het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GOD is liefde.
Advertisements

De beroemdste persoon die er is …
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Het lijdensverhaal van Jezus
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De pittige smaak van de uitverkiezing
De christelijke boodschap
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Geprezen zij de Heer opwekking 44
EEN VERRASSING KRIJGEN
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
WELKOM OP TOV!.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Welkom op TOV!.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Het verhaal van Pasen.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Welkom.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Hoe luister je naar de wet van God?
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Leven zoals past bij God
Advent 2014 Logo school.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Lekker gegeten??.
Zie hoe Jezus lijdt voor mij
Paasviering 2015 CBS Op de Zandtange.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Dienst 1e paasdag 2015 m.m.v. jongerenkoor BASS uit Winsum
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
“de liefde van God”.
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Preek 1 Petrus 5: 6-11.
VREUGDE.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Spring in het diepe!.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Thema 4.
Welkom in deze kerkdienst op eerste lijdenszondag.
Liturgie ♪ OPW:430 ♫ KND Voor we gaan ♪ 536:1,3 ♪ 518:1,3 ♪ 518:4,6 ♪ 575:1,2,6 ♪ 908:1,2,3 ♪ 908:4,5,7.
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Welkom in deze kerkdienst op zevende lijdenszondag.
Transcript van de presentatie:

het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen als in een zee van licht. Ik denk dan stiekem bij mezelf, zo moest het altijd zijn: Een zee van licht waar je ook gaat En nergens donkere pijn. Het licht van Jezus in de straat, op school, op elk plein. In alle steden, klein en groot zou het dan vrede zijn! De grote vraag dus, waar het om gaat, ontwijken heeft geen zin, hoe krijgen we dit zuivere licht de hele wereld in? Hoe wandelt het naar stad en land, naar mensen groot en klein, hoe wandelt het de huizen in, om er voorgoed te zijn? Ik heb er over nagedacht En heb mijn antwoord klaar, Het licht komt er door jou en mij, Wij zijn die wandelaar. De Paaskaars brandt, het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, dat licht nooit meer verdwijnt.

Christelijk Zoutkamper Vrouwenkoor Organist: Sj. de Wind. Christelijk Zoutkamper Vrouwenkoor

Je kunt het geloven of niet, maar…. Jezus verrees uit het graf Je kunt het geloven of niet, maar…. Jezus verrees uit het graf! En tot op de dag van vandaag hangt dáár je bestaansrecht vanaf. Een gloednieuwe schepping brak aan, de Zoon werd het levend bericht. De dood was niet langer het eind, het heil bleek niet blijvend ontwricht. Gods plan met de mens werd een feit, de macht van het kwaad was geveld, ‘t geloof kreeg een nieuw fundament, ‘t verbroken geluk werd hersteld. Je kunt het geloven of niet, maar als je eenvoudig aanvaardt dat Jezus de levende Heer, Zich nóg als Gods Zoon openbaart, dan weet je: er is zoveel méér dan enkel het Paasfeest van ‘toen’! Dan kom je Hem tegen, ook nu, dan zie je Hem wonderen doen. Dan hoor je Zijn stem die je roept en ga je voor altijd verstaan dat Hij, Die de dood overwon met jou ook die kant uit wil gaan. Dan is er een Hand die je leidt en die mag je grijpen, voorgoed, dan loop je, zelfs dwars door de nacht, toch feilloos Gods Licht tegemoet! Wie zo Jezus’ liefde ervaart en ‘t opstandingswonder beleeft. die weet dat het Paasfeest nog steeds het zicht op de hemel hergeeft. Wie Jezus niet zoekt in het graf ontdekt nóg de realiteiteit Van ‘t stralend geloof in een Heer, Die lééft, Die vergeeft en … bevrijdt!

Ik zeg het allen, dat Hij leeft dat Hij is opgestaan, dat met zijn Geest Hij ons omgeeft waar wij ook staan of gaan ‘t Is feest omdat Hij bij ons is de Heer die eeuwig leeft en die in zijn verrijzenis alles herschapen heeft.

Dank U Heer. Dat Hij kind wilde worden, vernederd en klein Dank U Heer! Dat Hij kind wilde worden, vernederd en klein. Dat Hij slaaf wilde worden, terwijl Hij koning kon zijn. Dat Hij de beker wou drinken tot de rand toe gevuld. Dat Hij het kruis wilde dragen, voor mijn zonde en schuld. Dat Hij stierf aan het kruishout tot in het graf wilde gaan Dat Hij ten derde dage, ook weer is opgestaan. Ik zal het nooit begrijpen, hoe ik het ook probeer. Daarom kniel ik en stamel: dank, o, dank U mijn Heer!