EEN GOD, GROOT IN LIEFDE. De ervaring van de voorkomende liefde van God is de grootste schat van ons leven. Ze geeft vreugde, versterkt onze verbondenheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Christengemeenschap De Goede Herder
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Deel 4 Leven als christen.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Gebed om zegen.
Pastoraal op school.
Woord van Leven Februari 2010.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Godsdienst.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Wat doet de Heilige Geest?
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
Jezus geneest ook vandaag nog!?
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Wat vieren we in de Heilige Eucharistie ofwel in de Heilige Mis ??
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Leven zoals past bij God
Zitten - Wandelen - Standhouden
Wat betekent het volgen van Jezus in deze tijd?!
Het hart van een mens is als een spons
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Jij, God en je kind.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Spreken vanuit de stilte. De omgang met God maakt vrijmoedig.
Ben je al goed geworteld in de Levensbron?
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Wat vieren we in de Heilige Eucharistie ofwel in de Heilige Mis ??
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
Met Maria bidden tot Christus
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Een ieder die verder gaat heeft ook de Vader en de Zoon niet.(2 Joh.: 9) Geef ons meer geloof (Luk 17:5b.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Spring in het diepe!.
Nieuwsberichten 2015 wat is dit voor een wereld? puinhoop? barensnood.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Voorstelling van het vak KATHOLIEKE GODSDIENST. Doel van het vak KATHOLIEKE GODSDIENST Kinderen helpen om te groeien als mens en te bouwen aan een eigen.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Het werk van de Geest.
Wat geven we kinderen mee?
GROTE WOORDEN... 1.
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Welkom in deze kerkdienst
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Eerste Hulp Bij Onzekerheid (over de ‘sacramenten’)
Pinksteren: God leren vereren
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
Bediening van het Woord
Ik koos je uit voordat ik je vormde, Jeremia 1:5
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Welkom in deze kerkdienst
Hij is de hartenklop van ons bestaan: stem en stilte,
Prediking zondag 16 september 2018
Wij geloven in de goede Vader
Transcript van de presentatie:

EEN GOD, GROOT IN LIEFDE

De ervaring van de voorkomende liefde van God is de grootste schat van ons leven. Ze geeft vreugde, versterkt onze verbondenheid en wakkert de pastorale bewogenheid aan. De ervaring van de voorkomende liefde van God is de grootste schat van ons leven. Ze geeft vreugde, versterkt onze verbondenheid en wakkert de pastorale bewogenheid aan.

God is Liefde 1 Joh. 4, 8 is de grote waarheid van het bijbels geloof. De liefde van God is gratuït en trouw, neemt altijd het initiatief en maakt alles nieuw God is Liefde 1 Joh. 4, 8 is de grote waarheid van het bijbels geloof. De liefde van God is gratuït en trouw, neemt altijd het initiatief en maakt alles nieuw

In Jezus krijgt de voorkomende liefde van de Vader een menselijk gelaat, In het kruis, de verrijzenis en het ontvangen van de Geest komt deze liefde manifest aanwezig. In Jezus krijgt de voorkomende liefde van de Vader een menselijk gelaat, In het kruis, de verrijzenis en het ontvangen van de Geest komt deze liefde manifest aanwezig.

We proberen jongeren een ervaring te laten opdoen van Gods persoonlijke liefde totdat zij zich zelf inzetten en op hun beurt teken van liefde en hoop zijn in de wereld. We proberen jongeren een ervaring te laten opdoen van Gods persoonlijke liefde totdat zij zich zelf inzetten en op hun beurt teken van liefde en hoop zijn in de wereld.

We zijn betrokken in de dynamiek van de liefde van de Vader. Die liefde is inspiratie en krachtbron en wordt in het dagelijks leven gevoed doorheen: de ontmoeting met Jezus in de Eucharistie de confrontatie met het Woord van God het Sacrament van de verzoening de ervaring van gebed, liefde die leven wordt We zijn betrokken in de dynamiek van de liefde van de Vader. Die liefde is inspiratie en krachtbron en wordt in het dagelijks leven gevoed doorheen: de ontmoeting met Jezus in de Eucharistie de confrontatie met het Woord van God het Sacrament van de verzoening de ervaring van gebed, liefde die leven wordt

Don Bosco en Maria Mazzarello leefden voortdurend in Gods aanwezigheid Don Bosco en Maria Mazzarello leefden voortdurend in Gods aanwezigheid

‘Doe in volle vrijheid wat de liefde je vraagt MM ‘Doe in volle vrijheid wat de liefde je vraagt MM

doet de passie voor Christus in ons herleven doet verlangen naar contemplatie doet ons het leven bekijken met een evangelische blik doet de passie voor Christus in ons herleven doet verlangen naar contemplatie doet ons het leven bekijken met een evangelische blik Een God, groot in liefde Een God, groot in liefde

Het maakt ons tot zusters van Don Bosco die hun roeping beleven in vreugde en creativiteit. Het maakt ons tot zusters van Don Bosco die hun roeping beleven in vreugde en creativiteit. Een God, groot in liefde Een God, groot in liefde