Virtuele DVD (CD) speler

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Media Player en Video files Paul de Vries Lumière technische avond.
Advertisements

Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Overdracht (grote) bestanden
Spic en Span Of CCleaner
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
BACK-UPhttp://no-brabant.hcc.nl/1 BACK-UP. BACK-UPhttp://no-brabant.hcc.nl/2 BackUp: BackUp: Zin of onzin ??? Wat … Waar … Waarom….. Waarmee …
Web 3.0: van omgevallen boekenplank tot georganiseerde kennisbank Frank van Harmelen Vrije Universiteit Amsterdam Creative Commons License: allowed to.
Migratie van XP naar Windows 7 16 maart Wanneer is er sprake van migratie ? Migratie van XP naar Windows 7 • Aankoop nieuwe computer met Windows.
Chris Thoen, Informatica
Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.
Bouw je eigen website met gratis software Je eigen website bouwen  Waarom?  Eigen zaak (  Vereniging (
Van DVD naar Pocket-PC Met Gordian Knot Of Moviejack 2.
WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Computers Door: Jelle Smits 3TG erste.
Opdracht 11  Ik heb de communicatiemiddelen DVD en VHS genomen.
Workshop harde schijf indelen
E-RADEN Roadmap. AGENDA • Overzicht van nieuwe ontwikkelingen 2009 • Interfaces • Document Types : Meta-data • E-raden gratis ? • Perspectieven.
ADS Verborgen bestanden (stromen) Cum 13 juli 2008 Rudiger.
De PC bestaat uit Systeemkast Monitor of beeldscherm
Extern Geheugen Lol.
Windows 7.
Het verleden en de toekomst van muziek.
Afdeling/Naam Meervoudige installatie van Futurion op een netwerk Z:\Futurion.
Chatten en Twitteren woensdag 14 maart Chatten en Twitteren Wat is “chatten” ? Chatten (van het Engelse to chat: kletsen, praten) is het voeren.
OPSLAGMEDIA Evy Van Cleemputte.
Practicum - 28 september 2004 Vergaderingen gaan steeds door in “ Ons Huis” Schoolstraat 270 Sint - Niklaas.
Muziek downloaden PVGE Computerclub 5 JANUARI 2012.
WordPress les 3.
Een goed begin is het halve werk….
De naaimachine.
ICT-voorstelling: geogebra en interactieve webbladen Maandag 9 maart 2009 Vakgroep wiskunde.
ICT-voorstelling: onderhoud van een website Donderdag 23 oktober 2008.
SIP File Recovery Tool. Agenda 18/10/2006Maken agenda + onderzoeken van verschillende filetypes 25/10/2006Uitzoeken hoe er effecient gelezen en geschreven.
HOM COM Vergadering Nieuw begrip Cloud Computing –Online programma’s gebruiken die niet op je computer staan. –Gebruikers werken steeds meer.
Linux Workshop 2 Installatie en partities. Linux in VMware  VMware Workstation  Versie >= (voor volledige ondersteuning Ubuntu 10.10, en ook Windows.
Backup & Recovery Windows 2003 Server Onderhoud en Beheer Netwerken 4.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Mogelijkheden USB-sticks woensdag 27 oktober 2010.
Downloaden van muziek Woensdag 9 maart Wat is de bedoeling? et binnenhalen van digitale muziekbestanden (meestal mp3 of wav format) in de computer.
Conversie programma’s Woensdag 12 januari Wat is conversie? Het omzetten van een media-file (tekst, geluid, foto, video) van het ene formaat naar.
Foto’s verkleinen woensdag 25 januari Foto’s verkleinen Foto’s zijn te verkleinen door middel van: resolutie aanpassen bijsnijden/uitknippen.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Heartbleed Rudiger mei Het web tekst en links html:1990 gestructureerde pagina’s Robert Cailliau (Tongeren, 26 januari 1947)
1 paragraaf 9 Bestanden met digitale informatie Informatica Blok 1 Hoofdstuk 1 Digitale informatie in bestanden.
Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt
Schijvenbeheer Disk Management t/m
Gemakkelijker dan je denkt
Websites publiceren Niko Witvrouwen. Inhoud Publiceren… Wat & Hoe? Wat is FTP? Welke FTP Client? Hoe werkt een FTP Client?  FTP Client starten  Opties.
Venus.
Les 2: Interactie in je space door middel van klikbare objecten en actionscript. Wat is actionscript en programmeren?
Zin en onzin over bits en bytes
Windows Verkenner Tips en Trucs woensdag 14 januari 2015
1 Introductie next MCT - Programmeren 2 © S. Walcarius Waarom java? programma machinetaal (.exe) compilen platformspecifiek Een exe programma.
Opslag Formaten.
Back-up 9 januari Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze.
Linux Mint woensdag 8 oktober Linux Mint Wat is Linux Mint ?
ISO bestand branden op CD of DVD
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Media Players, muziek rippen, CD`s branden, en muziek downloaden woensdag 20 januari 2016.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.
Waarom back-up (kopie) Harde schijf kapot PC vervuild (Image) Virus (Image) Verkeerde handeling waardoor Pc niet meer opstart (Image) Kopie bestanden op.
Officiële Windows Dvd's
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
3 Hardware 3.4. Extern geheugen.
E-Boeken van binnen Of wat zit er in een epub
Het postkantoor van windows
Daar is heel veel mee mogelijk
Transcript van de presentatie:

