Diversity Network ABN AMRO Mentoringprogramma

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evaluatie van mentorprojecten
Advertisements

Door goede gesprekken groeien
Kwaliteit en/in Mentoring: een zoektocht Frans Meijers Conferentie ‘Mentoring, koersen op kwaliteit’ Amersfoort 18 november 2008.
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
Realisatie kindcentrum
1. Introductie 2. Voor wie? 3. Productomschrijving 4. Wat levert het op? 5. Wat kunt u verwachten? 6. Voordelen Waarvoor Werken aan vindbaarheid Doelgroep.
Ouders en Kinderen Centraal
Feedback de sleutel tot teamontwikkeling
Verantwoordelijke Leni.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Zo doen we dat in Dordrecht: Bewoners aan Zet
Starten met competentiemanagement, een eenvoudige klus ?
Samen met ouders aan het werk!
Signs of Safety veiligheid van het kind centraal
Het stellen van kwaliteitseisen aan mentoringprojecten.
Geletterdheid….. Wat is dat?
Cliënt Wil zo lang mogelijk onafhankelijk / zelfstandig blijven
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Hoofdstuk 14 Effectieve teams samenstellen
Transdisciplinaire projecten
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Mentor Andrea. Doel : Via werkplekleren ondersteuning bieden aan doelgroepmedewerkers om uit te groeien tot een goede begeleider van jonge kinderen.
Een theoretische verkenning
Met Stakeholders Gedeelde Visie
SUPREME mentoring toolkit Introductie: De rol van de mentor
Mentoren JobRotary : Guus Hoefsloot, Jan Manders en Anne Broekema
Op weg naar de groenste school, resultaatverantwoordelijke teams (RT’s)
Presentatie projectplan werkgroepen
Feedback vragen Studiemiddag Bacherlor College 29 januari 2015
“Help mij het zelf te doen”
GETUIGENISSEN ‘MANTELZORGVRIENDELIJKE MANAGERS’. Getuigenis 1 Uit de organisatiescan die we onze medewerkers begin 2014 lieten invullen, bleek dat er.
Business Model You Wie jou helpt (Key partners) Wat je doet
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
Masterclass Duurzame inzetbaarheid & Mobiliteit. Werkgroep DI waarin management, staf en ARBO waar verbinding van de organisatie op het gebied van DI.
Sociaal netwerk methodiek
Houtens : welkom, begroeting en ontmoeting
Scherm van Ede Valleiconferentie Netwerk Geriatrie 3 december 2015
ZIN!JA ANTWERPEN 29 OKTOBER 2015 Coaching in de Vlaamse Overheid.
Vrijwilligersstage 2. BASISHOUDING EN CONTACT MAKEN.
Start event Nul op de Meter Twentse corporaties. Programma Opening Onderdeel 1 9:05-09:45 uur: initiatief, ambitie en aanpak a. Toelichting op het initiatief.
Gezondheidszorg Patiëntveiligheid bezien vanuit de psycholoog Resultaten van een onderzoek onder leden van het NIP Dr. Udo Nabitz, bestuur NIP 24 september.
Gebaseerd op o.a. Situationeel leiderschap volgens Hersey en Blanchard
Opleidingssessie 4 Growing Together De relatie tussen mentor en mentee.
Welkom. Veiligheid Allemaal bril op!!! Waarom zou ik mij houden aan de veiligheidsvoorschriften?
Effectief communiceren en samenwerken: geen discussie, maar dialoog! 11 en 12 november 2014 Conferentie Passend onderwijs en (hoog)begaafdheid.
1 Cultuur Profielen & Programma’s GEDRAG Visie op leiderschap persoonlijke beleving business strategie transfer.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
Dr. Patrick Vermeulen GITPMoed & Vertrouwen Moed en Vertrouwen Workshop 1 Motivatie 1.
In de rol van opleider 13 december Inhoud Taken en competenties rol opleider Leerstijlen Ontwikkelen naar zelfstandig leren Structureren en doceren.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Naar een professionele communicatie cultuur en profilering van de school.
Wanneer is de leerling tevreden? Wat is: krachtig leren?
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
6 september 2012 Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te doen? Ans Jansen.
Het plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking binnen ING Nederland
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Diversiteit & Inclusie
Duurzame inzetbaarheid van de professional
Academische Masterclass Publieke Gezondheid en Veiligheid 2016 Ouderbetrokkenheid Tessa Visser ‘t Hooft Lida Samson 1.
Leren op de werkvloer Leren gebeurt niet vanzelf Wij ondersteunen deelnemers daarom in hun eigen praktijk. Hiervoor hebben wij een innovatieve methodiek.
De Gezonde Ambtenaar Hoe veilig voelt de ambtenaar zich?
Presentatie bedrijfsplan
Symposium Seniorenbeurs 6 april 2018 Pauline Terwijn
Inleiding Prof. Gwendolyn Portzky
Waarde(n)vol werk in uitvoering
Een introductie van de nieuwe online plek
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Leiderschapsontwikkeling
Positief Leiderschap : wat. waarom. hoe
Transcript van de presentatie:

