Dalton middelen Op Daltonschool de Kleine Kapitein.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Startbijeenkomst Leren Leren in een professionele oefencultuur
Advertisements

SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
situationeel leiderschap
Dalton op De Wereldweide. Dalton is geen methode, geen systeem Dalton op De Wereldweide.
Welkom op de Julianaschool
Dalton op de van heemstraschool.
Daltonschool De Phoenix
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
Vervolgbijeenkomst 2 Procesfasering bij Leren Leren.
CDBS De Hoeksteen Hoogezand
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Werkmancollege Dalton i.o.
Even voorstellen.... Presentatie PABO-2 september 2009
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
wat is een dalton school?
SLOA vrijval project Bs. Aan de Bron Weert.
17 januari Talent … “Overal aanwezig, maar niet altijd zichtbaar.”
Reflectie.
DALTON compleet?.
Het leer- en ontwikkelingsverhaal van leerlingen !
Zelfstandig werken Groepen 3.
Voorlichtingsavond groep 3

Het werken met portfolio
Interpreteren van data
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
Planborden en dag- /weektaken
Regels en afspraken.
Informatiebijeenkomst voor ouders St. Catharinaschool Schooljaar
Aanpak problematisch gedrag
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Leerdoelen Ik heb de elementen van het Daltononderwijs vormgegeven binnen mijn eigen klas Ik heb een balans gevonden tussen het ‘werken als Daltonleraar’
Samenwerkend Leren Carola, Hennie en Anita.
Welkom bij de derde bijeenkomst van Familie (in)zicht
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
Module ‘Kijken naar Kinderen’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 6 Pascal van Schajik.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Vrijwilligersstage 2. BASISHOUDING EN CONTACT MAKEN.
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
DE NIEUWSGIERIGE KLEUTER IN DE SLOOPHOEK
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.
Dalton op de Dorendal.
FAALANGST DE BAAS.  Mijn naam:Annet Nelisse-Verlare  Werkzaam: O.b.s. OllieBBommel  Opleiding:Training “Faalangst de Baas” via Ortho Consult.
Voorlichtingsavond groep 8 Schooljaar Welkom Voorstellen Planning.
KTKU op Fridtjof Nansen groep 7/8 Een keuze uur waarbij alle taartpunten aan bod komen!
Vele wegen leiden naar Rome Over differentiëren in het Primair Onderwijs EDR Studiedag 22 november 2012 Onderwijs op maat Jantine Kuijpers
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Informatieve ouderavond Inrichting schoolorganisatie Th.J.Rijkenschool
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Dalton in 3.
Trasbash 2017.
Hoezo creatief? Workshop Door: Maaike Zeilstra (De Werveling Soest),
Elke Dag Samen een Beetje Beter.
© UNIEK IN DE KLAS.
Nieuwsbrief 6 OBS De Driekleur Daltonlocatie 14 november 2017 AGENDA
Thema 4 : wat voor een type ben jij?
Loopbaan en burgerschap les 2
Koersobservatie door leerkrachten van het veranderteam
Duurzame inzetbaarheid
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
Duurzame inzetbaarheid
OGI Een datamuur in de klas.
Eens / oneens IK DENK NA VOORDAT IK BEGIN
Eigenaarschap.
De druppel die de emmer doet overlopen
Welkom bij de informatieavond van groep 8
Transcript van de presentatie:

Dalton middelen Op Daltonschool de Kleine Kapitein

Handelingswijzers  onderbouw Handelingswijzers kunnen ingezet worden voor verschillende doeleinden: - Effectiviteit en doelmatigheid  kinderen kunnen snel zelfstandig de handelingswijzers volgen. - Zelfstandigheid  Leerkracht is niet altijd nodig, kinderen voelen zich hierdoor competent. - Reflectie  Je kunt achteraf nagaan of je de juiste stappen hebt gevolgd, een controle moment. Daarnaast kun je bedenken wat je de volgende keer anders of juist hetzelfde kan doen.

Handelingswijzers onderbouw Volgens Helen Parkhurst is het werken met handelingswijzers verantwoordelijk handelen. Een kind dat in vrijheid leert handelen, leert zelfstandig handelen.

