woestijn, waar zij een plaats heeft, door God bereid, opdat zij daar twaalfhonderd zestig dagen onderhouden zou worden. Openbaring 12:6 Te dien dage zal Ik zoeken te verdelgen alle volken die tegen Jeruzalem oprukken. Ik zal over het huis van David en over de inwoners van Jeruzalem uitgieten de Geest der genade en der gebeden; zij zullen hem aanschouwen, die zij doorstoken hebben, en over hem een rouwklacht aanheffen als de rouwklacht over een enig kind Zach.12:9, 10

Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen. En de vrouw vluchtte naar de woestijn, waar zij een plaats heeft, door God bereid, opdat zij daar twaalfhonderd zestig dagen onderhouden zou worden. Openbaring 12:6 In het gehele land, luidt het woord des Heren, zullen twee derden uitgeroeid worden en de geest geven, maar een derde zal daarin overblijven. Dat derde deel zal Ik in het vuur brengen, en Ik zal hen smelten, zoals men zilver smelt, ja hen louteren, zoals men goud loutert. Zij zullen mijn naam aanroepen en Ik zal hen verhoren. Ik zeg: Dat is mijn volk; en zij zullen zeggen: De Here is mijn God. Zach.13: 8, 9