Gedichten, verhalen, spreuken, adviezen…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Modern sprookje Kikkerkoning.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
De barst in de kruik Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 06/2010.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Blijf bij mij Jolink.
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Tennis, de rustige, respectvolle sport.
Een romantisch sprookje
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
THEMA VOOR VANAVOND: GESTOLEN GOED GELD & GOED HEMELS GOED
Het ziekenhuisvenster.
Het ziekenhuisvenster
Afscheid van een vriend
Ha jongens, zo zag ik er uit toen ik net zou oud was als jullie… Man, wat was ik lui in die tijd… Gelukkig zijn jullie een stuk ijveriger, dus met dat.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
EEN VERRASSING KRIJGEN
Antwoord op vraag SOPO1-4
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Dagboek van een vrouw.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
“Geef en je zal gegeven worden.”
Een liefdesgeschiedenis
De vreugde van de HEERE.
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Binnenkort is het vakantie !! Je zal me toch niet achterlaten hé ???
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
De koning van de kikkers
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
DE SPIEGEL.
Rouw & Verlies Les 3.
“de liefde van God”.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
‘Mixed up piles’.
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
‘Mensen, bega toch geen schanddaad. Zoiets kunt u niet doen: deze mensen zijn bij mij te gast. Ik heb hier mijn dochter, die nog maagd is, en de bijvrouw.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Transcript van de presentatie:

Gedichten, verhalen, spreuken, adviezen… Intro les 11 mei Gedichten, verhalen, spreuken, adviezen… Slides … komen van: 1- 7: Tine Van Haegenborgh 9: Cindy Simons, deelnemer cursus 10: Katrien Van Outryve, deelnemer cursus Muziek uit film: ‘Le Maître de Musique’ met José Van Dam

Nefertiti. Ze was oud reeds, droeg water en haar schoonheid 1. Haar hoofd en de emmer, gingen in elkaar over als de hoofdtooi van Nefertiti. Ze was oud reeds, droeg water en haar schoonheid was van een andere allure. A.M.Rijcken Willms

Wie zwijgt, terwijl hij iets te zeggen heeft, zwijgt meer, 2. Wie zwijgt, terwijl hij iets te zeggen heeft, zwijgt meer, dan wie zwijgt, terwijl hij niets te zeggen heeft. Beckett

3. Accepteer de traagheid van processen Blijf bij uw eigen emoties en lichaamservaringen Bevorder autonomie

4 Een bedelaar zat al dertig jaar aan de kant van een weg. Op een dag kwam er een vreemdeling voorbij. “Hebt u wat geld voor me?”, vroeg de bedelaar, terwijl hij mechanisch zijn oude honkbalpet ophield. “Ik kan je niets geven” zei de vreemdeling. Toen vroeg hij: “Waar zit je eigenlijk op?” “Niets bijzonders”, zei de bedelaar, “het is gewoon een oude kist. Ik zit er al op zolang ik me kan herinneren” “Heb je er wel eens in gekeken?” vroeg de vreemdeling. “Nee”, zei de bedelaar, “waarom zou ik? Er zit niets in.” “Neem eens een kijkje”, zei de vreemdeling met enige nadruk. De bedelaar slaagde erin het deksel open te wrikken. Hij was stomverbaasd, vol ongeloof en heel opgetogen toen hij zag dat de doos vol zat met goud.

5. Verzacht de pijn niet: Moedig aan met de pijn in relatie te gaan

“Waar heb je de sleutel precies verloren?” “In mijn huis” 6. Een man op straat zoekt naar een zoekgeraakte sleutel. Een voorbijganger blijft staan en biedt zijn hulp aan. “Waar heb je de sleutel precies verloren?” “In mijn huis” “Waarom zoek je dan op straat?” “Hier is meer licht” Soefiverhaal

7. Afrika in mijn herinnering Zijn je velden groener Je heuvels blauwer Je vrouwen sterker Je kinderen kostbaarder Je uitdaging mateloos Je potentie ongekend. Africa you can be killing and deadly inspiring at the same time A.M.Rijcken Willms

Gedichten van Cindy Symons, deelnemer cursus. 8 Gedichten van Cindy Symons, deelnemer cursus. Eigen selectie en eigen gedicht. Nu al een voorsmaakje, volgende weken meer. Cindy levert stof voor minstens 2 intro-sessies.

9 Tom Lanoye – Het is een magere troost… Het is een magere troost Cindy Symons: “Eentje (over een seropositief stel?) van Tom Lanoye … voor’t geval hijzelf niet komt. Het is dan misschien een magere troost, maar toch…”. Tom Lanoye – Het is een magere troost… Het is een magere troost dat alles moet verdwijnen en ik je hoe dan ook op een keer toch zou moeten missen, bij voorbeeld door de dood. Ik hou van je, al kunnen we waarschijnlijk niet meer worden wat we vroeger waren of dachten te zijn. Geen verhalen over afkeer, over waanzin of grote trouw: ik verlang naar toen terwijl ik ouder word. Ik denk nog veel aan jou.

10 Onderwerp: stukje muziek naar aanleiding van de vorige les van Cora Lamonte Elke mama arm,rijk,ziek,verslaafd,...die juist bevallen is wenst altijd voor haar pasgeborene een mooie toekomst. Na 21 jaar werken op een neonatale dienst word ik nog altijd stil bij het zien van zo mooie gevoelens, zoals ik ook stil word bij het horen van dit mooi stukje muziek: Georg Friedrich Händel: Serse Xerxès Katrien Van Outryve, deelnemer cursus (Wie heeft deze muziek op CD?).