Diversity Network ABN AMRO Mentoringprogramma 2013 - 2014

DNA Mentoringprogramma Aanleiding Bank doelstelling DNA doelstelling Een duurzame bank met tevreden medewerkers die zich thuis voelen en het gevoel hebben dat ze kunnen en willen doorgroeien binnen de organisatie Eén van de kerndoelstellingen van DNA is om doorgroei van bi-culturele medewerkers te stimuleren DNA Mentoringprogramma “Door middel van een mentoringprogramma tracht DNA een bijdrage te leveren aan meer ontwikkeling en doorgroei van bi-culterele medewerkerrs met het uiteindelijk doel om diversiteit te bereiken in alle lagen.” DNA mentoringprogramma focust op bi-culturele medewerkers die nadenken over een vervolgstap van hun carrière; Tevens is het effectieve manier om management en talenten met elkaar te verbinden om met elkaar in dialoog te gaan en elkaar te verrijken.

Doelstellingen Doelstellingen DNA mentoringprogramma Bi-culturele professionals in contact brengen met andere senior medewerkers dan die met wie zij samenwerken; Verbeteren van de formele en informele communicatiekanalen; ABN AMRO helpen bij de verdere ontwikkeling en het behoud van talentvolle bi-culturele medewerkers; Senior management betrekken bij de ontwikkeling van talent binnen ABN AMRO; Doorgroei stimuleren van bi-culturele medewerkers in de schalen 8-12 en hoger. “What’s in it” voor de mentee Mentoring is een één-op-één relatie waarin mentees worden gesteund in het vinden van hun eigen weg naar ontwikkeling en groei. Mentoren bezitten drie kwalificaties om een dergelijke begeleiding te kunnen bieden: Ervaring: zij hebben in de schoenen van de mentee gestaan; Overzicht: zij zijn in staat gedachten en visies te delen over de positie waarin de mentee zich op een bepaald moment bevindt; Afstand: de mentor heeft geen rechtstreekse invloed op de baan en het functioneren van de mentee. Een echte mentorrelatie is een vertrouwelijke relatie tussen twee professionalsmet als gemeenschappelijk doel persoonlijke groei en zakelijk succes.

Opzet van DNA Mentoringprogramma Programmaduur 8 maanden: september 2013 tot april 2014 Sep 2013 Sep-Dec 2013 Dec 2013 Jan – Apr 2014 Apr 2014 Start Terugkom- dag Mentees Mentor- gesprekken Mentor- gesprekken Afsluitings- sessie gezamenlijke lunch en kick-off sessie met mentoren en mentees Min. 1 gesprek per kwartaal aanbevolen (frequentie van gesprekken is vrij invulbaar o.b.v. eigen inzicht) Min. 1 gesprek per kwartaal aanbevolen (frequentie van gesprekken is vrij invulbaar o.b.v. eigen inzicht) Terugkomdag in december 2013 voor mentees om ervaringen te delen Afsluitingssessie in april 2014 met mentoren en mentees: delen van ervaringen en inzichten

Voordelen DNA Mentoringprogramma Voor de mentor: Een band met ABN AMRO via individuele medewerkers Een groter zelfbewustzijn Ervaren hoe het is om een rol te vervullen bij de ontwikkeling van anderen binnen de bank Vaststellen van mogelijkheden voor eigen persoonlijke ontwikkeling door te horen hoe andere managers leidinggeven De mogelijkheid om de cultuur van de organisatie te vormen en te beïnvloeden Leerervaring en nieuwe ideeën door de feedback en de inzichten van de individuele medewerker Voor de mentee: Een groter zelfbewustzijn Leren van feedback Nieuwe invalshoeken voor huidige situaties of problemen Uitdagingen op het persoonlijke en professionele vlak Een open en veilig discussieforum Een rolmodel: leren van de ervaring, waarden en kennis van een ander Een relatie waarin de mogelijkheden tot zelfontwikkeling worden gestimuleerd Een groter inzicht in ABN AMRO en meer zicht op potentiële kansen Feedback inzake persoonlijke doelstellingen en begeleiding bij de ontwikkeling van specifieke vaardigheden, met name daar waar de mentee zelf aangeeft dat verbetering nodig is Extra mogelijkheden om te netwerken

Richtlijnen voor mentees Manage de relatie U bent de motor van de relatie – regel bijeenkomsten en agendapunten en bewaak de follow-up van actiepunten. En de verwachtingen Ieder partnerschap is uniek en is gebaseerd op de verwachtingen die u van elkaar heeft. Wees duidelijk en transparant over wat u van elkaar verwacht. Nodig: wat heeft u nodig? Maak duidelijk wat u wilt ontwikkelen en daarvan wil bespreken in de mentor-relatie. Trust (vertrouwen) Reken op een vertrouwelijke relatie en de onpartijdige begeleiding door uwmentor. Hij/zij kan u niet helpen als er gebrek aan vertrouwen is. Exploreren Zie mentoring als een middel om nieuwe ideeën, inzichten en mogelijkheden teonderzoeken en contacten op te bouwen. Evalueren Bekijk af en toe hoe de mentorrelatie zich ontwikkelt en hoe het effect ervankan worden vergroot.