Huisbezoek Het hoe en waarom.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Het dak eraf Marcus21-12.
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
> euangelion = goed bericht! eu = wel (> welvaart, welzijn) angelion = bericht, boodschap.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Ik ben een Christen HELP.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
Anders kijken naar HO & HB Hoe selecteren wij de te bezoeken gezinnen en zusters?
Zingen Vers 1 O alle gij dorstigen, komt tot de stromen
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
De bloedbruidegom Exodus 4.
de krijgsgevangen vrouw
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
GENADE in huis Kolosse
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
Welkom in deze kerkdienst
Kom Hoger#32 Wees blij: je bent rijk!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom op TOV!.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Kernvraag van Psalm 121: Wie helpt mij?
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Lezen: Deut. 18:9 t/m 14 Zingen : Gezang 5:8
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Christelijke Vrijheid
Welkom op TOV!.
Licht Dat ene lichtje Dat aanwezig is in mijn hart,
Huisbezoek. Gebod &Verwachting van de Heer Menselijke mogelijkheden, techniek of vervoer en gewoontes.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. J. Groenleer.
in Nieuw-Testamentisch perspektief
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Kaarten op tafel.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Zingen Vers 1 In het vroege morgenlicht
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Met Maria bidden tot Christus
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Welkom Israelzondag.
10 En dan zullen er velen geërgerd worden en zullen elkander overleveren en elkander haten.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
Jakobus (1).
Doorgeef-lichtje.
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Transcript van de presentatie:

Huisbezoek Het hoe en waarom

Doel van het Huisbezoek Banden smeden met elke zuster en steun, troost en vriendschap bieden. Door het huisbezoek worden zowel de huisbezoeksters als degene die huisbezoek ontvangt, gezegend en gesterkt in hun activiteit in de kerk door de zorg voor elkaar Waakzorg

Welk verbond hebben we gesloten? Mosiah 18:8-9 “en nu, omdat gij verlangt tot de kudde Gods toe te treden, en zijn volk te worden genoemd, en gewillig zijt elkaars lasten te dragen, opdat zij licht zullen zijn; Ja, en gewillig zijt te treuren met hen die treuren;

Verbond ja, en hen te vertroosten die vertroosting nodig hebben, en om te allen tijde en in alle dingen en op alle plaatsen waar gij u ook moogt bevinden, als getuige van God op te treden, zelfs tot de dood, opdat gij door God zult worden verlost en onder de deelgenoten der eerste opstanding zult worden gerekend, zodat gij het eeuwige leven zult hebben”

ZHV presidente en huisbezoeksters In overleg met de bisschop, en haar raadgeefster en onder gebed Spreek ook met de OQ president ZHV presidente vraagt (waar mogelijk) in koppels Wijst ze zusters aan Niet geroepen, ondersteund of aangesteld

ZHV presidentes Huisbezoek regelen Aanmoedigen om te gaan Gesprekken met elke zuster over haar taken Met de koppels spreken Onderwijs over huisbezoek (dit kan ook door andere zusters worden gedaan) Brengt verslag uit aan de bisschop (belangrijke zaken direct) Overleg met de OQ president

Raadgeefster ZHV presidente Helpt met indeling Helpt met gesprekken Helpt met onderwijs Helpt met aanmoedigen

Voor de zusters: Hoe op huisbezoek gaan Waar mogelijk elke maand thuis of per brief of per telefoon of in de kerk of per mail of skype Tenminste 1x per 3 maanden Waakzorg, niet het kruisje

Voor de zusters Wat te bespreken Waar mogelijk de huisbezoek boodschap, het thema en daarbij: Toegepaste schriftuur Geselecteerde uitspraken van kerkleiders Vragen die een discussie kunnen starten Mogelijkheid om een getuigenis te delen Persoonlijke voorbeelden die passen bij het thema

Voor de zusters: is de huisbezoekboodschap verplicht? Kijk naar de situatie van de zuster. Soms betekent een liefdedienst meer dan een boodschap Niet over een eeuwig huwelijk bespreken als de zuster net gescheiden is of speken over opvoeden van kinderen bij het kinderloze zuster.

Voor de zusters: Elastiek Zowel de bezoeken als de thema’s zijn als een belangrijke richtlijn. Zo nodig aangepast Kijk naar de zuster. (zie doel) Belangrijkste is de waakzorg Soms meer contact indien nodig

Voor de zuster: Rapporteren Elke maand doorgeven wie er is bezocht (huisbezoekleidster) Persoonlijke informatie gaat direct naar de ZHV presidente of naar de bisschop Geestelijke en materiële welzijn Wacht nooit om belangrijke zaken door te geven

Zuster Parker Voor huisbezoek met hart en ziel is het belangrijk dat u bidt over de zusters die u bezoekt. De Heer zal u leiden bij het doen van zijn werk, als u luistert en tot actie overgaat.