Virtuele DVD (CD) speler Wat is dat Wat kunnen we er mee doen

Wat is dat Het is een programma dat een CD, DVD, BlueRay speler emuleert. Het kan een copy van een cd/dvd/blueray schijfje inkoppelen en voor de gebruiker is het dan of het originele schijfje aanwezig is.

Wat is een copy van een cd/dvd/blueray Voor de verder uitleg zullen we enkel spreken over een dvd We kunnen een file (of alle files) van een dvd copieren naar de harde schijf, maar daarmee is niet alles gecopieerd. Als er een volledige copy word gemaakt, dan wordt ook de boekhouding en alles wat eventueel verborgen zit in de copy meegenomen. Dit is (nog maar een keer) een container bestand wat een 1 op 1 copy is van de dvd.

Welke containers bestaan er Dit type containers zijn disk image containers, dit in tegenstelling met bv video containers zoals .avi .mkv .vob enz enz… Voor meer info http://en.wikipedia.org/wiki/Disk_image http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_container_format .iso .miniso .nrg .ccd .bin .dvd .img .udf En er zijn er vast nog meer

Hoe wordt een CD fysiek beschreven De CD heeft een spiraal structuur (helix) in tegenstelling tot een harde schijf die een structuur van cirkels (sporen) heeft. Dit is afgeleid van de vinylplaat die door de cd wordt vervangen De spiraal loopt van binnen naar buiten en is max 5,4 km lang (zie cursus pctechniek.pdf blz 42….) Dit is net lang genoeg om de negende symfonie van Beethoven, gedirigeerd door Wilhelm Furtwängler in 1951 te bevatten. http://users.telenet.be/kae.informatica/pctechnieken/pctechnieken.pdf De DVD en BlueRay werken volgens hetzelfe principe, alleen is de spiraal langer en compacter en bij BlueRay over meerdere lagen samengesteld. Info… http://www.tweaking4all.nl/algemeen/cd-media-info/ http://www.weethet.nl/dutch/cdrw_usingnero.php http://nl.wikipedia.org/wiki/Compact_disc

Welk bestand systeem bestaat er voor CD/DVD ISO9660 Oudste bestandsysteem met dos formaat voor filenamen (8.3) Joliet Is de uitbreiding van het ISO9660 formaat. Bestaat vanaf Win95 Dan zijn er nog een aantal redelijk onbekende die ook bijna niet worden gebruikt Rock Ridge CD-I File System El Toroto Bootable Enz enz….. UDF (Universal Disk Format) Dit is het een bestandsysteem vanaf Win98 om data op een dvd schijfje te plaatsen En natuurlijk Audio tracks (de Red book standaard). (we zouden vergeten waar een schijfje voor ontworpen is) Zie http://www.isobuster.com/nl/help/cd/dvd_layout CD-Extra of Enhanced CD wat een combinatie van audio en data kan bevatten Voor meer informatie zie http://www.isobuster.com/nl/help/bestandssystemen http://www.isobuster.com/nl/isobuster.php

ISO bestandsindeling Iso is een term voor de ISO 9660-bestandsindeling die staat voor een exacte kopie, ook wel image genoemd, van een cd of dvd. Deze exacte kopie bevat, naast de op de media aanwezige bestanden, ook zaken als bootcodes, structuren en attributen. Hierdoor is het ISO-formaat zowel interessant vanuit het oogpunt van distributie als vanuit het oogpunt van kopiëren. Er is immers één bestand in plaats van vele losse bestanden en de speciallekes worden ook meegenomen. Dus een ISO bestand kan een 1 op 1 kopie zijn van een CD/DVD Als je een virtuele cd-rom hebt geïnstalleerd, kun je je computer wijs maken dat een image echt een cd is en in een cd-romspeler zit. Het emuleren van een cd-drive heeft als grote voordeel dat er, in tegenstelling tot bij een cd/dvd, geen sprake is van toegangstijden en dit dus veel sneller werkt. Verder kan de inhoud van vele cd's/dvd's tezelfdertijd online zijn zonder dat er vele cd/dvd-drives nodig zijn

De software Er zijn veel programma’s die een virtuele drive meeleveren Enkele gratis exemplaren zijn (Maar er zijn er veeeeel meer) DVDFab Virtual Drive http://www.dvdfab.com/virtual-drive.htm Specifiek voor DVD en BlueRay SlySoft Vitual Clone Drive http://www.slysoft.com/nl/virtual-clonedrive.html Specifiek voor CD en DVD