Handelingswijzers onderbouw

Handelingswijzers middenbouw Groep 3

Handelingswijzers middenbouw Groep 3

Handelingswijzers  middenbouw en bovenbouw Groep 4 Groep 6 Groep 6/7

Weektaken  onderbouw en middenbouw De weektaak kun je inzetten voor verschillende doeleinden: Effectiviteit  Kinderen kunnen zonder de leerkracht aan de slag, daarnaast is het ook naslag werk. Je kunt in een oogopslag zien hoe ver je bent, wat je nog lastig vindt en tevens is het voor de leerkracht heel handig om de kinderen te kunnen volgen. Zelfstandigheid  Kinderen kunnen zonder de leerkracht aan de slag. Vrijheid  Als leerkracht leen je tijd van de kinderen om een instructie te geven. Zij kunnen grotendeels zelf kijken of zij deze instructies nodig hebben. Je legt de verantwoordelijkheid met een weektaak bij de leerlingen. Daarnaast is er op een weektaak de vrijheid om een deel keuzewerk in te vullen. Groep 1/2 Groep 3

Weektaken  middenbouw Groep 4 Groep 5

Weektaak bovenbouw

Portfolio’s  onderbouw tot bovenbouw Reflectie  Het is een middel om kinderen te laten nadenken over het eigen handelen. Het maakt hen bewust van het eigen leerproces en ontdekken van sterke en zwakke punten.

Taakborden  onderbouw Vrijheid en verantwoordelijkheid  Door de kinderen een opruimtaak te geven zijn zij mede verantwoordelijk voor de schoonheid van de werkplek. Zelfstandigheid  Daarnaast zijn er ook taken om kinderen informatie te verschaffen. Hier kunnen zij zelfstandig even bekijken wat de opdracht is.

Taakborden  middenbouw Groep 5 Groep 3

Werkplekken  onderbouw tot bovenbouw Alle groepen Vanaf groep 3 Met de verschillende werkplekken zorg je voor vrijheid in gebondenheid, zelfstandigheid, samenwerken, effectiviteit en doelmatigheid . Volgens Helen werken kinderen beter in hoeken waar ze gericht kunnen werken in plaats van in tafelrijen. Zo heeft zij ook gekozen voor groepjes. Door deze keuzevrijheid creëren we ‘fearless human beings’ Groep 1/2

Keuzewerk  onderbouw tot bovenbouw Alle groepen Helen Parkhurst gaf aan dat leerlingen assignments (taken) krijgen. Hierbij zijn de leerlingen eigenaar van hun schoolwerk die ze naar eigen inzicht mogen uitvoeren. Dit is intrinsieke motivatie. Hierbij is er een keuze. In de groepen 1/2 ontwikkelen de leerkrachten een extra taak. De kinderen mogen zelf bepalen of zij deze taak willen doen.

Time timer  alle groepen De midden- en bovenbouw werken tevens met stopwatch, tijdens bijvoorbeeld leesactiviteiten. Alle groepen Helen Parkhurst vond dat leerlingen zelf mochten bepalen hoe lang ze bezig zijn met een taak. Dit is een deel van de zelfstandigheid in het kind.

Stoplicht voor de leerkracht  Alleen in de onderbouw Alle groepen Zelfstandigheid  het bevordert de omgang met uitgestelde aandacht.

Maatjes borden  Alle groepen Samenwerken  Op deze manier leren kinderen van en met elkaar. Ze leren samenwerken met alle kinderen uit de klas en kunnen functioneren in een kleine samenleving.

Daltonblokje  middenbouw en bovenbouw Zelfstandigheid  Kinderen kunnen zelf aangeven of zij hulp nodig hebben en leren omgaan met uitgestelde aandacht. Samenwerken  door het blokje op groen te leggen geven de kinderen aan dat zij samen willen en kunnen werken. Vrijheid  Kinderen kunnen zelf aangeven of ze willen samenwerken, als zij het blokje op rood hebben willen zij niet gestoord worden. Helen Parkhurst geeft aan dat door leerlingen de vrijheid te geven om zacht met elkaar te overleggen en de leraar te raadplegen ze actiever worden, meer betrokken zijn en leerproces willen verbeteren.

Geluidsmeter  alleen in de onderbouw

Dagritme  Onderbouw tot bovenbouw

Kinddoelen  hele groep Vrijheid in verantwoordelijkheid  Kinderen bewust maken van wat ze gaan leren zorgt voor verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces.

Etiketten  in de onderbouw Zelfstandigheid  kinderen kunnen zelfstandig materialen pakken en deze materialen hebben een vaste plek. De kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor de materialen.