Jezus onze Hogepriester

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
SABBAT NOVEMBER Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Het Hemelse Heiligdom “Gods woonplaats...”
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Preek: Jaap de Schipper.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Psalm 25.
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1 20 maart 2014 Rijnsburg 20 maart 2014 Rijnsburg.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Shekinah.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.

WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Verlangen naar licht.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Het hart van een mens is als een spons
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
!ju Zondag 2 november zijn de diensten om uur en uur in het Morgenlicht!!! Thema ochtenddienst: “Doorgeven van het geloof” Na ochtenddienst.
Waarom bidden? Filippi 44-7.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
Zingen Vers 1 Hoe lieflijk is uw huis, o HEER!
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Hoe vier je Kerst?.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Welkom in deze kerkdienst op zevende lijdenszondag.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
in Gods comfortzone binnengaan (3) Ex.36: 35
Toegang in vrijmoedigheid
Welkom in deze kerkdienst
Doorgrond mijn hart.
Transcript van de presentatie:

Jezus onze Hogepriester Teksten: Hebr 4:14 – 16 14 Nu wij een hooggeplaatste hogepriester hebben die de hemel is doorgegaan, Jezus, de Zoon van God, moeten we vasthouden aan het geloof dat we belijden. 15 Want de hogepriester die wij hebben is er een die met onze zwakheden kan meevoelen, juist omdat hij, net als wij, in elk opzicht op de proef is gesteld, met dit verschil dat hij niet vervallen is tot zonde. 16 Laten we dus zonder schroom naderen tot de troon van de Genadige, waar we telkens als we hulp nodig hebben barmhartigheid en genade vinden.

Hebr.10-16 ‘Dit is het verbond dat ik na die tijd met het volk van Israël zal sluiten–spreekt de Heer: In hun hart zal ik mijn wetten leggen, in hun verstand zal ik ze neerschrijven, ‘ 17 en even verder staat er: ‘Aan hun zonden en hun wetteloosheid zal ik niet meer denken.’ 18 Waar dat alles vergeven is, daar is geen offer voor de zonde meer nodig. 19 Broeders en zusters, dankzij het bloed van Jezus kunnen we zonder schroom binnengaan in het heiligdom, 20 omdat hij voor ons met zijn lichaam een weg naar een nieuw leven gebaand heeft, door het voorhangsel heen. 21 We hebben nu een hogepriester die dienst doet in het huis van God; 22 laten we God dan naderen met een oprecht hart en een vast geloof, nu ons hart gereinigd is, wij van een slecht geweten bevrijd zijn en ons lichaam met zuiver water is gewassen.

Jezus onze Hogepriester I. JEZUS ONZE HOGEPRIESTER 1: De hogepriester - de titel Jezus is de Christus = de Messias = de Gezalfde Gezalfd tot onze Koning, Profeet en Priester. Koning = onderwerping, heerschappij. Profeet = richting, lessen, correctie/aanwijzing. Priester = middelaar, voorziening

Jezus onze Hogepriester I. JEZUS ONZE HOGEPRIESTER 1: De hogepriester - de titel 2: De hogepriester - de persoon Hebr 1:3 ”In hem schittert Gods luister, hij is zijn evenbeeld…” NBG: “Afstraling van Zijn heerlijkheid en afdruk van Zijn wezen”

Jezus onze Hogepriester I. JEZUS ONZE HOGEPRIESTER 1: De hogepriester - de titel 2: De hogepriester - de persoon 3: De hogepriester – zijn doel God heeft een plan in je leven: jouw roeping a: Hoogste roeping is gemeenschap met Hem b: Jij mag veranderen en meer op Jezus lijken. c: Dus nodigt de Hogepriester je uit. d: en Hij gaat ons voor – wij mogen Hem volgen In de tabernakel: Voorhof -> Heilige -> Heilige der Heilige

Jezus onze Hogepriester II. DE TEMPELGANG Voorhof 1: Brandofferaltaar Joh 1:29 = ‘Daar is het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt”

Jezus onze Hogepriester II. DE TEMPELGANG Voorhof 1: Brandofferaltaar 2: Wasbekken Joh 4:14 = maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.

Jezus onze Hogepriester II. DE TEMPELGANG Het Heilige binnen 3: Toonbroden Joh 6:35 = ‘Ik ben het brood dat leven geeft’

Jezus onze Hogepriester II. DE TEMPELGANG Het Heilige binnen 3: Toonbroden 4: Kandelaar Joh 8:12 = ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’

Jezus onze Hogepriester II. DE TEMPELGANG Het Heilige binnen 3: Toonbroden 4: Kandelaar 5: Voorhangsel Joh 17 = Het Hogepriesterlijk gebed:

Jezus onze Hogepriester II. DE TEMPELGANG Het Heilige der Heilige binnen 6: Ark van het Verbond

Jezus onze Hogepriester III. HET PROBLEEM VAN ONS PRIESTERSCHAP

Jezus onze Hogepriester III. HET PROBLEEM VAN ONS PRIESTERSCHAP 16 ‘Dit is het verbond dat ik na die tijd met het volk van Israël zal sluiten–spreekt de Heer: In hun hart zal ik mijn wetten leggen, in hun verstand zal ik ze neerschrijven, ‘ 19 Broeders en zusters, dankzij het bloed van Jezus kunnen we zonder schroom binnengaan in het heiligdom, 20 omdat hij voor ons met zijn lichaam een weg naar een nieuw leven gebaand heeft, door het voorhangsel heen. 21 We hebben nu een hogepriester die dienst doet in het huis van God; 22 laten we God dan naderen met een oprecht hart en een vast geloof, nu ons hart gereinigd is, wij van een slecht geweten bevrijd zijn en ons lichaam met zuiver water is gewassen.

Jezus onze Hogepriester III. SLOT Als je tot God komt neem dan het bloed mee en besprenkel je hart ermee.